PIZZA Tuna & Hotdog!!

Monday, January 27, 2014

Tajuk bukan main khenn. Macam terror *lah sangat buat pizza. Pada hal buat pakai roti gardenia jer...hehehe...



Pizza gardenia sebelum dibakar



Pizza gardenia selepas dibakar


Jadilah. Tak dapat pizza hut atau pizza dominos, pizza roti gardenia pon jadilah. Feeling ala2 pizza hut/dominos sudeh. Dah lama tak buat. Ni pon requested by iman hakimi.


Nak resipi ker? Alaaaaa...pejam mata pon boleh buat. Cili sos, mayonis, tuna, hotdong & cheese. Kalau nak tambah bahan lain pon boleh. Tabur jer suma bahan2 tu atas roti. Pastu bakar dalam pemanggang ajaib. Nikmat wei dapat makan panas2. Nak buat bento utk anak pepagi pon senang sebab simple jer kan.


Nanti ibu belajar buat doh pizza yer kimi. Tengok resipi macam senang jer. Tapi kena tunggu aura kerajinan nak menguli doh tu datang :-)


Note: Dpt lagi 2 message & 2 call. Jaga ko @CikaroBaek. Biar polis tangkap ko!!!

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

32 komen

  1. sedapnya...tapi ank akk x suka cis. cer msk cam topping pizza tu. mesti lg sedap..

    ReplyDelete
  2. best pulak pemanggang ajaib ni kan noks...semua pun boleh bakar....:-)

    ReplyDelete
  3. ini pun ok kak...bg hilang keinginan jer..
    xsettle lg kes tu kak? apa cite skrg? jahatnya budak tu

    ReplyDelete
  4. Lama xbuat... Nnt nak buat jugak la! :)

    Buat jahat, pasti ada balasannya nnt kan...

    ReplyDelete
  5. Senang gilos sebenarnya nak buat kalau ikutkan recipe ko tu noqs..
    aku tak ada pemanggang ajaib.. hahaha.. last year masa gi langkawi aku dah ckp kat laki aku nak beli.. skali aku ubah pikiran sebab takut nnt susah nak hangkut naik flight.. end up sampai arini aku tka beli.. hahaha. aku rasa aku kena ada jg ar sebab senang buat bfast time budak2 nak gi skolah hehe

    ReplyDelete
  6. wahhh...dpt idea nak wat befkes utk anak dara..hehehe..

    ReplyDelete
  7. senang dan sedap kan...ko bakar guna pemanggang ajaib ek...nanti nk cuba la..sebab oven dah simpan..huhu

    ReplyDelete
  8. bagus idea ni... takyah keluar byk rm nak makan pizza kan?

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum...
    wat gini utk sapan santai2 sedap ni.. lagi2 ada cheese meleleh tu..
    kan.. anak2 suka yg bersheese.. :) sg? nape tu? ada untung ke tidak?

    ReplyDelete
  10. kalau pakai roti pita pun sedap.. feeling feeling pizza lebih sikit..hahaha..

    ReplyDelete
  11. doh beli siap je fiza kat yummy...hee 5 keping rm6.90...gigih ko jah nak menguli..hikss..
    tpi klu nk tgn air ibu..pe salah nyer try yer tak>> jimat coz...
    aku baru jer buat ari jumaat tdi..huhu 7 kpale makan...x nyah gi dominos...nanti ptg nak buat lgi lorr...ade lebih gi 3 doh tu ;))

    ReplyDelete
  12. Dapat sekeping sebab dah lengkap semua memang kenyang ni Fiza. Apa lagi comel-comel Fiza tu mesti cukup sorang sekeping.

    ReplyDelete
  13. salam sis kita nak satu meh cempak sini cam sedap jer heee..terbaik!

    ReplyDelete
  14. janji sedap + kenyang
    alhamdulillah
    tetiba aku rasa lapar

    ReplyDelete
  15. janji sedap + kenyang
    alhamdulillah
    tetiba aku rasa lapar

    ReplyDelete
  16. mcm best jer... mcm sedap jer.. bleh try nih...

    ReplyDelete
  17. lagi banyak cheese lagi sedap..meleleh2 time makan..
    tetiba terasa nak carik roti la..

    ReplyDelete
  18. yess... saya dah order pemanggang ajaib. tapi bukan jenama syarikat menang. ehehehe... dah terbanyang ni macam2 nak masak guna pemanggang ajaib.

    ReplyDelete
  19. sedapnya mudah pula
    nak sediakan tu, bolehla try

    ReplyDelete
  20. Menarik utk dicuba nie..perghh meleleh2 tgk cheese tue.. =D

    ReplyDelete
  21. memang mudah dan sedap.. Ros pun kadang -kadang buat jugak..

    ReplyDelete
  22. Buat pakai roti pratha pun boleh. Ada tu jual di supermarket area sejuk beku. Sedap. Selalu juga buat when the craving hits. Hehe..

    ReplyDelete
  23. mmg sedap & feveret anak2 KA ni ! simple je kan

    ReplyDelete
  24. salam k.fiza..
    aa..sedapnye..kat umah takde oven..huhuhu

    ReplyDelete
  25. alahai kak. yg simple la sdap di ngap..
    nasib sy la bw jmpa mknan ptg ptg ni. hi hi i

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page