DRAMA QUEEN!!!

Wednesday, January 15, 2014

As salam uols. Salam pagi rabu. Rasa hari ni macam hari isnin jer khenn. 


Ni lah dia Qahirah the Drama Queen nya, The one and only princess. Geram sangat tau. Pagi² kalau tak buat drama tak sah. Ada jer pe'el nya. Boleh buat ibu memetir pepagi...boleh buat ibu jadi mak lampir..boleh buat ibu bertukar jadi hijau. 

Anak dara yang keletah...banyak cakap. Sangat lah rajin...rajin memunggah dan rajin mengemas...hehehe... Pandai amik hati pon iyer gak. Dan pandai memujuk ibu dia nih. Dia tau ibu dia tengah marah. Pastu ibu dia ni buat muka sedey. Mulalah memujuk...'ibu sedih yer, ibu nangis ker...dah²..tak nak sedih' *sambil tepuk belakang. Tak jadi ko nak sedih. Nak gelak lagi adalah.

Budak tak sabar nak skolah. Next week nak daftarkan masuk playschool. Sabar yer kakak. 

Note: Pagi yang kelam kabut. 




You Might Also Like

48 comments

  1. tengok muka dah tau, keletah sgt2. manja ibu, ceria, peramah. comel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cha...apa yg di tulis tu memang betul ☺☺

      Delete
  2. Alhamdulillah
    Moga jd anak solehah ye qahirah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa allah. Harapan setiap ibu bapa kan nad.

      Delete
  3. hahaha kadang keletah budak2 ni buat kita tak jadi nak marah.. sabo je lah ;P

    ReplyDelete
  4. hahaha..girl memang pandai drama tau.. lepas tu kita dah marah pandai pulak ambik hati kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Khenn Rai. Mentang2 dia sorang jer girl.

      Delete
  5. Cerdik tu tandanya Fiza.
    Nak marah pun tak jadi dibuatnya
    Keletah dia pun dah menggembirakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah kak zakie. Sunyi klo anak dara ni tak der ☺☺

      Delete
  6. ooo alooo..manja mama la nih.besalah anak2 kalau tak berdrama mmg saja ken...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kita busy pepagi tu lah dia nak berdrama fyzz.

      Delete
  7. huhuuhu
    Ara pun nama penuh dia Qurra'tuaini Al Zahraa'
    pun drama queen jugak
    haih..
    sabar sajalah
    ari2 pergi sekoalh takmo pakai uniform
    tak mahu mandi
    tak mahu kalah mandi dgn abg long
    mcm2 hal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ara anak ke dua ker? Qahirah pon sama. Tak nak kalah ngan abg dia.

      Delete
  8. sama la...suka sgt tgk keletah anak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawak ada, geram pon ada dgan dorang ni kan.

      Delete
  9. Replies
    1. MEkaish atas pujian itew aunty izwa ☺☺

      Delete
  10. Haha... Tengok muka Qahirah, teringat pulak Alia yg juga suka memunggah dan rajin jugak mengemas.

    ReplyDelete
  11. anak no 2 mmng cenggitu kot kan fiza? arissa pun sama..drama pwincess abis..aduii..kalau kita nangis pujuk balik padehal dia yg buat kita nangis..hehe

    ReplyDelete
  12. aduhai..cair dgn pujukan gitu. bagusnya dia pandai memujuk.

    ReplyDelete
  13. ...sebabnya dia dah nampak abangnya gi skool. Aydin ni pulak, risau je klu sy mskkan skool. Risau mcm nelah next year ni. Haih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fara, dia marah klo hantar gi nursery. Soh pusing balik. Nak gi skolah. In shaa allah...aydin nnt suka gi skolah tu.

      Delete
  14. seronok nak sekolah la tu...syawal dah sekolah...qahirah kena sekolah gak...kiter kan sebaya..ye tak..4 tahun kan

    ReplyDelete
  15. anak2 ni sntiasa buat kita senyum kan.. nak marah pun xjadi.. hihii

    ReplyDelete
  16. Alolo so sweet...tapi kan hati ibu mana la tak cair kalau anak2 dah pujuk.. lepas nie Qahiran jgn noty2 lagi tau.. =D

    ReplyDelete
  17. Salam, betul rasa macam hari ni hari Isnin...Wahh..pandainya main lego

    ReplyDelete
  18. comel sangat...keletahnyer memang menghiburkan sungguh...geram auntie cubit pipi sikit lah...

    ReplyDelete
  19. senanglah ibu anak² dah bersemanagt nak sekolah tu.. ade jer akainya kan..

    ReplyDelete
  20. salam k.fiza..

    hihi..ala tomey2... kena gaya memegang blok lego tu..
    biaselah..sape lagi nk buat ibu memetir kan Qaira.. :p

    ReplyDelete
  21. Hahaha...memg xjd la naj mrh kalo anak fiil mcm nih

    ReplyDelete
  22. macam2 ragam anak2 kan~
    seronok tengok keletah anak2.

    salam kenal dr saya.
    melompat ke sini dr blog Kak Tihara.

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah, seronoknya dah boleh jadi kawan ibu..
    .. :)

    ReplyDelete
  24. Boleh geng dengan Damia ni noks.....banyak cakap, macam2 perangai, kita nak marah pun tak jadi...terketawa lagi adalah....hehe

    ReplyDelete
  25. hihi. dok tgh bayangkan saat kakak tepuk belakang ibunya. toucgingnya

    ReplyDelete
  26. Comeelll. Pandai ja memujuk. Moga Qahirah jadi anak yang solehah :)

    ReplyDelete
  27. Drama queen budak² takpe kak..seronok tgk :)

    ReplyDelete
  28. Alolo.. Pandainya si kecik ambil hati mak dia. Enjoy those moments kak. ^^

    ReplyDelete
  29. comelnya qahirah.. hehehe. suka tgk pic2 dia yg lagi2 tu :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive