Colourful Fruit Salad: DAY 7

Friday, September 13, 2013


Bertemu kita dalam Zespi's 14-day Scoop of Amazing Challenge yang sudah masuk hari ke tujuh. Untuk menu kali ni sangatlah mudah dan simple jer penyediaannya. Kita buat fruit salad jer. Mudah kan.

Bahan2 yang di perlukan sudah semestinyalah buah-buahan kan. Terpulang pada anda nak pakai buah apa pon. Tapi untuk fruit salad yang saya buat ni, saya menggunakan buah zespri® kiwifruit green dan sungold, epple dan juga buah anggur. Campurkan dengan thousand island sos.



Dah siap Colourful Fruit Salad ni. Untuk hiasan *hiasanlahsgtkan, saya letak sket buah tomato. Smiley lah kononnya...ahaks...

Untuk orang yang nak diet, sangatlah sesuai makan fruit salad ni. Nak tau tak, buah kiwi sangat baik untuk pesakit kencing manis kerana ia tidak akan meningkatkan gula dalam darah dengan cepat. Sebab kiwi mempunyai indeks glycemic (GI) yang rendah.

Untuk cabaran yang sebelumnya, boleh refer dibawah ni:


Jangan lupa juga layari website www.zespri.com.my untuk maklumat lanjut

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

16 comments

  1. yummy!!!

    aku kalu buat ni kan, suker masukkan dalam peti es dulu. dah sejuk betul baru ngap..

    ReplyDelete
  2. Kakak tak diet tapi makan buah kakak tak pernah tinggal sebab kakak kalau tak makan buah susah sikit nak buang air. So kiwi, dragon fruit dan papaya dah jadi rakan akrab kakak...

    ReplyDelete
  3. nampak sedap..dan yg utama utk sihat

    ReplyDelete
  4. menarik tu makan salad sekali sekala kan

    ReplyDelete
  5. memang sedap pun fruit salad tu.. kiwi pulak my feveret! haa, kenalah ni.. boleh try buat sendiri :)

    ReplyDelete
  6. rajinnye kamu!

    kalau wina, confirm tertinggal separuh jalan huhuu..

    ReplyDelete
  7. Hahah... sweet. boleh nampak effort awk utk buat smiley guna tomato tu.

    ReplyDelete
  8. emmpphh inilah diet seimbng ni fiza ;)

    ReplyDelete
  9. sedapnye uits, terus teringin :)

    ReplyDelete
  10. memang sesuai utk yg brdiet..nampak menyelerakan fruit salad tu

    ReplyDelete
  11. klu dpt mkn best gak ni....tgk buah banyak2 tu yg sedap hihi

    ReplyDelete
  12. wow....ni kena tgk semua entry fiza terlepas..menariks nak tgk apa fiza wat.hehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive