Rajin Adik Rajin...

Wednesday, January 29, 2014

'Rajinlah belajar
Bila besar nanti, boleh tujuk ajar
Ayah juga ibu, gembira selalu
Melihat adikku, rajin baca buku'


Siapa ingat lagu ni? Lagu jaman sekolah rendah yang masih segar dalam ingatan. Bila tengok anak gi skolah, teringat diri sendiri masa skolah rendah. Pkul 6.30 pagi dah kluar tunggu bas skolah. Skolah jauh dari rumah. Kawan2 skolah kat Kg Pandan jer. Aku skolah kat Convent sana. Kakak time tu skolah menengah Convent. Jadinya sekali harung ngan kakak gi skolah. Dalam bas siap bag plastik ko sebab takut muntah. Mabuk kenderaan masa kecik2 dulu...ahaks...


Erkkkk...panjang plak mukadimah aku. Nak citer pasal adik rajin sorang ni ha...hehehe...



"1, 2, 3..."





"ball, bear, frog..."



"isshhhh...ibu ni kacau lah. Nak study pon tak aman. Asyik nak amik gambar jer. Nak letak dalam blog letew"


Alhamdulillah...dah boleh sebut 1 - 10. Kalau aku sebut 'satu' qhalif sambung '2'. Tapi sampai nombor enam lah yg dia boleh sambung. Teruja mak noks :-)


Note: Makin geram ngan si qhalif ni. Makin panjang akal.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

59 komen

  1. Salam ziarah Fiza...comelnya dia.Best ada anak kecik kat umah :)

    ReplyDelete
  2. rajin dia study, cute sangat :)

    ReplyDelete
  3. adoi geram nak jumpe dier..nampak muka banyak akal ni

    ReplyDelete
  4. hai sis..amboi rajinnya adik.namapk gaya ada kosong lagi satu kerusi tu geee mama nak duduk ker tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abang & kakak asyik main jer. TU yg kosong kerusi ☺☺

      Delete
  5. hai sombongnya sampai baca buku mengadap dinding

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab ibu dia asyik nak amik gambar jer ☺☺

      Delete
  6. dah pandai cakap?? bijak nyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cakap bahasa german lah zue. Ada yg jelas sebutannya.

      Delete
  7. berapa bulan tu.. pandainya... sama le kita kekecik .. kalau gi jalan naik kete ke, bas ke, ketapi ke mesti mak bawak spare pastik dlm henbag sbb anak dia sorang ni cepat mabuk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. High 5 lah sis...hehehe...

      Qhalif dah setahun sembilan bulan ☺

      Delete
  8. hehehe..pandaiinya dia.. belajar rajin2 ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klo tak rajin belajar nnt memang nak kena rotan ni rai...hehehe,,,

      Delete
  9. good good.memang rajin..belajar rajin² ye :)

    ReplyDelete
  10. SAYA SUKA SAYA SUKA LAGU NI... HEHEH AMBOI RAJINNYA DIA

    ReplyDelete
  11. rajinnye study. syabas qhalif. moga2 berterusan sampai ke besor.

    ReplyDelete
  12. Mmg banyak kali muntah ke naik bas masa tu? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu memang mabuk kenderaan. Asal naik jer muntah. Naik lif pon pening.

      Delete
  13. ek ehh kiyutnya anak ko Fiza.. hehe
    rajin2 belajar yer sayang.. dah besar nnt jadi insan yg berguna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengoklah mak dia...hehehe...

      In shaa allah.

      Delete
  14. Alhamdulillah.. Cerdas minda dak Qhalif ni.. Moga membesar menjadi anak yang cemerlang.. =)
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah
    Qhalif mmg bijak :)

    Hi-5! Geng convent, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam ZakwanNayli juga.

      Owh...high 5 juga lah nad.

      Delete
  16. alahai comelnya qhalif, pandai kira dah ye

    ReplyDelete
  17. Hehe...tasneem bleh geng ngn qhalif ni....study sama2 mesti comey...haha

    ReplyDelete
  18. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  19. ALHAMDULILLAH.. SEMOGA SAMPAI KE BESAU DIA RAJIN MEMBACA..

    ReplyDelete
  20. Ada anak seusia Qhalif ini suka koyakkan buku.
    Tapi bila anak dah dibiasakan dgn buku dia tahu tau Fiza macam Qhalif ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, Sbelum ni memang dia suka koyak. Lately ni dah tak koyak buku ☺☺

      Delete
  21. alololo...memg rajinnnnn sangatttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...smoga rajin ampai dah beso nnt lah.

      Delete
  22. salam k.fiza..
    eheh..alhamdulillah..cerdik qhaliff ni..pandai dia~~

    ReplyDelete
  23. ololo qhaliff rajinnnyer dia....kusyok beno dia baca buku tuh

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page