Penangan ESP, ALFALFA & SR VITA C | Macam mana nak Wean Off ni???

Tuesday, May 06, 2014


Lagi tak bagi, lagi banyak plak SUSU!!! Acaner tu? Ni hasil tenusu smalam di usia ustaz Iman Qhalif 2 Tahun 23 Hari. Dah malas nak mengepam sebenarnya. Dan dah lama aku tak mengepam bila dah hujung² ustaz Qhalif nak masuk 2 tahun haritu. Tapi disebabkan kebengkakan, gigih gak bawa bag pump gi office smalam. Selalunya aku bagi direct feeding jer bila sampai umah. Bengkak² pon aku tahan gak. Tapi ni tak bley tahan dah.

Macam mana nak wean off ni? Orang kata kalau kita kurang bagi anak susu badan nanti susu tu akan kurang. Tapi ustaz Qhalif ni on weekend jer fully breastfeed. Sakan tak hingat lah khenn. Tak nak langsung susu botol. Gigih aku membancuh, tak nak diminumnya kecuali kalau betul² dah haus. Itu pon tak habis. Hari biasa memang bagi FM. Nak plak diminumnya...haishhh....Tapi bila ibu dia ni balik kerja, mengempeng jewr lah dia.

Macam aku ni, lagi tak bagi lagi banyak plak susunya. Siap package bengkak dan masih bocor lagi tu kalau tak bagi. Ni penangan ESP, Alfalfa dengan Sustained Release Vita-C ker? Nak salahkan vitamin plak yerp...hehehe...Alhamdulillah...atas rezeki dariNYA ini. Rezeku ustaz Qhalif yang meriah dengan susu ibu.

Ok...sambil menyelam minum air. Pada yang nak rasa susu banyak dan meriah macam yang aku rasa skang ni. Boleh PM/SMS/WhatsApp 018-2910156. 


Saya adalah pengedar sah SHAKLEE yang berdaftar dikawasan Cyberjaya, Bangi dan lain² kawasan...hehehe....Consultancy akan diberi secara percuma. 

Note: Maaf...tak sempat nak melawat kawasan lagi. Slow² yerp.


You Might Also Like

24 komen

  1. meriah lagi...alhamdulillah...ngam2 benti pam masa ngam2 arissa 2 thn. dah nak rehat dr usung beg pam kulu kilir..huhu..samala arissa kalo nampak btg idung mama dia memang lgsung tanak botol. arissa minum fresh milk jela tapi sbb dia tknak FM la pulok..tp takdela bengkak dh cam ko nok...alhamdulillah rezeki qhaliff ye

    ReplyDelete
  2. daku yg masih berusaha keras lg ni

    ReplyDelete
  3. bertuah anak Fiza.. dah nak stop BF pon susu masih meriah.
    Susu zura x meriah sangat.. tu pasal dr masa pantang dh campur dengan FM.
    tapi still nyusu Delisha sampai umur 2 tahun gak.. cuma campur dengan FM..:)

    ReplyDelete
  4. memang terhebat lah kau nyah.. selut dalam2 sama lu hehehe

    ReplyDelete
  5. untungnya dah lebih 2 tahun dpt menyusu lagi..

    doakan ustaz Luth jugak dapat menyusu sehingga 2tahun..insyallah.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...murah rezeki

    ReplyDelete
  7. Kalau macam tu bagi ajelah Fiza..
    Agak-agak dah ada baby lagi kelak baru berhenti consume yg buat susu banyak..

    ReplyDelete
  8. kwn sy cerita dia amik vit c tp pastu kaki dia kn gatal2..knape ek? (dia amik set resdung)

    ReplyDelete
  9. hebat ya penangan shaklee ni ya sis

    ReplyDelete
  10. bagus kalau dapat BF anak sampai umur 2 tahun...tak semua ibu2 boleh lakukannya. Salam singgah.

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah... Nk bg kurg kna tmbh lagi la ... Hihi

    ReplyDelete
  12. mmg byk ler susunya tuh . sampai menitis bagai . bertuah lah uztaz kan .

    ReplyDelete
  13. wah! untung lah Imam Muda Qhaliff kita tu yer...merimpah ruah susu ibu tak habis di minum walaupun dah 2 tahun lebih...
    Berkat produk shaklee ibu lah tu..
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  14. salam k.fiza..
    huhu..kena gegeh la berusaha pasni.. byk jgk hasilnya tu

    ReplyDelete
  15. memula baca ingat sapelah ustaz..haha.. bgsnye panggil cam tu...

    ReplyDelete
  16. ustaz qhaliff ni belum ready nak wean off la. terus je la beri dia fiza, sampai dia nak dpt adik nnt baru stop. hehehe.

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah seronok tgk susu byk mcm ni, rezeki qhalif

    ReplyDelete
  18. betu..shaklee mmg best..buat susu byk dan pekat
    jemput singgah blog saya http://hazritakahar.blogspot.com/

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page