Aku yang DULU dan yang SEKARANG

Monday, December 23, 2013


Mengimbas kembali gambar² baru kawin, gambar lepas dapat sorang anak dan gambar selepas dapat banyak anak...hahaha...banyak lah sangat kan. 3 tu dah kira ok lah banykan kennn.

Ni masa baru kawin. Seri pengantin baru tu masih ada lagi...cewahhh...Rezeki orang nak kawin kan. Dapat plak kerja baru. Tunggu maybank bagi surat tak tahu bilanya. So...kita grab offer yang datang dulu. Masa ni ada signing ceremony dengan Columbia Asia utk buat hospital Columbia Asia kat Nusajaya, Johor. Masih kurus lagi. Body maintain katakan. 


Bila dah dapat anak sorang. Badan dah mula berisi. Serious...masa ni aku gemuk tau. Lemak berlipat ko. Perut plak muncit macam pompuan ngandung. Pipi bulat tembam. Lepas delivery anak pertama, suma baju bajan especially kemeja dan juga seluar kerja tak muat. Yang paling ngeri, jeans faveret Levi's muat takat masuk sampai paha saja. Ngeri dan sedih wei. Terpaksa beli sluar jeans, sluar kerja dan baju kerja baru. 


Dan aku yang sekarang...badan kurus kering melidi. Pipi plak nampak sedikit cengkung. Penangan #makbanyakanak ker makan hati...muahahaha...Jeans feveret dah muat. Siap longgar lagi. Perut flat. Sluar kerja dan jeans pon dah longgar. Macam sluar pinjam plak. Terpaksa alter dulu.


Aku nak berisi balik ni. Kurus sangat pon tak cantik khenn. Mungkin badan aku akan naik lepas stop BF qhalif kot. Tak per...lagi beberapa bulan jer lagi. Gym kat office ni pon dah beroperasi. Nak kasi muscle sket badan ni...hehehe...Tapi rajin ker nak gi gym??

Note:  Asyik citer pasal anak jer. Sesekali citer pasal ibu dia plak.



You Might Also Like

33 comments

  1. kurus sangat pun suami kata tak sedap peluk nanti.. hahahha..

    ReplyDelete
  2. evolusi dulu smp sekarang maintain cun je hakak.. nak berisi pulak ya, yg kita ni nak sgt slim hehe =)

    ReplyDelete
  3. geng la kiter kan...mmmm....tp kire ok dah tu kecik comey je aku tgk haa..molek dah...

    ReplyDelete
  4. lepas anak first sy comel tembam sampai skang..hheee

    ReplyDelete
  5. apapun fiza tetap comel dan santek...:))

    ReplyDelete
  6. hehe perubahan umur pun yer jg Fiza.. kita ni makin berumur makin cantik sebenarnya tau.. oppsss bukan kita je.. maksud ku ppuan2 yang dah melepasi umur 30an.. :))

    ReplyDelete
  7. tu dia.. badan kena berat ideal ikut usiakan.. klu kuus sgt x sesuai nampak cengkung kalau dah 30 an ni..

    ReplyDelete
  8. Nape makin kurus ni? Aktif sgt ke? Tapi mmglah. Menjaga anak2, rumahtangga lagi. BF pulak tu! Selera pulak merudum. Phewww!

    ReplyDelete
  9. Nampak cam menten jek dr baru kwen sampai anak 3
    :)

    ReplyDelete
  10. menten jak aku tengo....hehe
    Aku dulu pun noks gemukk masa ngandung first baby....berat sampai 75kg....huhu

    ReplyDelete
  11. APA YANG PENTING, BADAN SIHAT..

    ReplyDelete
  12. tak yah pegi gym... dukung anak jer bina muscle.... :D

    ReplyDelete
  13. Bestlah kuruih... me makin naik ni huhu

    ReplyDelete
  14. Salam K.FIza..

    hihi..samelh kite berat badan turun naik.. tapi bestla sbb akak maintain kurus..
    jelessssh aii.. hihi.. tak pe kak, ygna penting badan sihat! :)

    ReplyDelete
  15. ala ok jee..muke maintenance comel jee lg..jgn rsa..makin berseri seri ;)

    ReplyDelete
  16. Sekali sekala cerita pasal mak budak apa salahnya kan. Ok je fiza tengok. Hehe... Still cute walaupun anak dah ramai.

    ReplyDelete
  17. eh! dulu n skrg beza skit ja, hehehe.. Salam Kenal..

    ReplyDelete
  18. Salam singgah..., apa pon kena ada semangat nk kurus ke nak gemok sikit ke.., janji hati mau bahagia dan ..En suami suka .

    ReplyDelete
  19. Wah maintain jer akak.. jelos farah..
    Farah nie bila nk kurus tak tahu ler.. hehehe

    ReplyDelete
  20. Bestnya perut flat.
    Sy perut buncit huhuhu
    Tp kita ni anak 3 mmg penat kn, sama ngan saya.
    Kurus sgt pun x best. Kasi isi sket ye.

    ReplyDelete
  21. ya betul sekal-sekala citer pasal diri sendiri kan

    ReplyDelete
  22. nanti bila anak dh besar baru fiza boleh jaga badan.. heheh

    ReplyDelete
  23. As Salam....Bunda datang singgah...
    Bunda pulak time anak dara dulu berat dalam 45 kg jer...
    sampai anak 4 pun maintain..
    Sekarang...dah 50an ni...naik 50-52 kg..

    ReplyDelete
  24. Tak pelah.. alhamdulillah.. yg penting hati sentiasa bahagia & ceria.. :)

    ReplyDelete
  25. wah kak, siap boleh pakai balik jeans tu..dan kena alter lagi..tu dah kira kurus sgt lah...

    ReplyDelete
  26. tak kisah la fiza asalkan ko sihat je..dah memang jenis petite ko ni..bestla makan byk pun sure tak naik kan?..best best...sama la kita kan..sikit lagi nak abis bf ni..cuma amie dah lama dah naik balik ni..dulu masa mula2 brsalin arissa kuruissss gila smp orang kata sakit..ishhh nauzubillah

    ReplyDelete
  27. Nampak mcm maintain je fiza..hehe..
    slim pn OK.. senang nak cari baju....
    sy ni lemak yg lebih..haha

    ReplyDelete
  28. Masa gemuk susah hati nak kurus. Bila dah kurus nak pulak naik sikit ye Fiza...
    Apa yg penting sebenarnya kena sihat...

    ReplyDelete
  29. betul tu fiza, kurus sgt pun tak cantik jgk..mcm akak dulu2 org panggil bini popeye..uwaaaaa...anak dah 3 ni alhamdulillah berat masih maintain,cuma taknak kurus sgt je

    ReplyDelete
  30. a’aaa. yg pic no 2 tu nmpak berisi.
    skrg nmpak kecik je. in shaa Allah, pelan pelan tambah berat ye kak

    ReplyDelete
  31. wow best nyer da kurus!!!
    seronok la... aida lom kurus...

    ReplyDelete
  32. Adakah bermakna... saya akan kurus semula satu hari nanti bila anak dah ramai? heheh.. kita nantikan..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive