Tolonglah IBU!!!

Thursday, May 29, 2014


Ni last week nyer citer. Ada budak tu mengamuk guling2. Bangun pepagi nak 'nneennn'. Ibu dia buat tak tau jewr...hehehe...saja menyakat. Acaner ni ustaz Iman Qhalif, dah 2 tahun 1 bulan 16 hari masih breastfeed lagi nih. Nak tido mintak 'nneennn'. Dah bancuh susu tak nak minum. Nangis macam kena rotan. Nak candu gak sebelum tido. Bangun pagi minta 'nneennn'. Weekend lagi lah 'nneennn' 24/7...ppffttt...

Note: Bagi jer lah selagi nak...haishhh...




You Might Also Like

27 comments

  1. alololo... ketagih nnennnn yer. tak lama lagi dia ok la tu...

    ReplyDelete
  2. salam k.fiza..

    hihi..gegeh la akak..
    tak pe..pelan2 ye ustaz qhalif...

    ReplyDelete
  3. Cair hati mak tak sampai hati kan Fiza.
    Kesiannya... dpt mesti terus ngap dan sengihlah sambil mata terkelip-kelip happy:)

    ReplyDelete
  4. kite lg xleh fiza.. kena secara natural la nmpknya.. sbb mmg dok umah kan lg la asek berkepit je huhu

    ReplyDelete
  5. Mak aku cita, aku sampai dah boleh cakap still isap nen.. Aku suspect itu dongeng

    ReplyDelete
  6. hahahahaha..
    try la letak nescefe kat nipple area..
    dulu wife saya guna tips ni..
    sekali hisap, dia tolak...lepas tu hisap balik..
    kena 2 -3 kali...last2 dia fed up...terus dpt putuskan susu badan :)

    ReplyDelete
  7. Hmm... Kesiannya... Xpe la bglah sbb blm ada adik kan...

    ReplyDelete
  8. Apa la ibu nie..kuat nyakat yeeee..

    Qisya kalau die dh start nyotnyot siku kite, itu tandanye die nak nenen..ahahahahaha..

    ReplyDelete
  9. klu nak pisahkan susu mmg kena nekad nih ... cian Qalif ... hehehee

    ReplyDelete
  10. Bagi dia adek.....hilang lah ketageh nneenn nya tu...hihi..

    ReplyDelete
  11. hehehe siannya Qhalif.....nak nenen ye :)

    ReplyDelete
  12. samalah dengan anak saya sis...dah 2 tahun 3 bulan pon masih nak bergantung lagi.

    ReplyDelete
  13. selagi ada bagi je la kot... kan? tapi pelan2 kene gak ajar benti ...

    ReplyDelete
  14. cabaran untuk wean off pulak..itulah perjuangan seorang ibu

    ReplyDelete
  15. laa kesian pulak akak menengok nyer..
    takpe pelan2 nanti dia stop lah tu :)

    ReplyDelete
  16. olooooooooooo beriye nangis nieh... tu laa mcm dayyan gak la ni fiza....lieya layankan jek sampai cukup 2 tahun...pastu siap le tenyeh neskepe lah...letak asam jawa laaa...haa berjaya jugak...baru anjal balik nen omak ko ni hahahahaahah

    ReplyDelete
  17. tu lah..jd mak ni kesian kan anak..
    mesti bg jug apa dia nk..

    luth kdg ngamuk..ayah dia kata biarlh dia x sakit..tp x smpai hati..

    mmm harap dpt nyusu luth sampai 2thun jugak..sampai dia puas selagi ada rezeki dia.

    ReplyDelete
  18. Kita dulu umur 3 tahun masih menyusu badan lagi hehe

    ReplyDelete
  19. selagi belum dua tahu...dan susu masih ada...baik bagi jer...

    ReplyDelete
  20. Hehehe... mesti dia manja gler dengan ibu dia kan... dok asik melekap jer ekk... :D

    ReplyDelete
  21. Alololo sian die...nak nennn...mengamuk sakan mcm kne pukul..aishhh

    ReplyDelete
  22. seronoknya.... fiza dpt BF sampai 2 tahun... saya takda rezeki nak 2 tahun... blm 2tahun, ada rezeki mengandung/... time tu susu pun turut drop

    ReplyDelete
  23. Alaa... sendu macik Lyd tgk. Sedihnya nak menghadapi saat mcm ni nanti bersama Luth. Fiza, bg je la Nen kt dia. Selagi dia takde adik, apa salahnya.

    ReplyDelete
  24. hihi.susu ibu mmg terbaek.
    bagi je la kak..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive