Hadiah Dari ISTERI untuk SUAMI

Wednesday, April 30, 2014



Kek coklat lapis cheese dari air tangan seorang isteri yang dibuat dengan penuh kasih sayang dan taburan coklat M & M dari hasil tangan anak2. Walaupon rupa tak cantik. Tapi rasa tetap sodap. Practise make perfect gittew. 

Dah beberapa kali buat kek. Tapi untuk birthday kek, ini pertama kali. Gigih aku membaking ko. Pukul 12 tengah malam senin aku bersengkang mata sampai lah dekat pukul 3 pagi. Balik kerja smalam sambung buat lagi untuk hiasan plak. Simple jewr. Pagi ni bawa bekal kek kat office. Kembang vontot gegirl bila kawan² office puji yang kek gegirl sedap...aauuwwww...Rasa macam nak gi baking class jer. Nak tajamkan lagi bakat...cewahhhh...

Macam biasa, aku pakai tepung coklat readymade jewr. Cepat dan simple. Kalau nak resipi, klik jer [SINI]. Jadilah khenn. Kiranya ni hadiah mahal aku untuk somi lah sebab 1st time aku buat birthday kek untuk dia...ahaksss...

Note: Hidung ni dah macam paip bocor. Tekak pon dah start sakit. 


You Might Also Like

33 comments

  1. Assalamualaikum kak fiza, wahh bestnya buat kek sendiri.. nak belajar buat kek juga. heeee~~~

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah...
    seronok incik hubby hehe ;)

    ReplyDelete
  3. wah wah wah.. so romantis... bikin kek sendiri...
    aida ptg ni baru nak beli mixer ha ha ha...
    da anak 3 baru nak beli mixer buat kek & roti sendirik...

    ReplyDelete
  4. Pemberian tu pun dah menjadi satu yg menyedapkan.. nice sharing.. :)

    ReplyDelete
  5. untungla dapat hadiah home made kek...hhee

    betul ke sedap? hheee...

    ReplyDelete
  6. ok la tuh gegirl.. pandai gegirl wat kek.. hehe

    ai lak lama tak berbaking.. harus tak menjadi punya nih.. hahaha

    ReplyDelete
  7. rajinnya buat kek sendiri. yg kiter ni byk je copy resipi tp ntah bilernya nak buat.. hehe

    ReplyDelete
  8. lebih baik air tangan dari air kaki isteri babe.. hahaha
    look nice dah tu boleh supply kat secret recipe hehehe

    ReplyDelete
  9. Rupa tak kisah....yang penting ianya dibuat dengan penuh kasih sayang seorang isteri untuk suaminya....:D

    ReplyDelete
  10. mmg nampak sedap . coklat n cheese ... feveret .

    ReplyDelete
  11. nampak sedap.. mcm kat kdai deko dye.. bertuah encik somi akak dpt kek.. :)

    ReplyDelete
  12. air tgn isteri mesti sedap Fiza..suami mesti rasa terharu dgn Fiza

    ReplyDelete
  13. Cantik jugak sentuhan anak2 tu... tapi apa yang penting ada sentimental value... tetiba je rasa nak makan kek!

    ReplyDelete
  14. terer ar gegurl buat kek...tahniah gegurl hehe....

    ReplyDelete
  15. Tudiaaaaa... kalo dh kek buat sendirik.. harus lah mendeko dengan penuh kasih sayang kan.. kalo boleh nak tabur sampai melipah ruah.. hehehe.

    ReplyDelete
  16. Sedapnya...blh kongsi resepi nnt.. :)

    ReplyDelete
  17. yg penting dari tangan isteri tersayang khen... sedap tu!.. done nuffnangx2 yer

    ReplyDelete
  18. Wah.. Memang nampak sedap.. Deco simple tapi nampak cantik ;)

    ReplyDelete
  19. paip bocor ke. heheh.. kalo selsema kuar air jernih tu saya suka lagi berbanding hingus pekat kuning. eh, tp kalau boleh mmg la nak sihat selalu.

    kek choc hasil air tgn isteri mesti buatkan en suami terharu kan.

    ReplyDelete
  20. Mesti suami terharu... kek dari air tangan isteri... nampak sedap tau...:)

    ReplyDelete
  21. akak buat ke nihhhh? waahhhh bestnyaaaa.. amik order tak ekekeke

    ReplyDelete
  22. pergghh..mantop kak! nak try jugaklah nnt..nnt tu xtau la bila

    ReplyDelete
  23. nampak sedaaappp la akak.. ok la tu janji air tangan isteri.

    ReplyDelete
  24. wah, kek buatan sendiri penuh kasih sayang… lagi la bertambah tambah sedap.. nyum nyum!

    ReplyDelete
  25. Suami pon mesti suka ;) hadiah istimewa dr isteri kan....

    ReplyDelete
  26. Assalammualaikum..fiza,

    wah.. nampak sedap kek tu.. untuk suami . Terbaik.

    mselim3

    ReplyDelete
  27. sedap nya .sya hantu kek coklat.hihi.
    lama dah x buat.last buat bln last.utk makan2 majlis tunang anak buah..
    tgk kek akak, teringin le pulak.adohai

    ReplyDelete
  28. sedapnya kak.. ermmm mengundang selera pulak..

    ReplyDelete
  29. salam k.fiza..
    sedapnya...pandai akak buat kek.. air tgn isteri mestilah suami shukeee :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive