IMAN QHALIF Turns 2!!!

Tuesday, April 15, 2014

                         
♫♪♫ HAPPY 2ND BIRTHDAY IMAN QHALIF ♫♪♫



12 April 2012 @ 9.00 am - 12 April 2014 = 2 Tahun

Imbas kembali....
Kesana sini, berlari, naik turun tangga dgn kasut tinggi
dan tanpa sedar sebenarnya diri ini mengandung lagi..
5 bulan berlalu pergi, baru disedari kewujudan baby didalam perut ini..
Alhamdulillah...baby sihat, cukup sifat dan kuat semangat
walaupon tak dapat vitamin diawal kemunculan
9 bulan membawa perut, tiba masa untuk keluar dari perut..
Perut mengeras non stop, bukaan dah 6 cm @ 8.30am ketika diseluk...
Doctor dan nurse jadi kelam kabut sampai barang2 habis jatuh..
Alhamdulillah...proses kelahiran yang cukup mudah dan pantas
Tanpa epidural dan ubat tahan sakit...
Lahirlah khalifah dan amanah yg besar untuk dibimbing dgn berat 3.2 kg

SELAMAT HARI LAHIR IMAN QHALIF BIN HUSAINI. Doa ibu dan abah...semoga iman qhalif membesar sebagai seorang khalifah yang beriman...yang soleh. Diterangkan hati, ditetapkan iman, taat pada perintah allah...kepada kedua ibu bapa, hormat orang yang lebih tua, di kurniakan kesihatan yang baik, di panjangkan usia, di murahkan rezeki dan di berkati kehidupan dunia akhirat...AMIN...

Ibu, Abah, Abang kimi dan kakak qahirah sayang qhalif ketat2 :-)


Alhamdulillah...aku dapat PHD dalam breastfeeding sebab berjaya susukan Iman Qhalif sampai 2 tahun. Yeayyyyy...dan sampai saat ini Qhalif masih breastfeed. Tak tau macam mana nak weaning-off ni. Saat yang paling menyedihkan buat ibu² yang breastfeed anak² mereka. Betul kan. Nak paksa berhenti, memang kesian sangat². Jadinya...kita biar qhalif berhenti menyusu dengan sendirinya yerp.

Simple celebration jer kat umah wan. Beli kek, pastu berkumpul sepupu sepapat yang kebetulan ada 2 orang masa tu. Tengok lah...muka selamba jer dia..hehehe... 

Note: Lemau jer rasa bila lama cuti ni. 


You Might Also Like

49 comments

  1. alhamdulillah...selamat hari lahir qhalif...

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir si comel,
    insha Allah moga nanti akan jadi anak
    yang soleh di dunia dan akhirat, amiin :)

    ReplyDelete
  3. happy belated bufday dak qhaliff....moga jadi khalifah yang terbaik di mata ibu abah yee

    ReplyDelete
  4. Happy birthday qhalif ! :D
    Moga jd anak yg soleh, berjaya dunia akhirat.....amin

    ReplyDelete
  5. wah happy birthday qhalif...sorry lambat ucap...hihih..meh singgah blog hana..bg pendapat psal entry bru hana

    ReplyDelete
  6. Selamat hari lahir utk Iman. Moga membesar sihat jadi anak soleh yer...

    Iman nampak macam terkejut tgk kek tu..hehe

    ReplyDelete
  7. nak wish lg..
    hepi bday iman qhalif! :)

    ReplyDelete
  8. Happy Birthday buat IMAN QHALIF BIN HUSAINI..Semoga membesar menjadi anak yang Soleh yer.. Eh rupaya Qhaliff sebaya dengan Emir la..cuma beza bulan jer.. Emir bulan Jun nanti cukup 2thn..=D

    ReplyDelete
  9. semoga iman qhalif berjaya dunia akhirat.amen ..
    terliur nengok cake tu ..dap nya :)

    ReplyDelete
  10. selamat hari lahir qaliff... mmg ajaib dah 5 bulan baru tau mengandung..

    ReplyDelete
  11. Happy besday qhaliff syg....

    ReplyDelete
  12. selamat hari jadi sayang...
    wow ngeri tu..dh besar...

    sehat..

    ReplyDelete
  13. Happy Birthday Iman Qhaliff... comel & makin ensem...
    moga membesar dgn sihat, pjg umur & jadi anak soleh...amin! ;)

    ReplyDelete
  14. sebab baca n3 fiza ni... membayangkan satu hari nanti bila anak2 membaca balik catatan kita di blog kan fiza... kasih sayang seornag anak pada anak2 x perlu dipertikaikan.. happy birthday tuk iman qhalif yer , bulan sama dgn adik, born in APril yer ~!

    ReplyDelete
  15. Ya Allah kejap je masa berlalu kan sis. selamat hari lahir syg. moga jadi anak soleh yang berjaya dunia akhirat. Allah pelihara kamu masa berada dalam rahim ibu. walau xdpt vitamin yang secukupnya tapi tetap sihat cergas dan cerdik. Alhamdulilah :)

    ReplyDelete
  16. happy birthday iman qhalif yg comel..semoga menjadi anak yg soleh ye.
    alhamdulillah kak..lepas dah 2 tahun fully bf. doakan saya juga ye..

    ReplyDelete
  17. selamat harijadi iman qhalif yg sihat..semoga terus sihat kuat & menjadi anak yg soleh :)

    ReplyDelete
  18. Wah! Dah 2 tahun usianya... Semoga sihat membesar dan menjadi insan yg berguna dan soleh!

    ReplyDelete
  19. Happy birthday Qhalif.
    be a good boy k~

    tahniah jugak buat ibu Qhalif sbb berjaya susukan Qhalif sampai umur 2 tahun. :)

    ReplyDelete
  20. menariknya kek!!.. happy birthday iman qhalif.. jadi anak yang soleh.. taat pada Allah dan ibu bapa okay~

    ReplyDelete
  21. happy belated day baby boy..same age ngan baby I...comin june..she's will turn 2

    ReplyDelete
  22. ooo dia harini harijadinyer.. nak dekat ngan anak akaklerkan...
    slamat harijadi qhalif...
    jadi anak soleh..

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah..selamat hari lahir Iman Qhalif... 2 tahun dah... dah tahniah berjaya bf anak sampai 2 tahun..ku tumpang bangga... tang nak wean off anak tu....huhu...tengah lalui nya nih... ;p

    ReplyDelete
  24. Happy birthday iman qhalif, moga jadi mukmin yg soleh besar nanti

    ReplyDelete
  25. Happy birthday Iman Qhalif !!!

    Moga jadi anak yg soleh..berjaya dunia akhirat..

    Cantik kek besday :)

    ReplyDelete
  26. happy birthday qalif, sekejap ye dah besar kan

    ReplyDelete
  27. Happy brthday iman... Alhamdulillah dan tahniah akk berjaya full bf... Mmg sayu hati nk wean off tpi redha sbb sy prggy lagi...

    ReplyDelete
  28. alohai comelnya dia heee,,

    pst...kita ketuk nuff digi heeeee

    ReplyDelete
  29. Nape tenung kek sampai macam tu sekali yang..agaknya besar nanti nak jadi masterchef kutt..HB dear!

    ReplyDelete
  30. haish ... tak menahan tgk kek tu ... selamat hari lahir Qhalif .

    ReplyDelete
  31. hepi besday qhalif sayang..!!
    kan...tak sampai hati nak wean off. sama la si echa. tak benti2 lagi ni..taktaula bila nak bentinya tu..

    ReplyDelete
  32. tahniah dan alhamdulillah..berjaya susukan Iman Qhaliff sehingga 2 tahun..

    ReplyDelete
  33. Selamat Hari Lahir Iman Qhalif.. semoga dimakbulkan doa ibu & ayah & membesar menjadi insan yg berjaya di dunia & akhirat... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  34. alhamdulillah
    selamat ulangtahun qalif smga mmbesar sbgai anak yg soleh taat pada perintah Allah dan sentiasa mendengar kata ibu dan abah aamiin :)

    ReplyDelete
  35. mesti fiza rasa..pantas nya masa berlalu...iman dah 2 tahun...moga iman jadi anak yg soleh...

    ReplyDelete
  36. comelnya iman qalief...sudah dua tahun ya...happy birthday, membesar sbg juara ..sayangkan ibubapa tercinta.

    ReplyDelete
  37. Happy belated birthday to Iman Qhalif..
    Tahniah juga buat ibu yg dah dapat PhD penyusuan...

    ReplyDelete
  38. Sekejap je boboi nih msuk 2 tahun

    ReplyDelete
  39. happy belated besday Iman..
    adoiii sebak plak baca cerita ko babe..

    ReplyDelete
  40. salam k.fiza..

    hihi..alololo...cumelll sgt..dah besau ni rasa geram.. nk picit2..
    sanah helwah IMAN QHALIF ..semoga mmbesar dgn sihat dn menjadi kebanggaan ibuayah ^^

    ReplyDelete
  41. haa h betul tu, muka selambe je dia tenung kek dia. Happy bday Qhaliff. Anak soleh fiza rahman ni. InsyaAllah selamat, berjaya dunia dan akhirat.

    Errm... weaning off... sedihnya bila dgr. huhu. Akan laluinya juga nanti.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive