Fenomena PANDA!!!

Friday, May 23, 2014

Panda menjadi sebutan lately. Apa kata survey? Pada pendapat aku.




Baca jer lah yerp. Status aku beberapa hari yang lepas. Kenapa perlu membazir pada benda2 macam ni? Kenapa tak gunakan duit tu untuk penambah baikan skolah2 tahfiz? Rumah anak2 yatim? Untuk orang gelandangan yang ada anak berderet sampai tidur bawah jambatan sebab tak mampu nak sewa rumah? Dan yang sepatutnya di naik taraf dan mendapat bantuan lah kan.


Kalau gi zoo setakat nak tgk panda besar, nak masuk zoo pon bayaran dah tinggi skang ni. Kalau anak berderet2, dah brapa tu termasuk parents? Sebagai rakyat yang membayar cukai, sepatutnya duit2 tu digunakan dengan cara yang betul dan sebaik mungkin. Silalah jangan membazirkan duit raykat.




Yang ini memang lawak. Siapalah yang kretif sangat ni :-)


Note: Ke busy an dari pagi sampai skang. Banyak plak surat nak kena buat. Sorry...tak dapat nak ketuk pintu rumah. Peace yo!

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

16 comments

  1. Salam Fiza ..Lya terjah sini ..tgh buat jugak satu entri pasal panda ..tapi nak survey lg apa kebenda yg nak letak ..anyway tu yg mamat tu mmg terbaik la Fiza ..Lya mula2 tgk gambo tu dulu baru baca entri hahahaha ..mmg kretiff betol la kan..

    ReplyDelete
  2. fiza.. jue setuju sangat dengan fiza kan.. saja buat pembaziran duit tu.. tang datok terlajak laris tu memang kelakar.. hahahhha

    ReplyDelete
  3. huhuhuhu.. x mampu nak komen..

    tapi yg lawak panda tu memang klakar.. hahahhaha

    ReplyDelete
  4. itu la macam2 la sekarang ni kan

    ReplyDelete
  5. tu la fiza...mmg trending betul panda skrang nie hehehehe..isu rm25 juta tu laaa...lieya ni dok tergelak bace caption2 gambar2 yg dieorg edit...gile kreatif betul heheheeheh...adoi laaaa....

    so jom cuti sekolah bawak anak pi zoo tgk panda hahahaahhahaha

    ReplyDelete
  6. Betul tu sis....membazirkan duit cukai rakyat aje.

    ReplyDelete
  7. setuju!
    aku x paham apa pekdah nak kena beli panda tu. .

    ReplyDelete
  8. Mmg betul tu.. saya pun setuju. Bnyk yg sepatutnya lebih diutamakan...

    ReplyDelete
  9. betul kebanyakan sekolah tahfiz masih daif
    bagi mereka kalau ramai yang celik agama
    nanti makin ramai yang menegur itu dan ini,

    ReplyDelete
  10. hahaha lucu lah lawak yang bawah tu hehehe :D

    ReplyDelete
  11. sokong sis. kalau negera kita dah memang kaya raya. rakyat takde yang papa kedana boleh la kot nak bela panda tue. ini rakyat banyak yang miskin. miskin tegar pun. apa lah salahnya naikkan subsidi jaga rakyat sendiri. kan amanah tu

    ReplyDelete
  12. Bertuah jadi Panda... kenapa agaknya Malaysia tak usahakan Tapir jadi sehebat panda?

    ReplyDelete
  13. hihih.. memang lawak gambar yg bawah tu kak

    ReplyDelete
  14. salam k.fiza..

    ahahha... PA PA PA PAN dAAAAA...
    :P

    ReplyDelete
  15. haa,,saya nak buat tapi bukan dekat blog cc boleh..setuju pendapat sis

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive