Universal Studio Singapore dan DILEMA!!!

Wednesday, May 08, 2013



USS...here i come. Tapi dlm dilema...nak gi atau tak? qhalif still fully BF. Stok susu is zero, acaner tu? #memyself #emotional #work #office #uss #qhalif #breastfeeding

Status ku semalam. Tak sangka ada juga rejeki aku nak ke sini. Selalu baca dan tengok orang bercerita dan bergambar. Terdetik di hati...'bilalah aku bley sampai ke USS ni'. Sekali semalam dapat email dari HR:

Dear Colleagues,

We are pleased to inform you that the Management had approved a staff outing to Universal Studio Singapore come June 2013. This recreational trip to Singapore is in conjunction with the rebranding initiative program to be held in Johor Bahru on 15 June 2013 

Perghhhhh...seronok wei. Attendance is COMPULSORY. Tapi kan, aku berat hati nak pergi lah. Tak sampai hati nak tinggalkan anak². Especially Qhalif sebab qhalif still fully breastfeed. Stok susu aku plak dah zero. Lagi pon, kalau jalan² tak syiok kalau tak bawa anak². Lebih² lagi kalau gi tempat macam ni kan. Uuuwwaaaaa...tak boleh kalau tak gi. Kalau nak bawa spouse ngan anak² boleh, tapi kena budget sendiri termasuklah hotel. Tapi aku bley pakai corporate rate.

Promosi untuk USS termasuk Lunch, Snack Set and free parking ialah RM168 untuk dewasa dan RM135 untuk kanak². Murah lah tu kan. Ker ada lagi murah? Rugi rasanya kalau tak gi kan.

Sekali sekala dapat peluang macam ni, tak salah kalau nak berbelanja sket kan. Tanya juga si dia...nak gi tak...hurmmmm...biasalah. Macam² yang difikirnya....huhuh...acaner ni. Kesian lah anak² kena tinggal. Mak tak sanggup nak happy sorang² tanpa mereka...uuwwaaaaa...

Note: Tak pernah berpisah lagi dengan anak². Memang tak sanggup nak berjauhan.


You Might Also Like

25 komen

  1. Hmmm...susah nyer nak wat keputusan kan..klu yg melibatkan anak2 nie...

    ReplyDelete
  2. Bestnya... pergilah bukan selalu.. Bwk je family skali.. :D

    ReplyDelete
  3. kalau ge reramai lagik meriah!!heheehhe....

    ReplyDelete
  4. Memang delima nak tinggalkan anak2 apatah lg anak full bf,apa2 pun Fiza buatlah keputusan yg sebaiknya.

    ReplyDelete
  5. angkut aje semua fiza...lelain permasalahan belakang kira...hehehehe

    ReplyDelete
  6. Seronok dapat peluang macam ni.. Tapi betullah, tak seronok nak berseronok tanpa kehadiran insan2 tersayang bersama terutamanya suami dan anak2..

    ReplyDelete
  7. best wooo...saya yg selalu balik kampung kat JB pun tak pernah sampai lagi USS ni..hahaha

    ReplyDelete
  8. Kalau cenggitu pergi le...bawak je family sekali....sekurang2nya diri sendiri dah lepas!

    ReplyDelete
  9. fiza, kalau ada yg nak jaga mereka mmg senang hati kita nak pegi bercuti kan, takpe ada masa fiza nak wat keputusan

    ReplyDelete
  10. kalau dah macam tu
    bawak la semua
    pegi sendiri tp hati xhappy pun xbest jugak.

    ReplyDelete
  11. syioknya fiza, baik pi..bestnya, akak plak yg lebih :)

    ReplyDelete
  12. alahai kak..kalo sy pon tkleh nk hepi2 tmpt2 hiburan tnpa anak2..ibu2 ni dlm kepala memikir anak2 je kan stp masa...nak2 plk anak still bf lg..adehh

    ReplyDelete
  13. uuiii syiokkk tu.... mmg best bawak family, tapi kalau bawak baby dengan anak yg bawah 3 tahun ni agak rugi besar la. banyak tempat yg tak leh nak main sebab tak lepas syarat ketinggian. akhirnya bergilir2,tak syiok la kan. alaa mamanya pergi dulu buat survey2 gitu...pasni plan bawak family pulak hehehe

    ReplyDelete
  14. Kakak rasa bawa anak dan suami Fiza. Ala... tak mahal mana pun sebab bukan selalu kan.

    ReplyDelete
  15. peluang terbaik ni weh. pegi la, mu dah kompem free. cuma suami dan anak2 je kena bayar...

    ReplyDelete
  16. daku pernah alami situasi mcm mu fiza..time tu danial dah 1y ++ so stok time tu ada la lagi..tinggalkan juga kat mak abah utk jaga sekejap.. huhu.. uss tu kalau kita sendiri yg nak merasa join semua game, better tak perlu lagi bawa anak2..tu berdasarkan pengalaman daku la..tapi, ikut mu la.. elok bila anak dah besar sikit then baru bawa..ni pun plan nak ke sana bln 10 ni..bawa anak2 sama + baby..waaaaaaaaaa..lagi la kan

    ReplyDelete
  17. paham perasaan tu. cam ayu gak kat opis ni tahun lepas dorg gi bandung. ayu tak follow sbb anak2. ni pun bulan depan dorg nak gi KK kundasang pun xjoin pasal preggy dan sebab utama pasal anak2 la. kalau xpreggy pun xpegi gak kot. bincang elok2 dgn husband. xbest gak kalau nak bersuka ria kat USS tu kalau asyik ingat kat anak je kan..

    ReplyDelete
  18. kalau akak nak pergi nak pergi.. tapi kalau tanya husband akakni memang tak lerhler.. sebab masa anak akak kecik dulu memang tak pernah ler jalan2 sangat.. kalau jauh lagiler tak pernah...

    ReplyDelete
  19. bestnyer.. dpt peluang jgn lpskannya...

    ReplyDelete
  20. bestnye...
    kompeni wat trip.
    sayang gaks tak gi kan..

    tapi kita ni btul la..ada anak2,tak tersampai dek hati nak tinggal kan dengan somi,pastu kita jalan2..

    eh ye ke?kadang teringin gaks.haha..maklumlah fulltime housewife.dapat gi kedai sorang pun,wah..cam gi shopping tau!

    ReplyDelete
  21. ala fiza... bawalah sekali anak2 tu... kesian qhalif...

    ReplyDelete
  22. oh nak gi USS singapore ye...best tu akak pun teringin nak pegi tp ntah bila bole pegi taktau la

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page