Freezer Lock!!

Tuesday, March 18, 2014


Orang letak kat almari. Tapi aku letak kat freezer. Pon boleh jugak. Orang yang suka sangat menderhakakan barang memang macam ni. Asal boleh. Ni kes dah tak tahan sebab ImanQahirah suka buka..tutup..buka..tutup banyak kali. Especially si anak dara tu lah. Mendidih jer rasa hati. Ini boleh mengundang kerosakan pada freezer dan juga kenaikan bil letrik yang tinggi. Dah lah bil letrik mahal weiiii. Ko nak ibu letak dalam freezer tu yer anak². Tunggu ibu beli freezer beso dua pintu tu. Boleh kita dok berjemaah dalam tu...ekekeke...


Kalau ikut hati aku nak gak buat macam dalam gambar ni. Amacammm...hahahaha...Tapi kang buruk plak rupanya. Dan leceh plak nak membukanya. Tapi freezer lock yang aku pakai tu tak tahan lah. Tapi lepas aku letak tu, tak der plak dorang nak buka freezer tu. Tak tau lah sampai bila tahannya. Buat sementara ni pakai jer lah mana yang ada. Nak kena beli lagi ni sebab nak letak kar drawer plak. Ada budak paling rajin suka selongkar baju dalam lemari dan juga selongkar buku. Siapa lagi kalau bukan si Iman Qhalif...ppffttttt...

Note: Kalau ada yang tau kat mana jual lock yang bersesuaian untuk freezer, silalah kongsi yer. 


You Might Also Like

33 komen

  1. nasib baik dua kanak-kanak kat umh tu takut dgn ku..mmg tak berani pegang peti ais

    ReplyDelete
  2. tu bukan menderhaka tu fiza, tu kreatif dan inovatif namanya hehe

    kt ikea cam penah nmpk. ada yg kata kt kedai mr.diy pun ada gaj

    ReplyDelete
  3. aritu beli kt mydeal pun x berapa elok. baru nak lekatkan, langsung x bole lekat. apadaaa..huhuhu

    ReplyDelete
  4. kena beli jugak ni....tapi bukan sebab budak kecik...sebab husband suka bukak frezer n duduk depan tu lame...nak2 time panas2..hahaha T__T

    ReplyDelete
  5. X payah susah2 Senah, ko gantung je fridge ko kat atas ceiling jd mcm kat rumah terbalik sabah.. Hahahaha

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum kak fiza. hehe boleh lock ek? baru tahu.. budak2 ni memang. pantang lepa, laju main benda yang kita tegah. hihi

    ReplyDelete
  7. assalam...letih melayan kerenah anak2 ni...bersabar sajalah...

    ReplyDelete
  8. jemah pon guna tu untuk freezer..kikiki...

    ReplyDelete
  9. jemah pon guna tu untuk freezer..kikiki...

    ReplyDelete
  10. mmg kene pasang kalo jenis anak2 rjain bukak katup peti ais atau lemari kan....kalo lemari kite takut jek tecepit tangan...kalo peti ais kan abis laa getah peti ais dok bukak katup2 nanti cepat rosak....

    ReplyDelete
  11. haa ini bagus..saya pun nak cari lock ni jugakk mana nak cari ni..

    ReplyDelete
  12. kreatip juga wat gitu....
    yang siap berkunci tu yang tak menahan tu..

    ReplyDelete
  13. huhu..IbuNoey pun ada buat macam tu jugak kat peti ais. tapi dah 'hancur' dek Mak Usu belah hubby. sebab dia tak perasan ada benda tu kat peti ais...

    ReplyDelete
  14. ada satu ketika sis pergi umah abang . semua pintu kabinet dapur berikat sbb anak bujangnya yg dah pandai selongkar ... heheheee

    ReplyDelete
  15. cik fiza oii..baru jer aq dok borak ngan jiran sebelah umah,depa mengeluh yg anak kecik dier dok bukak tutup jer esbok kat dapoq... lelama tanggal jugak esbok aq dikejekannyer, kata jiran aq..aq pon cakap ler kat jiran beli lah freezer lock..so, now aq terjah sini terus senyum sokmo tengok ko nyer n3 macam tau tau jer hehe..

    ReplyDelete
  16. tak pernah nampak orang lock freezer...hehehe...keje anak2 la ni buat mama dia lock freezer tu ye..

    ReplyDelete
  17. hehehe nampak cantik jugak tu.. done nuffnang yer

    ReplyDelete
  18. hehehe...takpela..itu pun okey dah tu...hehe...lelama dorang boring la tu..pasni mesti nak bukak tutup benda lain plak...

    ReplyDelete
  19. Err. Apa fungsi sampai nak lock? Hehehe

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
  20. kasi derang kerja u..contoh lepas shopping suh je derang susun masuk petisejuk tuh...hahahaha rajin sangatkan..mcm tu jugak dengan baju dlm drawer...kita lipat tang masuk dlm drawer panggil derang suh buat...lama2 derang pon jadi malas nak layan silap2 mcm ismeth lalu je sebelah drawer lari jauh-jauh takut mama suruh ambik barang or keluarkan barang dari situ...gagagagagga

    ReplyDelete
  21. sisi fiza comel kt mna boleh dapat benda alah lock ni haaa...nice

    ReplyDelete
  22. Fiza, kat mana beli door lock ni? Nak beli jugak la. Maklumla... anakku itu dah mula rajin selongkar lemari. Hohoi..

    ReplyDelete
  23. hahaha.. mesti penat nk kemas baju2 tu.

    ReplyDelete
  24. buat dah camtu still sama gak... cerdik dah, pandai bukak

    ReplyDelete
  25. yg no dua tu kejam sgt..boelh aplikasi kalo xnak bg laki masuk bilik kakakaka

    ReplyDelete
  26. Dulu masa anak2 kecik cam tu lah jugak... kena kunci peti dan segala almari yang ada kat rumah. Sekarang bila dah besar sikit ok dah... hehe

    ReplyDelete
  27. salam k.fiza..

    hehe.. tu dia.. ni mesti kes buka tutup buka tutp.. :p
    blh jadi jgk tu.. asal tak boleh nk buka blh je guna..2 in 1 :)

    ReplyDelete
  28. eh, belum approve komen ke? Ke terdelete komen ni? Beli kat mana lock ni?

    ReplyDelete
  29. saya pun tgh duk pikir camne nk buat bg budak2 ni x bukak peti ais...

    ReplyDelete
  30. cuba tgk kt MR DIY sis. ritu ada MIL beli kat saya benda nie.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page