DRIVING | Lebih selesa Berkaki Ayam

Thursday, April 24, 2014


Masa tengah drive jer lah. Masa² lain tak der lah berkaki ayam. Masih waras lagi aku nih. Dan rasanya ramai pemandu² wanita kat luar sana tu satu spesis dengan aku khenn. Sila mengaku cepat...hehehe...Ntahlah...rasa macam tak selesa jer bila pakai kasut time driving nih. Rasa macam tak best bila kaki tu tak dapat nak rasa clutch ngan break. Tapi masa belajar memandu dulu, ok plak pakai kasut. 

Pastu bila jalan sesak nak mamps tak bergerak, mulalah tarik hand break dok bersila. Tak pon bersila sebelah kaki. Biasalah...orang memandu keta manual khenn. Kena gak merehatkan otot² kaki bila berlalu kesesakan lalu lintas yang tak terjangka ni. 

Note: Ini bukan entry tohmahan, mengaibkan, menfitnah dan yang sewaktu dengannya kan...kan...kannn. 




You Might Also Like

33 komen

  1. tak pakai sliperr jepun time drive ;))

    ReplyDelete
  2. hahaha tiba2 kau sampai je destinasi terus keluar kereta (lupa pakai kasut) caner????
    kau jgn sampai buat perangai mcm tu noqs.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. saya mengaku!haha..tapi betul la..masa blaja memandu dulu ok jer kan..sama!!haha

    ReplyDelete
  4. jenis akak pulak tak biasa kalau tak pakai sandal or kasut
    rasa togel mogel je kaki nih, hahak :D

    ReplyDelete
  5. kan.. kan.. sama arr kiter.. rasa jejak kaki tu kat brek dgn minyak kalau tak pakai kasut. haha..

    ReplyDelete
  6. bukan kaki fiza yerk...
    nasib ihsan google...
    akakpun sama...
    tak reti nak pakai kasut kalau memandu...

    ReplyDelete
  7. hahahaahah...! suka note bawah tu :P

    ReplyDelete
  8. ye ..kebanyakan wanita yang saya jumpa semua nya macam ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. Haa... samalah ni, saya pun suka berkaki ayam bila memandu... selesa

    ReplyDelete
  10. Samalah noks....aku drive pun kaki ayam je.....tak rasa minyak dan brek tu kalau pakai kasut...hehe

    ReplyDelete
  11. Mcm farah pulak tak selesa kalau tak pakai kasut.. . . Hehehe

    ReplyDelete
  12. kite xleh berkaki ayam sbb xsmpai.pendek sgt.hahaha

    ReplyDelete
  13. sy x boleh kaki ayam..macam kosong je.
    bwk kereta manual je..memang selalu lenguh kaki,
    biasa suka selipar jenis flat, kalau tebal sgt takut x rasa tekan clash atau break

    ReplyDelete
  14. mama pun sama, suka berkaki ayam.. hihih

    ReplyDelete
  15. haah...kebanyakkan pompuan memang mcm ni kot time drive..suka berkaki ayam je

    ReplyDelete
  16. zee plak takleh tak pakai selipar..tapi kena jenis yang flat..yang wedges pon tak reti gak..

    ReplyDelete
  17. memang satu spesis...tak pakai kasut pun time drive..

    ReplyDelete
  18. tu kaki asben ke kaki Fiza? Heheh..

    Saya plak mmg tak reti driving berkaki ayam. Rasa mcm tak cukup kuat utk tekan pedal.

    ReplyDelete
  19. give me five!!!

    kite serupa hahahaah...tak tau ape bestnye tapi lieya pun same drive jek mesti kaki ayam heheehehe

    ReplyDelete
  20. Hu..sya pun cenggini..lbih selesa drive x pkai kasut.haha.nk turun keta bru hegeh2 cri kasut.hehe

    ReplyDelete
  21. Hehe...setakat ni blm lg la

    ReplyDelete
  22. ehhh.. sama! hahahahaha
    zura pon suka memandu tanpa pakai kasut or selipa.
    rasa lagi selesa utk tekan minya or break.
    zura bawa kete auto.. hehehe

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum fiza...mama kalau bawa kete x reti pulak x pakai kasut mesti nak pakai kalau x rasa lain mcm jer...:)

    ReplyDelete
  24. hehehehhee...sama laa ngan moon... kalo drive tu mesti kaki ayam..haha

    pernah gak cuba pakai selipar... masa tu nak g kedai depan umah je.. mmg xbleh gak.. habis tekan pedal minyak terkuat plak..huhuhu...

    ReplyDelete
  25. salam k.fiza..
    muahaha... cma kalo drive jejauh.. sebelah kaki je kat pedal..sebelah lagi bersila..
    pastu kalo hubby sedar, mulala bising.. kete manual.. takot tak sempat nk pijak brek je..

    ReplyDelete
  26. noe pakai selipar...tak biasa plak berkaki ayam...

    ReplyDelete
  27. Sama mcm sy kak druve selesa berkaki ayam

    ReplyDelete
  28. kita serupa, kita serupa ( sambil nyanyi) KA pun selesa berkaki ayam bila drive ni

    ReplyDelete
  29. sya x selesa kalau drive buka kasut.kena pakai kasut juga.lebih selesa selipar atau kasut flat la

    bab bersila xlagi la kot. hihi

    ReplyDelete
  30. beza dgn kira. kira tak biasa kalau tak pakai kasut. rasa pelik hihihihi

    ReplyDelete
  31. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it
    from somewhere? A design like yours with a few
    simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design.
    Thank you

    Also visit my site ... bens bingo, http://o-wallpaper.ru,

    ReplyDelete
  32. yeahh sama sepisis.. dulu masa tgh blajar drive ada request kt cikgu xmo pakai kasut tp xdpt. huhu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page