Kiwifruit Yogurt - DAY 8

Tuesday, September 17, 2013

Bersiaran kembali bersama Zespri's 14-day Scoop of Amazing Challenge. Sudah masuk hari yang ke 8 uols. Untuk menu kali ni pon simple jer. Kita buat yogurt plak

Ehhh!!! Yogurt tu beli jer uols. Kita cuma tambah buah kiwi jer. Senang kan. Saya pakai plain yogurt. Tapi kalau tak tahan dengan kemasamannya, pakai yogurt perisa apa pon boleh.

Kita susun buah kiwi zespri@. Pastu salut kan dgn yogurt. Lapis lagi dan salut dgn yogurt sampai penuh cawan tu. Lapis bertingkek-tingkek lah :-)



Hasilnya. Plain yogurt ni memang masam. Tapi bila dah campur buah kiwi. Terasa masam masam manis nya.

Zespri@ kiwi penuh dengan lebih daripada 20 nutrien penting yang menjadikannya salah satu daripada buah-buahan yang paling padat nutrien.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

14 comments

  1. semalam nampak kiwi...terus teringat akan kamoo

    ReplyDelete
  2. Kakak seminggu dua-tiga kali makan kiwi tapi tak rajin macam Fiza makan dgn yogurt tu...

    Hari ini pun tak makan sebab kakak bawa bekal orange pulak..

    ReplyDelete
  3. x brp pandai mkn yogurt. hurm, kalo buat... lagilah x pandai. hee

    ReplyDelete
  4. salam k.fiza..

    hihi..cma suka mkn yoghurt.. bleh try versi akak ni nnti :)

    ReplyDelete
  5. wah memang teruja nak rasa.. good luck yer fiza

    ReplyDelete
  6. yummehh...ala tapi takbleh la plain je mesti nak ada rasa stoberi.. ehh larik tajuk tu

    ReplyDelete
  7. Menu simple tapi berkhasiat dan sedap !

    ReplyDelete
  8. AWAK DAH BOLEH MASUK MASTERCHEF LEPAS NI..

    ReplyDelete
  9. kecur pula air liur ni bila akak cakap masam...hehehe

    ReplyDelete
  10. menariks tertarik..
    nak ngetest la =p walaupun tak join the contest..

    gud luck fiza

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive