BABYWEARING In Action!!!!

Thursday, December 12, 2013


Babywearing daddy uols. Sambil babywearing sambil tolak stroller. 


Amacam...ada macam abah mithali tak, ker macam Mr. Mama...hehehe...Ni masa nak gi spital HKL smalam. Menapak punyalah jauh. Sangatlah hazabnya mencari parking. Hangin jugak lah smalam. Nak tak nak, terpaksalah  tolah stroller. Tapi kan...berebut plak. Anak dara  nak naik stroller juga.

Si qhalif plak pe'el nya kalau berjalan tak nak orang pegang. Nak jalan sendiri. Macam dah beso sangat kan. Pastu suka melencong. Penat wei ibu dia yang petite lagi kurung kering ni nak mengejar. Jadinya...babywearing lah. Dok dediam dalam tu.


Ni ada tips macam mana nak pilih baby carrier. Highly recommended gambar yang kanan ni. Kaki baby tak tergantung macam dalam gambar kiri ni. Cer kalau kaki kita tergantung macam ni. Sakit tak? Ini kan kaki budak. Aku pon baru nak berjinak² dengan babywearing. 

Memang best pakai Boba 3G nih. Sesuai dan selesa dengan size aku yang petite ni. Tapi aku tak sempat nak posing dengan Boba bila dah terkena muntah qhalif masa gi Sunway Lagoon haritu. Baru rasmikan dah kena muntah...huhuhu...

Note: Kejap jer dah khamis. Tak sabar nak tunggu gaji.





You Might Also Like

40 comments

  1. teringin nak beli...tp akob takmo sebab katanya izz dah boleh jalan..biar dier explore..tp penat la nak ikut gaya dier je..mm..nak gak beli...nak gak...walaupun en asbeen tak kasi..muleh tak..kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli jer sue...hehehe...menghasut. Boleh pakai untuk next baby juga.

      Delete
  2. kalo pakai benda ni mmg kena bg ayahnya pakai....bg diorg rasa lak...hehe...

    ReplyDelete
  3. sejak rayyan dah boleh duduk dan berjalan dah tak guna benda ni,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak per. Blh pakai utk nect baby zie...hehehe...

      Delete
  4. thx for sharing kak sbb sy sendiri masih confuse mn satu lebih praktikal.. satu lagi, ada yang pertikaikan bab mengadap depan dan mengadap kita ms dukung tu.. ada yang kata ni xboleh tu boleh.. entahla....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meman ramai yg tak ambil tahu cara yg betul bila babywearing ni sis. Kalau nak banyak info pasal babywearing. Bley add FB malaysian babywearears. Mcm2 info dlm tu.

      Delete
  5. Kakak dah tak ada peluang lagilah Fiza. Tunggu cuculah agaknya hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...yer lah kak. Tunguu cucu kluar dulu.

      Delete
  6. babywearing memang best. tp memula kita kan rasa mcm kekok gitu. rasa mcm lemas pun ada gak..huhu...tp nnt dh ok

    ReplyDelete
  7. husband selalu kena tolak stroller :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah. Saya mana larat nak tolak ☺

      Delete
  8. bagus info ni sebab yati pun ada anak kecik gak...

    ReplyDelete
  9. singgah jgk kejap cuti2 ni ! susah nak komen pjg2 guna tab ni !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak. Cuti2 pon dtg umah saya juga.

      Delete
  10. Pernah beli mende alah ni ms Aydin kecik. Beli yg murah tp seksa pulak tgk. Ms tu kurnag knowledge n tak nak amek tau. Hamekk...tu yg sekejapan je pakai. Huhuhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang kena amik tau mommy. Jom babywearing utk next baby nanti.

      Delete
  11. klu suami selesa galas depan sbb mm peluk bby gtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon suka galas depan. Bley cium2 baby ☺☺

      Delete
  12. memang kena pakai yg jenis cam belah kanan..baby rasa cam duduk jer..belah kiri tu cam berdiri kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ibu noey. Sian baby rasa tak selesa.

      Delete
  13. akak dok pakai yg anak buah punya je,anak buah tu pulak dah nak masuk 17 tahun...hehehe punya lama baby crrier tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhhh...memang tahan lasak lah baby carrier tu yer MA.

      Delete
  14. Replies
    1. Tak reti nak pakai RS lah rai. Teringin juga nak try.

      Delete
  15. Wahh.. sempoi juga mcm tu.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  16. boba 3g ni mahal gak kan. saya tak penah lagi pakai baby wearing ni bawak luth. papa dia je yg biasa guna.

    ReplyDelete
  17. nampak comel je tgk si ayah2 ni pakai baby carrier kt mall.

    ReplyDelete
  18. Kalo kaki tergantung memg skit kan kak

    ReplyDelete
  19. wahhh info menarikkk terima kasehhh!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive