'Ibu...Kita Rindu kat Kawan²'

Friday, November 15, 2013



Alahaiiiii...luluh hati ibu ko ni mendengarnya nak. Touching plak rasanya. Budak Chickenpox @ Kimi yang soleh ni rindu kat kawan² skolah dia. Dah sminggu tak skolah kan. Isnin aritu gi skolah dia jao sebab nak hantar MC kat cikgu. Berkumpul kawan² dia kat pagar skolah tengok budak chickenpox ni sambil panggil 'hakimi...hakimi'. Kawan² pon rindu kat kimi juga yer.

Jadinya. Disebabkan luahan hati anaknda tercinta ni yang kerinduan kat kawan². Pagi ni ibu hantar gi skolah. Sebab Chickenpox pon dah beransur pulih. Kesian plak sebab hari ni last day skolah kan. Nanti tak jumpa lagi dah. Kalau satu skolah, ok lah lagi. Kalau lain² skolah? Tak dapek ibu nak nolong kan. Selfish ker aku sebab hantar anak baru baik chickenpox gi skolah? 

Bukan apa, kesian sangat sebab dah last day harini kan. Mestilah nak jumpa kawan². Nak jumpa cikgu². Tapi daycare masih on lagi ☺☺

Note: Haku plak yang over touching bila anak last day hari ni. Teringat lagu 'Bertemu dan berpisah adat manusia biasa. Hilang di mata tapi di hati jangan lupa'. Lagu femes masa last day skolah ☺

Extra Note: Tak sempat lagi nak BW, nak publish komen and reply komen. Half day lagi hari ni. Have a great weekend uols.






You Might Also Like

24 comments

  1. Harapnya Kimi makin sembuh... sedih plak kan bila dia dah cakap mcm tu...takpe last day kan... moga dia bertambah happy bila jumpa kawan2...:)

    ReplyDelete
  2. Alor sian hakimi..
    ye lor ari ni last day sekolah
    kalo x pergi kang ..tahun depan tak pasti lagi sekolah yg samakan.

    semoga hakimi cepat sembuh ya.
    Jom tolong Like My Page
    https://www.facebook.com/attyfircloset
    thanks 

    ReplyDelete
  3. tak apa lah Fiza.. bagi Kimi enjoy for the last day school..
    mst Kimi suka :))

    ReplyDelete
  4. amir pun hari last day sekolah.. ada rombongan... kwn² pun dah mula cuti.. minggu dpn dk taska...

    ReplyDelete
  5. ANAK SAYA SUKA HABIS... CUTI PANJANG KATANYA.. :)

    ReplyDelete
  6. ala cianya kat kimi...kalo dah kena ciken pon ni memang lama amik masa..anak zee ritu pon lebih 2 minggu..pas sorang, sorang lagi jangkit..nak tak nak kena gak antar pengasuh..
    lagi la last day ni takpe la dier gi sekolah..lepas skit rindu kat kengkawan..

    ReplyDelete
  7. Alahai Kimi. Auntie pun sedih jugak. Cpt2 sembuh ya.

    ReplyDelete
  8. huwaaa... auntie yg baca pun tacing jugak!

    izan pun sama fiza, rabu baru ni anak2 bawak balik semua brg2 kat pasti. tak semena2 airmata menitik2. pastu kembar tanya napa ummi nangis? mana tak sedih fiza, anak2 izan 3 org sekolah pasti dlm 2 thn ni. tiba hari last hari ni... kembar pulak cakap lagi, cikgu pesan jgn tinggal solat pasni, kalau nak ngaji nurul quran boleh lah dtg umah cikgu. sebak lagiiiii....

    ReplyDelete
  9. Salam jumaat dan slmt berhujung minggu ;)

    ReplyDelete
  10. Kawan bermain lagikan dikenang Fiza....Mesti Kimi ni baik dan peramahkan Fiza

    ReplyDelete
  11. aLAhai sedihnya.... saya plak touching... sambil baca sambil terbayang situasi...

    ReplyDelete
  12. Huk aloooh rindu kawan2, lagi2 pasni tak sure bersama kan. Tndakan U adlaah terbaik, and since chicken pox dia pun dah tak contagious, no harm, mmg elok la bagi dia jumpa kawan2.

    ReplyDelete
  13. Selamat cuti sekolah.. Salam Jumaat.. :)

    ReplyDelete
  14. alolo sian nya kat hakimi
    sib baik ibu bg greenlight anto ke sekolah jugak ye

    ReplyDelete
  15. takderlah, ok juga kasi can dekat diorang jumpa sebelum berpisah semasa cuti sekolah nnt

    jom join giveaway SEJUTA Viewers Blog Zaila di sini

    http://zailabinimdae.blogspot.com/2013/11/giveaway-sejuta-viewers-blog-2013.html

    ReplyDelete
  16. aloo..kita mak2 yang hover kan.......dh pun cuti sekolah bermula...hmm next planning ke mana la kita kan..:)

    ReplyDelete
  17. Alahai.. Kbtulan plok. Tp btl dh dgn kptusan y dbuat tu.. At least dia smpt bsama kwn2 dia.. Ye la.. Next year ntah jumpa lg k x kan..

    ReplyDelete
  18. Alahai ciannya hakimi rindu kat kawan2.. Lagu tu memang femes dulu.. Asal last day sese persekolahan jer mesti duk touching2 nyanyi lagu ni.. Zaman skang ni ada lagi ke dorang nyanyi2 lagu ni ekk?
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. budak2 kecik pun tau erti rindu ni yer.. bagus2.. done nuffnang dah

    ReplyDelete
  20. Salam K.Fiza..

    alhaia..cma sendiri baca pun dah terasa sebak.. huhu.. dah sihat boleh jumpa kawan hakimi kan? :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive