Cuti RAYA vs Cuti NURSERY!!!

Wednesday, July 17, 2013



Last week dapat surat cuti dari sekolah Iman Hakimi. Terbuntang jap biji mata bila tengok sekolah cuti 2 minggu termasuk cuti raya skali lah kan. Tapi perkidmatan untuk daycare hari rabu (14 August) dah start. Kira ok lah kan. Tapi kan...lama juga tu cuti dan banyak juga cuti yang kena apply...huhuhuhu...

Tu baru surat dari sekolah, surat dari nursery tak dapat lagi ni. Kalau tutup dua minggu juga mau fengsan haku. Habislah cuti aku macam ni. Cuti banyak habis ker nursery jer lah gamaknya. Tapi yuran tetap bayar full. Ini tidak adil...tidak adil bagi ku. Harap² nursery tutup seminggu sudah lah.

Uols dah apply cuti ker? Berapa hari *sibuk plak tanya cuti org kan ☺*. Nampak nya aku kena amik 5 hari cuti. Kalau nursery tutup lama, kena amik 8 hari cuti...perghhhhh...banyak tu. Balance cuti aku setakat bulan July ni ada 10 hari lagi. Dan akan ditambah sebulan setengah sampai bulan December nanti....hurmmmm...

Note: Hari ni nak masak apa erk. Hari² dok memikir nak masak apa...hurmmmm...





You Might Also Like

24 comments

  1. rasa seminggu dah cukup untuk bercuti...

    ReplyDelete
  2. Kalau byk cuti xde masalah kan..kalau yg xde cuti tu pening jugak tu..hihihi

    ReplyDelete
  3. nsib bek taun nih raya hari khamis..jd xyah amik cuti lme2..hihi..sy amik 3 ari je..huhu

    ReplyDelete
  4. jemah start cuti 6ogos sampai 13ogos...taska cuti bila tarak tau..mmm

    ReplyDelete
  5. owh.. saya pulak tak tahu nak cakap lagi.. org ngasuh nak balik kelantan bape lama pun tak tau.. sudahh..

    ReplyDelete
  6. hehehehe cuti2 kalau cuti sekolah dgn cuti kerja bestlah sikit kan !

    ReplyDelete
  7. Lum apply g. Haih! Inilah dilema ibu bekerja. Cuti habis kt org yg jage anak kite. Mmmm....

    Iman Hakimi mcm ne? Kudis die dah beransur ok ke?

    ReplyDelete
  8. cuti2 raya sakan lah hehe... sam cam taska anak... kita dok kerja lagi depa dah cuti..

    dah aply cuti 2 hari sebelom dan 2 hari selepas..

    ReplyDelete
  9. jenuhla mcm tue kak..abis cuti kalo nursery pun tutup 2w.

    ReplyDelete
  10. SAYA CUTI 1 HARI MASA HARI MANTAI..

    ReplyDelete
  11. cuti ko setahun berapa? lama tu kena ambik cuti kan? pening gak kepala nak fikir tu camne

    ReplyDelete
  12. sy sblm puasa lagi dah dapat surat cuti dari nursery...5 hari gak la kena amik cuti...adeih....

    ReplyDelete
  13. lama betul cuti sekolah untuk raya sekali tahun ni...

    salam ramadhan dari bunda...

    ReplyDelete
  14. k dee tak amik cuti..tapi ayahnya cuti banyak..biar dia yg jaga anak..hehehe..

    ReplyDelete
  15. Betul2 dilema ni....aku punya cuti pun dah nak abiss....tak tahu nursery tutup seminggu je ka atau 2 minggu cam cuti sekolah....huwaaaa...

    ReplyDelete
  16. lamanya diorg ni cuti, nak buat mcmana kan fiza, kita parents tpaksa akur je

    ReplyDelete
  17. Ok la lagi tu dia bukak gak daycare ... huhuh ... saya ni terpaksa paksa en ayah amik cuti seminggu lepas raya coz say dah hampir tiada cuti rehat ... huhuhu

    ReplyDelete
  18. Akk apply cuti 3 hari. Lepas tu balance cuti tinggal 8 hari je lagi sampai bulan 12. Reserve 4 hari utuk bf ke 2014. X tau la leh fwd ke tak ni sbb yg kecik tu sll je x sihat.

    ReplyDelete
  19. owh ha kan..cuti sek,nurseri vs kerja
    dpt bos ok..best la kn.dpt bos penuh soal jwb,emm..payah gak

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive