Chickenpox berjemaah...Pengsan!!!

Monday, November 25, 2013

Masih berkisar pasal Chickenpox yang tak berkesudahan lagi. Kalau jumaat last week qahirah kena. Pagi sabtu tu dah start naik kat Qhalif. Allahuakhbar...bersiap sedialah wahai mental dan fizikal. Panjang lah cuti ibu ko ni nak.




Budak chickenpox yang happy go lucky. Kesian sangat kat qahirah, Chickenpox banyak naik kat muka...huhuhu...kat badan pon banyak & kat kepala pon ada. Lebih banyak dari kimi kena haritu. Macam biasa, naik ulcer juga dalam mulut. Tekak dan bibir pon merah. Kesian nengok.


Qhalif nyer CP pon banyak juga. Tapi tak sebanyak qahirah. Coming soon naik lah tu ulcer...huhuhu...kena standby eskem vanilla nih. Qhalif plak lately susah nak makan ubat. Ya! Allah...geram sbb banyak yg kluar dari yg masuk. Asyik makan ubat jer lately kot, tu yang bosan agaknya.


Hurrmmmm...kerja kat office berlambak tu. Nak buat mcm mana kan. Anak dah tak sihat. Mungkin ada hikmahnya Chickenpox berjemaah ni. Jaga dua org anak sekaligus. Jimat sket cuti.


Note: Jangan jangkit kat ibu plak sudah lah. Na'uzubillah hi min zalik. Rasanya pernah kena. Tapi tak sure Campak atau Chickenpox :-(

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

19 comments

  1. adoi dah penat dengar sakit ni... dulu masa kena kat dania zie dalam pantang memang berayaq mata lah siibu.. huhu... yg lagi dua anak belom kena risau jugak menanti giliran... moga lambat sikit...

    ReplyDelete
  2. campak dgn chicken pox tu lain ye. ingatkan benda yg sama. huhu.... siannya budak2 kena cp. berapa lama awak cuti?

    ReplyDelete
  3. bertabah ya.. semoga anak anak fiza cepat sembuh..

    anak anak saya belum kena lagi..

    ReplyDelete
  4. budak2 klu chicken pox bahaya btol..tb smpi kee umo bape da ni smpi skg xkene chicken pox

    ReplyDelete
  5. sama la ngan jemah ni haa...rasa macam tak penah kena...tp kakak kata penah kena sebab dier penah jaga..tp tanya mak, mak kata tak egat...padahal anak 6org je...gaya macam anak 10org punya tak egat/./.mmmm....take care GWS qahirah N qhaliff

    ReplyDelete
  6. ehh...baru sy tahu campak dgn chikenpox ada beza ke?? bukan ke sama ke kak??
    Tp nasib baik kena secara berjemaah...kalo sorg baik...sorg kena..itu lg masalah...
    moga cpt sihat keduanya...

    ReplyDelete
  7. aduhaii berjangkit pulak.. kesian kan budak bila kena CP.. tak apa lah bersusah2 dulu bersenang2 kemudian yer Fiza :)

    ReplyDelete
  8. alahai jadi ibu gitulerkan... moga cepatler sembuhnyer..

    ReplyDelete
  9. Seksanya klu kena ulser tu Fiza. Seingat sy ms kecik dulu, chicken pox tak merebak smpi dlm mulut. Mmmm...

    ReplyDelete
  10. salam k.fiza..

    huhu..berjemaah sekali kena..
    semoga cepat sembuh ye sayang...

    cuba cari daun bambu (daun india) bagi kurangkan gatal2 dan cepat baik

    ReplyDelete
  11. ala ciannye, klu anak kena CP ni kan...serba tak kena dibuatnya

    ReplyDelete
  12. haa berjemaah, sekali harung la ibu jaga. cepat smebuh yer u guys, paling kesian ulcer dalam mulut tu, mesti tak senang duduk. Chicken pox ngan campak lain eh. adehhh harap u tak kena la.

    ReplyDelete
  13. SEMOGA ANAK-ANAK AWAK CEPAT PULIH..

    ReplyDelete
  14. Biasalah tu klu sorang dh kena,kena standby jaga yg sorang plk.

    ReplyDelete
  15. Sememangnya berjangkit ni tp ikut ketahanan badan jua kot,moga ibunya tak kena sbb nak kena jd nurse....hehe...

    Moga cpt sembuh semuanya ye...makan masa utk hilangkan parut sekiranya ada.....

    ReplyDelete
  16. alahaiii siannya.. berjemaah la plak.. baru lagi si abangnya baik kan..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive