Bila HANDBAG Kena Selongkar!!!

Friday, May 02, 2014

Habis semua harta karun dalam tu berselerak. Termasuklah:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ko tengok ni. Ustaz Qhalif mengerjakan apa? Ko dah kenapa dik. Selongkar HB ibu pastu gi main pampers dewasa tu buat apa? Nak pakai ker? Senyap jer buat onar kan. Bukan setakat plastik dibukanya, habis dengan pelekat dicabut....ppfftttt...Acaner tu? Nasib tak ditampalnya kat badan. 

Mesti handbag uols pon selalu kena selongkar ngan anak² khenn. Kat umah tu, kalau aku nak bersiram dan yang sewaktu dengannya, handbag memang kena letak tinggi² sebab ustaz qhalif ni suka menyelongkar. Kalau terlupa memang sadakallahul'azim lah jawabnya. Habis duit ngan segala macam kad berterabur. Nak marah pon tak boleh. Budak beso ni apalah dia tau khenn.

Note: Lengang jer jalan harini. Office pon lengang gak. Tapi rasa harini macam hari isnin.


You Might Also Like

42 comments

  1. biasalah budak2x hihih.. memang lenggang betul. Sunyi sepi dilanda garuda

    ReplyDelete
  2. heheh comel aje si qhalif nie..hehehe..sabau aje la ibu nyee..hehehe

    ReplyDelete
  3. HAHAHA.. ANGGAPLAH ADIK TLG KEMASKAN BEG IBU HIHIHIHI ...

    ITULAH SUNYI OPIS

    ReplyDelete
  4. Tudiaaaaa.. habes harta karun ibu dia di selongkarnye.
    nak pitam untie nengoknye.. hehehe

    lengang eh haini?? kat federal tadi jem macam biasa jugak..huhuhu

    ReplyDelete
  5. lorr..
    dia ingat roti gardenia ke apa
    haha..
    jangan digigitnya sudah lah :)

    ReplyDelete
  6. haha dia buat spot check tu :). anak biasa nak kaler, bagi pensil kaler tak mau, rupanya nak blusher :)

    ReplyDelete
  7. Hehehe.. sama la ngn emir kak.. pantang lepa habis diselongkar.. =D

    ReplyDelete
  8. Samalah noks...budak damia tu suka sangat selongkar handbag aku.. nak liptip katanya..hehe

    ReplyDelete
  9. amboihhhh dah pandai berkemas yeee

    ReplyDelete
  10. ustaz qalif sedang cari sesuatu yg disembunyikan umminya tu...

    ReplyDelete
  11. hahaha...samalah Pa'e masa baya2 ustaz Qaliff ni..suka selongkar HB sy,,pastu duk diam2 teraburkan semua kad...klu jumpa pen siap lah conteng...hihi

    ReplyDelete
  12. betul tu...jalan betul2 lengang...anak saya pun terkeliru nak kemas buku sekolah ingatkan hari isnin nasib baik si abahnya buat spot check kalau tak naya...

    ReplyDelete
  13. ayoyooo..dia main pampers dewasa laa...heheee...bebudak cepat je tangan kalau nak selongkar barang

    ReplyDelete
  14. biasalertu... memang kegemaran anak2lertu...

    ReplyDelete
  15. seronok tu selongkar..
    kalo suka simpan gula2 kena hati2 skit..risau kot dijumpanya kang bahaya..
    risao kot tercekik jer..

    ReplyDelete
  16. huhu kalau die tampal kat dahi lagi haru...budak2 mmg suka main dgn beg kot

    ReplyDelete
  17. hahaha selongkar tak apa babe. jgn nnt dia mintak handbag nak bawak gi jalan2 sudahh

    ReplyDelete
  18. salam k.fiza..
    kuikuikui... buleh geng dgn faiz dah ni... :p

    ReplyDelete
  19. Hahaa.. mcm buat spotcheck zaman2 sekolah pulak.. sabo je lah.. :D :D

    ReplyDelete
  20. "Qhalif cari duit nak beli susu lah mama..."...:)
    Jangan salahkan anak, salah mak yg letak merata2 hehe

    ReplyDelete
  21. hihihi… redho ajer la sambil snap gambar kan mommy…

    ReplyDelete
  22. kalau ada bedak, lagi parah! berterabur bedakkkk..hahaha

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum.... Hihi...dia explore tu... =)

    ReplyDelete
  24. sabaq je la.mcm mcm ada ye qalif..
    hbeg saya pernah kena seloNgkar dgn anak buah je.hihi
    gara2 nak carik lipstik :)

    ReplyDelete
  25. heheh..dia selongkar je tak pe lagi..anak saya siap buang kat luar..memang kalau beg tangan ni kena sorok la.macam2 benda yang dia idam2kan ada dalam beg tangan kita tu.

    ReplyDelete
  26. bagi sepah brg hbeg mama ya ...

    ReplyDelete
  27. Nasib baik tak di tenyeh lipstick n celak ibu sekali... ada ke? jangan nak suke2 nak marah n salahkan Ustaz tu ekk!!.. bunda babap ibu kang...ibu yang lalai...tak simpan baik2 HB tu...

    ReplyDelete
  28. hihih, tu belum jumpa lipstick, ke, bedak ke, habis lah tu nanti.. hihih

    ReplyDelete
  29. hahaha ! terbaiklah! mmg detail cara selongkarnya ! hehe

    JOM JOIN : FREE lipstik Mary Kay ;)

    http://www.cekgunorazimah.com/2014/05/saya-nak-lipstik-marykay

    ReplyDelete
  30. itu jugak yg menarik minat dia ekk? ha ha ha...
    aida memang letak handbag dlm bilik.
    pintu tutup. if not, memang kejadian yg sama.
    da le handbag kita tu 1001 khazanah penting!!! ha ha ha...

    ReplyDelete
  31. kehkehkeh...budak bijak panjang akal mmg mcm nie laaaa....suke explore macam2.....qhalif kusyuk betul tu...ade ape2 yg menarik tak qhalif....agak2 lumayan jom belanje aunty kfc jom ekekekeek...

    mcm dayyan pun suke gak selongkar...paling suke main kad2...adoi takut jek hilang ke ape..sejak tu balik je keje cepat2 sembunyi dlm lemari henbeg...tak kuase nak kemas lepas kene selongkar sebenarnye hahaahah dah le byk resit ngan sampah2 dlm henbeg hahaahahahaahah

    ReplyDelete
  32. bukan slongar fiza, tolong kemas, hahahaa.. same, my twin pun gitu la tabiat budak, besar ni dok meneroka dunia nya... hahahahah... tapi sronok la tgk.. layan kan je la...

    ReplyDelete
  33. p/s TERIMA KASIH KRN SUDI FOLLOW. I'LL FOLLOW U BACK

    ReplyDelete
  34. keluarkan barang pastu tinggalkan. memang hobi dorg skang nie kak sis hihihi

    ReplyDelete
  35. hehehe... dah biasa dah KA mcm ni !

    ReplyDelete
  36. salam k.fiza..

    hihi. dtg menyelongkar blog ibu jumpa pulak ustz qhalif.. :p

    ReplyDelete
  37. Hehehe.. biasa la tue handbag kena selongkar... nak2 kalau ada simpan gula2 ker dalam beg... hancuss... :D

    ReplyDelete
  38. Haha... Sy yg akn hbis ialah lipstik dan bedak...

    ReplyDelete
  39. hahahahaha... ingatkan pampers dia..rupanya pampers si ibu..kihkihkih... jgn pakai sudahh..

    ReplyDelete
  40. tak pasal ada komen iklan lui vuton plak kat atas ni. heheh..

    luth belum pandai selongkar lagi. rasanya masuk 2 tahun macam ustaz qhaliff nnt mesti camtu jgk ni. hehe. amboi qhaliff, nak buat apa dgn pampers mak dia tu.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive