Ayam Uncle Bob | Kenapa sedap sangat haaa!!!

Thursday, March 20, 2014


Kat tempat lain tak tau lah sedap ker tak sedap. Tapi kalau kat pasar malam Seksyen 7, Bangi ni memang sedap pada tekak aku yang kuat makan tak padan dengan badan kecik nih..haha..Dapat plak makan time panas². Memang nikmat tak terkata. Melecur lidah pon tak per ko.

Nak membeli pon beratur gak nih. Tak pernah beli tak beratur dan tak pernah beli dapat ayam yg dah sejuk. Memang dapat fresh baru goreng dari kuali. Si Iman Hakimi kalau gi pasar malam ini lah yg ditujunya. Setiap kali gi memang tak sah kalau tak beli. Seketul RM6.00, tapi beso lah ayamnya. 

Ok...petang ni ada pasar malam. Uncle bob lagi lah kita. Terbayang² dah ni ayam uncle bob tu memanggil². Jadinya...malam ni kita gantung kuali yerp. Pasar malammmmm...tunggu kami datang...hehe...

Note: YB masih busy bee. Ni pon melencong jap. Nak pilihanraya kajang kan...ekekeke...


You Might Also Like

50 komen

  1. I pernah try, sedap jugak la tak yah cari kefci lagi dah hihi.

    ReplyDelete
  2. ko terbayang2 skrg ni noqs.. skali pergi pasar mlm jap lagi keciwa sbb uncle bob cuti hari ni.. hahahhahaha boleh?? ;P

    ReplyDelete
  3. ayam uncle bob memang sedap..layan panas2..ummm

    ReplyDelete
  4. ooo tak tahuler kat sini der ker idaknyer...

    ReplyDelete
  5. tetiap kali pasar malam memang beli ni..
    kitorang panggil ayam gunting..hihihi.. sedap tang perasa la kot..tapi tu la nak jugak makan..

    ReplyDelete
  6. seketul RM6 ?? lagi mahal dari ayam KFC & McD....hihih..Tai kalau besar & sedap, tak apa la...saya tak pernah rasa lagi ayam ni

    ReplyDelete
  7. Ya Allah, sebut aje dh kecur air liur ni ooiii. Nak2 puasa plak rini. hahaha adoii xleh jadi ni, kena pi beli utk berbuka puasa. Hana pun suka, mcm ketagih mknnya. kiki

    ReplyDelete
  8. pnh rasa juga... boleh tahan... pdn la dgn hrganya...

    ReplyDelete
  9. dulu memula sy pun xtau nama dia ayam uncle bob dok panggil ayam gunting sebab masa bei ayam tu akan digunting².. mmg sedappp kemaruk nak mkn jer..

    ReplyDelete
  10. ramai ckp ttg kesedapannya
    teringin nak torai tp entah bila la huhu
    imanhakimi , makan tu igt kt acik nad k hehe cam kenal je dia :p

    ReplyDelete
  11. Bestnyer...kat penang x da ka erk? Ekeke

    ReplyDelete
  12. sape la uncle bob tu ye.. power resepi dia

    ReplyDelete
  13. nampak gayanyer memang bergantung lah kuali tu yer fiza..penangan ayam uncel bob la katakan..hehe

    ghase2nyer pasor malam kat tempat aku tak jumpa lagi uncel bob ni..maybe dier tak jumpa jalan pi pontian kott..haha

    ReplyDelete
  14. Memang sedap..ayam dia tak bau hamis
    Ahkak pun suker :-)

    ReplyDelete
  15. Bunda tengok pun macam teringin jerrr...
    Fiza ..tanyalah Uncle Bob tu apa secret recipenyerr...hihihi..

    ReplyDelete
  16. Bukan same je ke kak rase dia?
    Hehehehehe....
    AJ selalu beli yang kat Masjid Jamek punye....
    Dulu mase keje area sane, ari2 menyinggah beli Uncle Bob tu.... =D

    ReplyDelete
  17. kalau kt umah dee ni mmg hari2 ada jual...mmg sedapkan..

    ReplyDelete
  18. terliur pulak tengok gambar ayam goreng macam crispy tu... anak-anak suka makan kepak saja... kat sini ada satu stall kat area rumah kedai... yg kira ok jugaklah... satu kepak RM2.00 :D

    ReplyDelete
  19. Wahh best ni.. nnti nak try jugalah klu jumpa..Thanks sharing Fiza.. :D

    ReplyDelete
  20. memang sedap kat mana2 pun! sebab diroang ni kan francais. sedap sampai rasa nak bukak satu kat depan rumah hahaha

    ReplyDelete
  21. dekat rumah aku ada restoran Uncle Bob, anak-anak aku suka makan nasi lemak dia, sedap!

    ReplyDelete
  22. penah makan time posa ritu, kat param

    ReplyDelete
  23. ramain yang kata sedap yer !.. ntahlah KA x pernah cuba

    ReplyDelete
  24. Saya rasa pernah makan.best kqli letak lada sulah hiii.maaf sb semalam tak dpt jejak latop rosak.ni nls kunjungan pakai hp huhu..

    ReplyDelete
  25. ada kat kk juga uncle bob ni...tapi x pernah pulak try...nanti nak pegi try lah ni :D

    ReplyDelete
  26. betul la. ayam ankel bob sedap banget.

    ReplyDelete
  27. mmg sedap... saya pernah mkn,, tp dia dh potong kecik2kan..

    ReplyDelete
  28. mmg sedap kat pasar malam mmg selalu gak beli cuma agak mahal la bg saya

    ReplyDelete
  29. Tengok gambar pn nmpk mcm sedap la.. terliurnya... =D

    ReplyDelete
  30. wah, mmg nampak sodap…. kat sini saya layan ayam pakistan jer… sedap la jugak, yg penting murah… hihhi

    ReplyDelete
  31. tak pernah cuba lagi fiza..biasa gak ke bangi...x perasan la plak uncle bob ni kat mana

    ReplyDelete
  32. yolaa mmg sedap tul ayam UBob nih..aiman pun same klu dpt kt dia x leh nak share dah ...seketul 6 hinggit tu dia sorg jek..mama nak beli lain katenyrrr...kededut kan sebb laporr bebenor la tuh..heee klu la ade tepung ayam tu kan ke bess...mane leh dpt erk

    ReplyDelete
  33. Salam K.FIza..

    hehe.. pernah mkn ayam UB ni..tp kureng sbb manis.. lebih prefer ayam ali tu.. eheh..

    ReplyDelete
  34. Errr. Terus terliur dan teringin. Macam mana ni?

    ReplyDelete
  35. waduh..terliur twngok ni Fiza..
    x pa skali sekala gantung kuali hehehe

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum kak, sheila dah lama tak makan ayam uncle bob ni. heee tapi memang diakui sedap la ~~~

    ReplyDelete
  37. rasa macam pernah jumpa ayam nie tapi tak terbeli la pulak huuu tetiba menyesal

    ReplyDelete
  38. Adoiii kak sy tgk pun dah mula mengidam...adehhh

    ReplyDelete
  39. pernah beli dkt pasar malam jalan tar.tp tak kena dgn selera saya.ntah kenapa

    ReplyDelete
  40. salam..semua..sesiapa yang berminat untuj dapatkan tepung uncle bob..blh hubungi saya D'aus frozen food trading..0173236216

    ReplyDelete
  41. salam semua..sesiapa yang ingin dapatkan tepung ubcle bob sama dari blh terus hubung kami D'aus frozen trading..berbagai produk yang anda blh dapatkan..untuk peniiaga amat digalakkan..0173236216

    ReplyDelete
  42. Bismillah... Salam, Sesiapa yg bminat utk mdapatkan TEPUNG AYM RANGGUP BSERTA PERISA YG MURAH boleh hubungi Aflah : 0173369421

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page