Ramadan Jangan Pergi

Tuesday, July 08, 2014

Kalau boleh nak tiap² bulan ramadan. Boleh gittew. Bulan kemuliaan kan. Banyak ganjaran plak tu....hehehe...Ni nak citer pasal drama RAMADAN YANG HILANG nih ha.


Ok...meh baca sinopsis citer ni dulu erk.

Farah berkahwin dengan Johan pada usia muda dan dikurniakan seorang anak lelaki, Aidil. Hubungan mereka renggang sejak Johan berkawan rapat dengan Nadia. Tambahan pula, ibu Johan Mariana tidak menyukai Farah kerana menganggap Farah tidak sepadan dengan anaknya.

Menjelang bulan Ramadan, Farah terkejut apabila mendapat tahu Johan mahu melamar Nadia. Pada mulanya, Farah menyangka akan dimadukan, tetapi sebaliknya. Johan mahu menceraikannya. Farah sedar, mungkin ini balasannya kerana dia mengingkari ibunya Rohani. Rohani juga tidak merestui perkahwinan Farah dengan Johan kerana Johan biadap dengan orang tua.

Pada suatu hari, Johan mencuri kad ATM Farah selepas mengusir Farah dari rumahnya. Apakah yang akan terjadi kepada Farah? Berjayakah Nadia mendesak Farah supaya bercerai dengan Johan? Adakah Johan dan Farah akan bercerai juga? Nantikan jawapannya dalam drama tersebut.

Sumber: [SINI]

Siapa yang tengok citer ni? Aku dah terjebak dah. Jalan citer dia menarik kan. Kalau tengok lagi menarik ko. Boleh membuatkan emosi ko pon terlibat sama. Jadi panas el nino jer hati ni dengan si Johan nih. Dah lah tak keja. Harap duit bini jer. Yang si bini dia ni pon ikut jer lah cakap laki. Cuba lah melawan sikit. Haaaa...ko tengok. Emo dah aku. Ni last week punya citer. Tak sabar nak tunggu sambungan malam nih.

Note: Kejap jer dah 10 Ramadhan kan. Baju raya anak² pon tak beli lagi ni :-(



You Might Also Like

23 comments

  1. tengok! best kan citer ni...

    ReplyDelete
  2. lyn jg cite ni...xsabau nk tahu ending ;-)

    ReplyDelete
  3. akak kenal Siti Saleha ja dlm poster tu...:)

    ReplyDelete
  4. pnah tgk skali .. sakit hati btol bila dia soh farah blik naik cab lpas paksa kuarkn duit tu ~

    http://amal-salleh.blogspot.com/2014/06/giveaway-ramadhan.html

    ReplyDelete
  5. memang best..akak tak lepaskan lagi cerita nie sebab dah terjebak..tak sabar nak tengok malam nie

    ReplyDelete
  6. tamoooo... tamooo terjebak..hahaha.. saya suka siti saleha.. tu yg takut terjebak tu.. hihi

    ReplyDelete
  7. geram sesangat sangat sangat kat johan tu! hahaaha! emo terlebey dah ni haha! dgn memek muka, dgn menipunya, dgn barannya amboi geram sangat la!

    ReplyDelete
  8. Akak dah tak tengok drama di TV Fiza.. takut terjebak eheh :)

    ReplyDelete
  9. aku pun layan cerita ni.. kalau tertinggal aku repeat tgk online hehehe

    ReplyDelete
  10. membesar sebagai johann., kihkih2

    ReplyDelete
  11. menarik jugak bace sipnosisnyer ni fiza...lieya ni jarang tgk drama betul2 kat tv...lieya suke layan online jek.... time2 free leh marathon semua episod terus..lagi syok sbb takde iklan...nanti lieya nak try le tgk citer nieh....

    ReplyDelete
  12. salam k.fiza..
    hehe..cm abelum terjebak lagi.. baca sinopsis mcm best jeee

    ReplyDelete
  13. Drama baru ke akak.. farah jarang layan drama.. tapi baca sinopsis mcm best jer..=D

    ReplyDelete
  14. Bunda tak ikuti criter ni Fiza...ada lah sekali jer.....kalau tengok promo nye macam best jer jalan criternyer.....kadang tu bunda tidur awal...

    ReplyDelete
  15. Hmmm... tak tengok drama ni. Kat saluran mana drama ni ? Baru mendengarnya di sini ...

    ReplyDelete
  16. wahhh macam menarik ni fiza...x terjebak lg ni.. :)

    ReplyDelete
  17. Ala tak layan cerita ni... tapi rata2 org kata best...

    ReplyDelete
  18. saya rasa tak done nak tengok uh...sedih..sedih...

    ReplyDelete
  19. saya layan kak. tak nyempat nyempat kalau blik buka tibi.hahaaa..

    geram kan dgn johan.. smlm dh kna lempang skli.hahaaa..


    ReplyDelete
  20. sy tgk awal awal.aje kak..lpas tuh xtgk dh sbb skit ati punya psl

    ReplyDelete
  21. saya layan citer ni.hihi
    kalau blk x nyempat nak buka tv.
    cma mlm khamis bru ni xdpt tgk, astro buat hal le pulak...

    ReplyDelete
  22. xsempat nk tgk lg.. huhuu. mesti beremosi kalau tgk

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive