IBU Dihati, SYURGA Menanti | SELAMAT HARI IBU

Monday, May 12, 2014

Ibu, Mak, Mummy, Ummi, Amma, Mama dan apa pon gelarannya, ianya tetap membawa maksud yang sama. Masih belum terlambat untuk buat ucapan kan...hehehe...


Hari2 adalah hari IBU. Untuk Mak tersayang:

Sungguh jasa mak tak dapat dibalas dengan kata2 
Mengandungkan kita berbulan2 lamanya 
Bertarung nyawa ketika melahirkan kita 
Susui kita dengan penuh kasih sayangnya Kesabaran mak melayan karenah dan ragam kita cukup hebat dan bermakna 
Bersengkang mata menjaga kita ketika demam dan sakit demi anaknya yang tercinta 
Tidak dilupa doa mak dipenghujung solat yang mendoakan kejayaan kita...anak yang dikasihinya

KASIH IBU MEMANG HEBAT. KASIH TANPA SYARAT DAN CINTA YANG TAK BERPENGHUJUNG. IBU DIHATI...SYURGA MENANTI. SELAMAT HARI IBU BUAT Mak, Hjh Salbiah Bt Abd Rasid. Ibu Mertuaku, Azizah dan Saubiah Hawari dan SEMUA kawan2 yang bergelar IBU. Yang bakal menjadi IBU. Dan yg sedang berusaha untuk menjadi IBU. Teruskan usaha dan jangan putus asa. In shaa allah...saat itu akan tiba juga :-)

Selfies ngan adik²...ekekeke...giler perasan ☺☺

Buat anak² ibu...Iman Hakimi, Qahirah dan Iman Qhalif. Hargailah jasa dan pengorbanan ibu mu ini yerp. Smoga menjadi anak² yang terbaik dan berjaya didunai dan diakhirat. 

'MAK...I LOVE YOU TODAY, TOMORROW AND FOREVER TILL JANNAH'

Note: Ada yang kata sambut hari ibu tu haram. Tapi dengar IKIM.fm pagi ni, katanya harus. Untuk meraikan pengorbanan ibu. Yang jadi haram bila kita meraikan nya mengikut agama mereka. Lebih kurang mcm tu lah bunyinya, Betulkan kalau salah yer. 




You Might Also Like

30 komen

  1. Salam K.Fiza..

    selamat hari ibu ye :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum
    singgah pagi , minggu nie anum bz sangat

    ReplyDelete
  3. Kasih ibu tiada tandingan......love ibu-ibu kita :D

    ReplyDelete
  4. sape la yg sebok mengatakan haram kan....hari ibu kot...hari2 , hari ibu...mesti kiter nak meraikan jasa pahit jerih mak2 kiter menjaga kiter kan

    ReplyDelete
  5. lg haram bila igt ibu masa hari ibu je.. patutnya kena hari2 :)

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Ibu buat Fiza..
    kita ibu yang hebat!! yeahhh~

    betol tu fiza.
    rasanye x salah kot kalo kita nak raikan satu hari dalam setahun. memang lah hari2 kita sayang ibu kita kan~ cuma kita cuba utk istimewakan ibu kita untuk 1 hari dlm setahun pada hari ibu tu.. tak kan hari2 nak beli kek.. tulis selamat hari ibu kan~ hehehehehe

    ReplyDelete
  7. salam pagi...kasih sayang ibu terhadap anak2nya kekal selamanya...

    ReplyDelete
  8. Pengorbanan Ibu yang sampai akhir hayat pun tak termampu kita nak balas :) Selamat Hari Ibu :)

    ReplyDelete
  9. Bila dh jadi ibu ni barulah kita sedar btp besarnya pengorbanan seorang ibu kan.. done nuffnang juga !

    ReplyDelete
  10. selamat hari ibu, kasih ibu membawa ke syurga..

    ReplyDelete
  11. Kasih ibu membawa ke syurga...

    ReplyDelete
  12. Happy mothers day to u.. Saya juga seorang ibu :) nak tanya..about daftar darjah satu..did u find kad imunisasi prince u? My son nak school in 2015..kad confirm hilang:( ..klinik yang kita selalu amik shots dulu pun dah tutup... How ya nak buat if kad tu hilang?..

    ReplyDelete
  13. Happy mothers day to u.. Saya juga seorang ibu :) nak tanya..about daftar darjah satu..did u find kad imunisasi prince u? My son nak school in 2015..kad confirm hilang:( ..klinik yang kita selalu amik shots dulu pun dah tutup... How ya nak buat if kad tu hilang?..

    ReplyDelete
  14. Happy mothers day to u.. Saya juga seorang ibu :) nak tanya..about daftar darjah satu..did u find kad imunisasi prince u? My son nak school in 2015..kad confirm hilang:( ..klinik yang kita selalu amik shots dulu pun dah tutup... How ya nak buat if kad tu hilang?..

    ReplyDelete
  15. Hmmmm....dah try post comment tak lepas pula... Maybe boleh contact me kat marfuza82@gmail.com. Nak tanya pengalaman u on daftar anak darjah satu.. Thanks:)

    ReplyDelete
  16. selamat hri ibu (:

    aamiin. tima kasih :-)

    ReplyDelete
  17. kasih ibu tiada penghujungnya ...

    ReplyDelete
  18. Ibu adalah segalanya..selama hari ibu.

    ReplyDelete
  19. Selamat Hari Ibu untuk Fiza dan semua ibu2 diluar sana....

    ReplyDelete
  20. Kasih yg tidak ada penghujungnya Fiza..

    ReplyDelete
  21. kasih seorh ibu tiada tandinganya..tidak ternilai harganya..selamat hari ibu Fiza..^-^

    ReplyDelete
  22. Pestime sambut hari ibu taun nie. Sambut dgn uwais demam nguuuu

    ReplyDelete
  23. bila ckp psl mak je, mesti rasa sayu kan... hargailah ibu ketika mereka masih ada

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page