PEREMPUAN dan CERMIN tak dapat dipisahkan!!!

Wednesday, April 23, 2014

Asal nampak cermin jer nak Selfie. Asal selfie jer mesti nak depan cermin. Tapi tak der cermin pon boleh selfie gak khenn. Antara cermin² yang menjadi pilihan bagi aku ada 4 jenis.

1) Cermin dalam Fitting Room


Nak Selfie ngan anak, tapi anak sibuk ngan belon. Org lain sibuk dah bermonopod, tapi iols kena tuko HP dulu. Tak pon kena tunggu monopod kluar utk samseng tab ni ha :-)

2) Cermin dalam Surau


Tunggu sampai surau clear. Kekonon nak betulkan tudung yang senget benget. Padahal nak selfie ngan tudung baru and baju baru...muahahaha...

3) Cermin dalam Rumah/Hotel


Penuh dengan bag. Kot iyerpon nak selfie, letak lah dulu bag tu khenn. Ni tengah hover baru sampai hotel dan juga hover nak gi USS. Masih hutang citer USS...ppffttttt...

4) Cermin dalam toilet - Ok...dalam toilet aku tak pernah selfie lagi. Coming soon kot...hahaha...

Note: Entry merapu merabah jap. Layan jer lah erk. Janji bukan entry/status meroyan seperti tuduhan si polan tu kat aku. Dan setahu aku, tak der aku up status/entry meroyan kat FB/Blog pon. Tak per lah bedah, teruskan lah meroyan ko tu yerp. Meroyan lah dgn kakak ko tu. Sorang bedah meroyan, sorang lagi joyah si batu api yang acting like you know everything. Memang gandingan yg mantop. Pastu ko TAG lah kat kawan² ko tu. 


You Might Also Like

30 komen

  1. memang hakikatnya perempuan dan cermin tak blh dipisahkan...x ada cermin ..mana blh hidup

    ReplyDelete
  2. mmg kalau tak der cermin x leh tgk muka kan...hihi

    ReplyDelete
  3. kite jenis segan tgk cermin haha!

    ReplyDelete
  4. SELFIE.. SELFIE.. SELFIE.. AHAHA

    br jew beli monopod tp tak sedar diri kamera kita tak cantik.. so last2 simpan jew la.. kiki

    ReplyDelete
  5. ramai yang suka tangkap gambo depan cermin ni.. Ros pulak tak minat.. hihih

    ReplyDelete
  6. heh...heh..tersenyum sendiri...berselfie tanda yakin diri...

    ReplyDelete
  7. hahaha.. fiza.. cermin toilet saya dah pernah selfie dah.. walau pun dalam fitting room tak penah.. ok la kan..hihi

    ReplyDelete
  8. Uwais pun suka selfie. kalau tangkap gambo x nmpk muka sendiri takmau duduk diam =.=

    ReplyDelete
  9. asal aku baca entri ni aku rasa nak meroyan sama ber ambil2 gambar :)

    ReplyDelete
  10. saya kurang nak berselfie dpn cermin.hihi
    ntah rasa kekok.
    tapi nanti2 nk la juga sekeping dua.hahaha

    suka tgk sepet berselfie dpn cermin

    ReplyDelete
  11. Lelaki pun sama jugak.. takde cermin boleh jadi haru biru hidup.. jadi kurang confident hahaa.. :D

    ReplyDelete
  12. selfie ni sebagai terapi diri...heheheheh

    ReplyDelete
  13. kekadang suka juga ambil pic anak atau pic tangan dan kaki hee seje suka2

    ReplyDelete
  14. Gitu.....perempuan dan cermin x dapat dipisahkan.... :)

    ReplyDelete
  15. hahahahaa..trend selfie skang nih..

    ReplyDelete
  16. tak banyak sikit mesti nak belek cermin punyalah.. ;)

    ReplyDelete
  17. Salam K.Fiza..
    heheh..cma pun suka selfie.. takdek cermin pon buleh jadi..
    hak hak hak..

    amoihhh...sapa tu yg dengki kemain..sabaq naa

    ReplyDelete
  18. betul sgt tu fiza.. done nuffnang yer

    ReplyDelete
  19. zura jarang selfie gambar penuh gittu..
    selalu nye selfie gambar muka jer. hehehe

    ReplyDelete
  20. Memang dah tabiat perempuan kot, pantang jumpa cermin. Sama macam my wife. Kadang saya gelarkan 'Hantu Cermin', terus merajuk. Hahaha

    ReplyDelete
  21. Akak sep! kalau boleh kat mana2 pn nk selfie kan.. asal ada cermin jer..hehehe

    ReplyDelete
  22. cermin kecik wajib depan pc kek opis ;)) topong cili celah gigi..kekeke

    ReplyDelete
  23. haha sekarang kamera dekat phone bole reverse tengok muka sendiri tak payah bawa cermin dah

    ReplyDelete
  24. anak kita pantang tengok cermin..
    suka sgt..eh bukan ikut kita..
    ke ye?

    ReplyDelete
  25. Kenapa fiza? Siapa yg buat tohmahan tu?

    Selfie dalam toilet tu biasa buat gak dulu. Hehhe.. Yang selfie dlm bilik hotel tp barang tak letak tu lawak. keke.

    ReplyDelete
  26. wah cumelnya dia berselfie :)

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page