Tikus Oh! Tikus

Thursday, March 06, 2014



Malas nak taip balik sebab kepala dah fening ngan bau tikus. Dah banyak tikus mamps kat office ni. Isnin baru ni mati dalam bilik bos. Ko bayangkan lah dah 2 hari tikus tu arwah. Datang office di sajikan dengan bau bangkai tikus. Perghhhhhh...bau dia...hazab satu office. Dari ground floor dah berbau ko, apatah lagi aku yg dok kat kawasan kejadian ni kann. Rasa nak muntah...rasa nak MC...erkkkk...ekekeke...Kelmarin, anak tikus tersadai kat mesin photostat. Ajal dan sampai kan. Geli plak aku nengok.

Note: Alhamdulillah...my dear hubby dah getting better.



You Might Also Like

39 komen

  1. ya Allah gigil2 lieya bace pasal tikus nie..geli laaaa.... lagi pun bahaye...kene buat sesuatu...opis kene upan pest control ni....takut nanti penyakit tikus ngan wayar2 pc jahanam die gigit....

    ReplyDelete
  2. Kena bersihkan cepat tu
    Takut kang masalah lain plk timbul kan

    ReplyDelete
  3. adoi sini pon ada gak cik T kat sini

    ReplyDelete
  4. alahai takutnyer akak... geli semua adaler..... tiba2 jer rasa cam terbau kat sini...

    ReplyDelete
  5. eeeeeuuuuu....opis ko xde upah pest control kaa....sampai tikus bleh beranak pinak bagai...geli wehhhhhh!!!!!

    ReplyDelete
  6. erghh...kalau kena serangan tikus mmg kena buat operasi la jawabnya...

    ReplyDelete
  7. huhuhu..bau bangkai tikus tu yg paling x bole blah tu..sakit hidung, sesak napas!

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak, kalau kat rumah sheila, banyak sangat lipasnya. tension nak spray hari2... nyamuk pun not bad. besar2.. alhamdullilah. semoga semakin cepat sembuh ya ~~~

    ReplyDelete
  9. Kena panggil pest-control ni Fiza. Teruk sangat dah ni. Bimbang masuk store file habis document kena makan dia...

    ReplyDelete
  10. musuh ni fiza..kena bantras hehe..
    MIL aq punya petua kan..letak daun durian belanda..uiss sekarang susah beno ghasenyer nak dapat daun ni..so, guna cara lain apa yg jiran aq cakap lada hitam pon boleh halau tikus ni..senang lagi perangkap jerkk ! hehe

    ReplyDelete
  11. Nape teruk sangat jadinya... kat opis pulak tu..kalau ada sijil halal boleh kena tarik balik ha ha

    ReplyDelete
  12. sama la rumah saya since ada construction belakang rumah,pelik la byk tikus masuk,besar2 pulak tu..kami panggil tikus punggung besar hihi sebab selalu hanya nampak punggung dia kat celah lubang angin atas tingkap tu

    ReplyDelete
  13. erkkkk....sya paling Fobia dengan tikus ni Fiza.. tak kira lah yg hidup atau dah jadi bangkai... mmg alergik tikus...huhu

    ReplyDelete
  14. ???macam mana ofis boleh ade tikus..aduhai..mesti spoil mood masuk kerja d hari isnin yg malas kan?haha

    ReplyDelete
  15. ishhh bahaya sis. kena cuci segala pinggan mangkuk etc etc kt ofis tue. takut dia lalu kt situ

    ReplyDelete
  16. boleh bayng bau bauan tu.
    usahakan sesuatu

    ReplyDelete
  17. hahaha.. geli pun ada.. geli hati pun ada.. sbb pernah lalui kisah camni gak dulu2..

    ReplyDelete
  18. iskkk! memang boleh pening kalo bangkai tikus nih.
    busuk dia lain macam. bahaya plak tuh kuman dr bangkai tikus tuh~

    ReplyDelete
  19. cik T ni nak kena babab tau.dok main kat sana wat pa.mai kat cek kan dah jdik arwah

    ReplyDelete
  20. bahaya tu...paling bahaya kencing tikus..

    ReplyDelete
  21. hai sis apa khbar? wah klu penig ada tanda rezki.ni fusuing sb cik t mmg bahaya.silap2 mabuk buat keja terus pitam.kena bawa minyak wnagi yer...

    ReplyDelete
  22. erkkk camne bleh tikus2 tu 'bermastautin' kat situ :/

    ReplyDelete
  23. Mmg sakit hati dgn angkara tikus ni.. merbahaya & membawa penyakit juga...

    ReplyDelete
  24. nape x panggil pest control?

    ReplyDelete
  25. aduhai.. geli geliman anis bace entry nie..rase mcm cik titi ade je kat bawah kaki anis nie..huhu.. bau bangkai tikus nie boleh buat demam..hahah..

    ReplyDelete
  26. salam k.fiza...
    huhuhu..bau tikus mati/kencing mmg tak menahan.. fengsannnnn

    ReplyDelete
  27. akak suka pasang perangkap dari bg makan racun...sbb kalua dah jd bangkai...terselit celah almari ke,blkg kabinet ke...azabya menahan bau...

    ReplyDelete
  28. asslmkm sis.. aduhai.. kalau sy pun tak tahan baunya.. tajam je masuk hdung...

    ReplyDelete
  29. Gelinya akak.. cmne boleh ada tikus kat opis nie..hah nie mesti banyak simpan makanan kat ofis tue.. =D

    ReplyDelete
  30. ish...kat office pun ada tikus...dpt bayangkan bau nya macam mana...mmg wangi :)

    ReplyDelete
  31. erk..... geli betul dgn tikus ni... cari daun durian belanda buh kat tempat2 yang mak iti ni selalu ader

    ReplyDelete
  32. tak berani nak komen apa2 pasal tikus. sebab tikus ni dia tau org kutuk dia huhu...

    ReplyDelete
  33. kak..kat ofis kitorg penah jd ni, smpai col unit helpdesk, diorg antar org letak racun tikus. racun tu letak dlm kotak kecik, nti tikus mkn, dia akan cari air..so bila dia minum air dia akan mati..confirm!! memg lps tue xde tikus dh dkt ofis..cubale kak berkesan cara ni, xyah riso lg

    ReplyDelete
  34. ohh tikus nih mmg mush akak,dibedalnya ayam masak kicap akak tau tak..skang nih dah lega takde pun nampak dah kat umah tu...

    ReplyDelete
  35. Adoiii xdpt bygkn ke"wangi"an tikus mamps tuh

    ReplyDelete
  36. memang geli kalau tgk anak tikuss...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page