Malas LIPAT KAIN??? Ni ada SERVICE LIPAT KAIN

Tuesday, March 04, 2014


Tu diaaaaaaa, Ini ada berita baik untuk orang yang malas/tak suka/tak de masa nak lipat kain. Sejujurnya...aku dalam kategori orang yang tak suka lipat kain. Tapi terpaksa buat juga sebab dah itu kerja seorang isteri dan surirumah berkerjaya...cewahhhh...hahaha...Datang mood rajin, memang tak der langsung kain baju yang nak di lipat. Datang mood terlebih rajinnya. Memang dah macam gunung kinabalu rupanya. 


Ada jugak service macam ni kan. Memang kretif. Iyerlah...zaman yang serba serbinya mahal dan perlukan duit. Kena lah kretif dalam nak mencari idea macam mana nak dapatkan duit lebih. Tapi service ni tak der lagi kat tempat lain. Haaaa...ko nampak tak. Kat bangi ni apa yang tak der? Kedai makan berlambak² macam cendawan sampai tak tau nak makan kat mana. Sedap² plak tu. Kedai tudung pon banyak. Macam² pilihan. Nursery lagi lah menimbun. Nak mahal...nak murah, suma ada. Pilihan di tangan anda.

Tapi kan. Semalas² aku nak lipat kain, tak der lah sampai nak upah orang. Tapi kalau yang memerlukan sangat khidmat ni, bolehlah try kot.

Note: Jerebu oh! jerebu. 





You Might Also Like

42 komen

  1. hahahaha..mcm²...haku xde laa sampai nak soh org tlg lipat kain...masih btenaga lg laa nak membasuh, mengemas, memasak, melipat...halaaa, buat keje suma tuh kan dpt pahala...kan, beb..

    ReplyDelete
  2. wah ada service gini yer... nk juga cuba, tp msti en hubby bising giler hehehe.. done nuffnang yer

    ReplyDelete
  3. pernah terbaca iklan ni..tp kalau housewife mcm sya ni nak ambik juga servis dorang cne?? hehe..nmpak sgt pemlasnya..haha

    p/s: paling tak suka lipat baju.. :)

    ReplyDelete
  4. hahaha
    kalau dha bertimbun memang malas kan

    ReplyDelete
  5. Macam mana agaknya dia charge tu ye Fiza. Setiap helai agaknya ye:)
    Pandai juga dia buat business. Tapi yg nak ambil pun kena berhati-hati takut org jahat menyamar dpt masuk rumah habis!

    ReplyDelete
  6. tapi percayalah mesti ada jugak yang gunakan service nie kan?

    ReplyDelete
  7. wahh..service melipat pun ade rupanya..tapi biasa kalau orang hantar dobi, dorang akan terus lipat sekali kan??hehehe

    p/s: follow sini.

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  8. segan kot nak suruh org lipatkan baju walaupun berbayar :D

    ReplyDelete
  9. terbaiklah kak! siap ada servis camni. aritu masa pas berpantang, mmg banyak kain2 nak kena lipat, plus nak kemas rumah sbb masa pindah awal2 dulu mmg x berkemas sgt pun. try gak cari bibik kat area rumah tu soh kemaskan rumah. tapi kalau bab kain ni, better lipat sendiri je la. kang kita x berkenan style org lain lipat, dah kena lipat balik..

    ReplyDelete
  10. aq nak join ler servis lipat baju ni..memandangkan aq juga tersenarai dalam sifat2 yang ada kat atas tu hehe..:D
    bab basuh then menyedai aq layan jer..tang melipat dan jugak mengagih-agih kan tu kurang minat gitew sonang citer maleh beno gamoknyer..:)

    ReplyDelete
  11. geng la kiter ni..mmmm....tak da la sampai nak mengupah kan

    ReplyDelete
  12. hahahaha...dasar pemalas mcm daku ni boleh laaaa!

    ReplyDelete
  13. Ada juga perkhidmatan melipat kain! Mahal juga tu, main kilo... Tapi kalau dah sibuk memanjang, mungkin perlu juga perkhidmatan begini. Kerja teruk2 cari duit...gunakanlah utk kesenangan diri, hehe

    ReplyDelete
  14. kot sekilo RM2, berbaloi baloi tu..haha

    ReplyDelete
  15. Wah kerja lagi cepst dan mudah namanya

    ReplyDelete
  16. dekat dah ngn kty ni ..
    tapi betul gak ckp fiza..smalas2 ..lom terfikir lagi nak upah org lipat kain nie.

    ReplyDelete
  17. tambah2 musim jelebu..nak jemur kain pun
    susah.. good service.. memudahkan :P

    ReplyDelete
  18. Mcm2 perkhidmatan yg ada skrng.. menarik juga utk org2 yg mmg tak de masa utk lipat kain langsung tu.. :D

    ReplyDelete
  19. tak da la sampai nak carik servis luar kan. xsanggup kot tgk org luar tlg lipatkan kain baju kita.huahua

    ReplyDelete
  20. kalau sibuk sangt boleh la upah orang..

    ReplyDelete
  21. as salam sis,

    wah , mcm2 busness ada skang .ingt dobi je ada sambutan..

    ada org yang tak pakai bibik , mmg tak sempat , boleh la make order service ni ..

    :) feel free visit my blog ..

    http://ummienaufal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  22. saya juga jenis yg malas nak lipat kain . teringat pd seorg kwn yg sanggup byr upah utk lipat kainya ...

    ReplyDelete
  23. waa siap ader servis lipat kain yek...
    kemain sungguh kan...
    samal kiter melampo lak no raser lipat kain pun suruh orang kihkih.....

    ReplyDelete
  24. itupun jadi bisnes yerk.. kreatif.. kreatif..
    akak suka lipat sendiri.. stail sendiri...

    ReplyDelete
  25. memg kreatif..sy nih slh seorg pemalas lipat baju tp sy tetap akan buat..xkn suruh org lipast baju baju sy suami n anak anak

    ReplyDelete
  26. salam k.fiza..

    ehehe..punya miden la sekarang ni..lipat kain pun ade jgk nk buat servise..
    tp yg ni mungkin berguna utk taska2 or kindergarden yg tak cukup kaki tangan.. hihi..

    ReplyDelete
  27. hahaha.... mmg terbaik service ni. tp malu plak nak upah org lipatkan baju.

    ReplyDelete
  28. memanglah...basuh rajin nak melipat tu malasnyeee...

    ReplyDelete
  29. errr... belum la rasa nak guna servis macam ni.

    ReplyDelete
  30. Servis camni pun ada ? hehe
    Aku kan noks memang sangat malas lipat kain tapi tak lah sampai ke tahap hantar kedai suruh orang lipat...hehe

    ReplyDelete
  31. gilo kak!! boar btl nie...sy pun nk wat servis gini jgkla..hehehehe

    ReplyDelete
  32. hahhaa....ade jugak servis cam gini....bz bebenor nampaknya

    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. Bagus idea tu....dah terdesak kot Fiza...tp murah sangat tu kalau okje charge mahallah...hehe

    ReplyDelete
  34. Kreatif dorg ni kn..bg servis mcm ni...sy pn ada masa jg dtg mls lipat melipat bju ni..hihi

    ReplyDelete
  35. oh myy.....akk pon dok bangi ke?keciknya dunia ni.iman pon kat bangi eceh3

    ReplyDelete
  36. semalas2 sy, tak rela orang lipatkan kain baju saya.. wlpun mak sy sendiri..saya tak suka orang lipat kecuali sy sendiri.. hehe

    ReplyDelete
  37. macam2 ada..hahaha malas akak tak sampai tahap tu lg kot sampai nak suh org lipatkan kain..kikiki

    ReplyDelete
  38. Salam semua.
    Saya partner servis lipat kain ni
    Sekilo rm2.
    Pickup free.
    Deliver will cas
    Area lembah klang dah der partner semua.
    Boleh je sms nama dan alamat ke 0109828056.

    Bukan malas sis cume xsempat je.
    Hehehhe.
    Kalau mcm dobi mmg ade melipat tp kite kene hntr dan ambil sndiri.
    Dengan servis kami ambil n pulang depan rumah. Timbang pn depan umah sis.
    Hehehehe

    ReplyDelete
  39. -Kekangan Masa untuk membersihkan Rumah?
    -Penat dan letih untuk melakukan Kerja pembersihan rumah?
    -Terlalu banyak kerja pembersihan untuk dilakukan seorang diri?
    -Hujung minggu adalah hari bersama keluarga dan itulah satu2nya masa bersama keluarga dan untuk berehat?
    Mengapa perlu bimbang,Kami sedia membantu anda dengan menyediakan khidmat mencuci rumah beserta harga yang berpatutan malah kerja yang memuaskan!
    Tawaran Hebat dari kami untuk Bulan ini.
    Kenapa anda perlu memilih kami???
    - Kerja-kerja pembersihan sentiasa dipantau
    - Kami yang akan menghantar pekerja.
    - Hasil kerja sangat memuaskan.
    - Barang-barang pembersihan kami sediakan tanpa menggunakan barang customer.
    - Pekerja-pekerja yang pantas dan efisien.
    - Boleh meminta perkhidmatan yang lain selain dari pakej.
    - Tawaran 10% sehingga 1 Mac 2015!!
    Hubungi kami untuk sebarang pertanyaan dan tempahan melalui :
    call/ Message/ WhatsApp :
    018- 206 5694
    Facebook : Qnqcleaning
    Email : qnq.cleaning@gmail.com

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page