Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang ke 56 Tahun!!!

Friday, August 30, 2013


Merdeka...Merdeka...Merdeka!!!!

Masih terngiang² lagi laungan Perdana Menteri Malaysia yang pertama, Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj melaungkan MERDEKA. Selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 56 tahun buat Malaysia dan rakyat² Malaysia. Saya bangga jadi rakyat malaysia. Saya beruntung dapat hidup dibumi malaysia yang aman dan damai.

Tema hari kemerdekaan untuk tahun ini adalah 'MALAYSIAKU BERDAULAT: TANAH TUMPAHNYA DARAHKU'

ERTI KEMERDEKAAN

Kemerdekaan yang dikecapi bermakna kita bebas bukan sekadar daripada penjajahan fizikal malahan mencakupi spiritual dan mental. Erti kemerdekaan yang dinikmati ialah membebaskan diri daripada cengkaman kuasa asing seterusnya berusaha bangkit sebagai bangsa bermaruah. Kekuatan politik untuk memperolehi kemerdekaan perlu didokong oleh penguasaan ilmu pengetahuan untuk mempercepatkan proses pembangunan negara.

Boleh baca dengan lebih detail Sejarah Kemerdekaan [DISINI]

Note: Have a great weekend uols. Jom gi Putrajaya. Ada pertandingan Bunga Api Antarabangsa.




You Might Also Like

11 comments

  1. salam kemerdekaan....

    singgah sini n follow pas baca promote blog dari blog IntaNBerlian.

    ReplyDelete
  2. halu...fiza..
    hehe..baru den nak muncul di kaca blog...

    selamat menyambut hari kemerdekaan.
    syukur kita masih bernafas dalam negara aman sejahtera tuk membesarkan anak2..
    moga semua rakyat malaysia dan pemimpin menghargai dan terus perjuangkan keamanan negara

    ReplyDelete
  3. SALAM MERDEKA BUAT KAMU SEKELUARGA..

    ReplyDelete
  4. selamat hari merdeka!! malam merdeka tu kami tak kemana, teringin juga nak tgk bunga api tu

    ReplyDelete
  5. merdeka pergi ke mana??? pergi tak tengok pertandingan bunga apitu????

    ReplyDelete
  6. Salam K.FIza..

    alhamdulillah..semoga negara kita terus aman & makmur :)

    ReplyDelete
  7. adik ipar aku gi tgk bunga api tu nok...aku tak la...kalau bujang lagi, mmg aku sure redah putrajaya tu...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive