Let's BENTO!!!

Monday, March 17, 2014



Bento Iman Hakimi untuk pagi ni. Cute tak..hehe..Sebelum ni bekal kimi biasa² jer. Tak der nak hias cute² macam nih. Tapi sejak dah beli bento tools, terus semangat nak deco² makanan anak. Jadinya...pagi ni berbekal kan roti lambang mickey mouse kapit telur, cili sos and mayonnaise. Bersama hot dog yang dicucuk dengan food pick lambang bendera. Siap pesan tu kat anak bujang, bendera tu jangan di buang. Kalau buang...siap lah nanti...cewahhh siap ugut tu...hehehe...tipu jer. Tak der lah ugut sampai mcm tu skali.


Ni bento tools yang aku beli. Sampai jumaat aritu. Tu yang excited buat pagi nih. Disebabkan kesiangan, menu nya simple sajork. Kita tunggu esok apa plak menunya. Dah ada dalam kepala otak nih. Ni baru bento tools 1st round. 2nd round menyusul hujung bulan ni sebab poket dah nipis. Memang jebak lah weiiiiiii. Rambang mata tengok bento tools yang cute². Tahan nafsu jer nih. Aku beli barang² ni kat FB BENTO BENTO. Silalah terjah. Masa tu tengah promotion. Owner dia pon ok. 

Note: Pernah tak berbekal 2 hari dek kesiangan. Sekali kimi tanya kenapa ibu tak buat bekal. Makanya...pepagi skang ni memang berbekal lah ke sekolah. Jimat sket duit belanja. Kesiangan macam mana sekali pon, tetap gigih ibu dia ni buat bekal.


You Might Also Like

28 komen

  1. cuteeeee aku bila tengok emak2 yg buat bento ni aku pn teringin gak nak buat
    tapi caner nak buat.. anak2 aku tu dah besau.. karang aku buat sure dorang tak nak bawak gi sekolah.. malu katanyer.. hahahha

    ReplyDelete
  2. bestnya..mesti anak2 suka..kan..beli kat mana ye fiza?..nak juga..

    ReplyDelete
  3. baru tgok je kat fb bento2 tq

    ReplyDelete
  4. wahh.. semangat nak masak.. nak makan pun semangat sebab comel2 kan..hehehe

    ReplyDelete
  5. MACAM BACA BLOG ORANG INDONESIA JE..

    * KESIANGAN
    * MAKANYA

    :)

    ReplyDelete
  6. hoyeahhhh....!!!

    ReplyDelete
  7. bila dah ada bento tools ni,
    mak makin bersemangat nak membentokan anak
    anak plak bersemangat nak abeskan bekalan :)

    ReplyDelete
  8. sy pon kalau tak sempat buat bekal, bagi belanja je lah...nak wat camne...kalau bekal ni terjamin bersih sikit

    ReplyDelete
  9. fiza bukan ko sorang jer yg berbento bagai..aq pon dah terpengaruh dengan lieya latif tu,rajin beno berbento bekal anak dier..tergugat kerajinan aq pulok dah..siap pi beli kat Daiso lagi nak berbento jugak hehe..aq pon beli bento yg sama macam ko punya but aq kaler pink..menu dier pulak sandwic egg jer..tu jer yg mampu hehe..

    uikss siap berhugut bagai...;:)

    ReplyDelete
  10. alahai comelnya!
    bukan setakat budak kecik je selera nak makan
    kite pun suka gak tgk. hihi
    kite dah usha fb owner tu tp dia close add friends pula

    p/s: selamat berkenalan ;)
    datang dr blog kak tihara :D

    ReplyDelete
  11. menariknya bento tu..dee lak rasa mcm lapar nak makan..hahaha..

    ReplyDelete
  12. bestnya bento tu..dee lak rasa lapar tgk bento yang cute tu..hihi..

    ReplyDelete
  13. best tapi mahal ke sis, anak suri selau gak bawa bekal kecuali kalau saya kurang sihat depa diam jer tanda faham.kalau ada sale nak juga pi sekodeng.

    thnks utk maklumat best ni

    ReplyDelete
  14. heee...

    jangan marah eh...

    nanti buat lempeng lagi boleh heee tngok cma sedap artu

    ReplyDelete
  15. rajinnya fiza bekalkan abg, cutenya bekas tu

    ReplyDelete
  16. Comelnye...mesti jeles rakan2 kimi. :)

    ReplyDelete
  17. cantiknya fiza..kita pun bersemangat untuk buat bekal anak

    ReplyDelete
  18. aduh.. jth cinta dgn bekas tu... :D

    ReplyDelete
  19. menarik.
    batu semnagat anak anak nak bawa bekal kan.nak crik juga la.boleh.hihi.buat simpanan di masa depan.hihi

    ReplyDelete
  20. kagum lah pada ibu2 yang rajin deko2 makan anak2.
    zura buat mana yang sempat jer.. x sempat nak deko2 pon.. hehehe

    ReplyDelete
  21. Jelesnya dah bleh buat bento utk anak. Tak sabar nak buat bento utk anak jugak.

    ReplyDelete
  22. lpas ni berbento kesekolah.. xpayah dh kimi beratur beli makanan

    ReplyDelete
  23. salamk.fiza..
    comelnye..
    patutla iman hakimi hari2 nk bwk bento..
    alhamdulillah..

    ReplyDelete
  24. ololooo comelnya... nanti2 alisha dh nk sek, nk beli gakla bekas2 camni

    ReplyDelete
  25. semangat mak nak masak kalu bekas bento comel gini ekekee

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page