Masjid Wilayah sediakan Khidmat Baby Sitter untuk Ibu² yang nak Berterawih!!!

Thursday, July 11, 2013



Tak percaya? Silalah percaya. Tak tau lah kalau sebelum² ni Masjid Wilayah memang menyediakan khidmat baby sitter untuk ibu² yang nak solat terawih. Atau pon baru tahun ni diperkenalkan...tak sure plak. Aku tau ni pon lepas baca status my BFF kat Facebook.


Bestnya. Kan bagus kalau masjid² yang lain buat macam ni juga. Setahun sekali kan. Pastu mula lah sesi soalan lazim. Jangan gelak dengan soalan² ni yer ☺☺


Ini lah jawapannya. Alahaiiii...bestnya ada orang tolong jagakan anak². Tapi kena make sure yang anak² mesra alam atau nak dengan orang. Untuk kawan² yang dekat dengan area Masjid Wilayah ni, boleh lah bawa anak² skali. To my BFF, thanks for the great info.

Note: Rasa macam nak gi Masjid Wilayah ☺☺





You Might Also Like

22 komen

  1. wah bagusnya.. kat sini xda plak dgr yg jaga ank kita

    ReplyDelete
  2. Bestnye :) ank2 den lg yg tecit tamo org..uhuk uhuk

    ReplyDelete
  3. best jugak kalo masjid kat sini pon buat gitoo gak...windu nak berterawih, tapi mengenangkan anak..mmmm

    ReplyDelete
  4. wah baguslah macm ni yer

    ReplyDelete
  5. Bestnya fiza....kat sini belum ada perkhidmatan camtu... huhu

    ReplyDelete
  6. masjid wilayah dekat ngan opis aku. nnt aku tyer kawan aku yg anto anak dia sekolah agama kat situ ye

    ReplyDelete
  7. Wow! Bestnya! Kalau la dekat....

    ReplyDelete
  8. alhamdullilah...mudah buat para ibu utk ke masjid..

    ReplyDelete
  9. Wah! Bagusnya.. Senanglah parents yang ada anak kecik tu nak berterawih kat masjid. Takdela anak2 tu mengganggu orang nak beribadat.. =)

    ReplyDelete
  10. tp lya ada tbaca juga.. tarawih ni sunat... jga anak wajib.. so dahulukan anak... takut andainya bawa anak di masjid akan mganggu org lain nk bribbdaha.. lya pon x pasti.. sbb lya ada bca ttg ni.. bru siang td..

    salam ramadhan dr lya sekeluarga.. smoga sgala amalan kt diterimanya..amin

    ReplyDelete
  11. jauh plk sampai masjid wilayah..napelah kat sini tkde khidmat gitu..

    ReplyDelete
  12. seronoknya kalau macam tu fiza. ibu2 yg ada anak kecil ni boleh solat tarawih dgn aman gitu kan.

    ReplyDelete
  13. waa..senang la macam tu kan kak..mereka sama2 mempermudahkan urusan kita semua.. =)

    ReplyDelete
  14. Kakak rasa terawih di rumah pun lebih selesa kalau ada anak kecik. Kesian pulak kalau siang-malam anak asyik dgn org lain.

    ReplyDelete
  15. baguslah..taklah menganggu orang-orang yg nak bersolatkan kak..

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum fiza...bagusnya senang ada tempat nak letak anak2...:)

    ReplyDelete
  17. Bestnya kalau semua masjid sediakan baby sitter

    ReplyDelete
  18. Tq fiza for the info... btw Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page