Resipi TWISTIES | Jom buat sendiri!!

Thursday, July 03, 2014

Haaa...buat penggemar jajan twisties. Lpas ni tak yah beli2 lagi dah. Buat sendiri jer. Puas hati sebab dapat banyak. Kalau beli tu angin jer yg lebih. Isinya separuh. Ok...tak nak membebel panjang. Meh tengok resipi ni.




Terjumpa kat FB. Simple jer resipinya kan. Tapi rasanya tak tau lah sebijik rasa twisties atau tak. Tunggu aku buat dulu baru aku blh bagitau macam mana rasanya. Tapi tak tau lah bila nak membuatnya. Tak pon uols buat dulu nanti bagitau rasanya sedap ker atau sebijik rasa twisties...hehehe....


Tak payah nak risau pasal MSG lagi kan. Nak bagi anak makan pon boleh sebab kita buat sendiri tanpa was2. Resipi dijamin kebersihannya. Sekian laporan resipi untuk harini. Nak buat jajan untuk raya pon boleh nih :-)


Note: Bulan2 posa ni pon jalan sesak pagi petang. Stress #makbanyakanak nih.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

23 comments

  1. Dah ramai yg share resepi twisties ni FB pun.. akak jer belum buat lagi Fiza.. nanti nak cubalah :)

    ReplyDelete
  2. lerrr.. senang sgt cara nak buatnye.. boleh try nanti.. buat untuk jajan raya. hehehe

    ReplyDelete
  3. oo.. guna laksa kering.. menarik gak ni..

    ReplyDelete
  4. Irra nak try jgk la..
    Bw :)
    Salam singgah dari irra
    http://www.irrayyan.com
    Irra follow blog ni
    Selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  5. kalau mcm ni lah caranya mmg jimat ar buat sendiri..

    ReplyDelete
  6. menarik.. nak cuba jugalah nnt..

    ReplyDelete
  7. owh twisties pun boleh buat sendiri ye, bolehla try

    ReplyDelete
  8. laksa eka ada ni dirumah.
    nak.menery nya ntah bila. puasa kan.
    mlm mlm tak lalu dh nk msk dpur
    pepagi nak celik pon x larat.hahaha

    thanks kak share resepi

    ReplyDelete
  9. owh! buat dia guna mee laksa kering ye...okay...

    ReplyDelete
  10. Menarik jugak ni Fiza....dah jadi satu menu kuih Raya kalau rajin

    ReplyDelete
  11. Hehehhe lepas ni tak laku la TWISTIES kat kedai kan Fiza ..sbb dah ramai yng pandai buat sendiri ,,.

    ReplyDelete
  12. tgok jgk.. mcm sengn.. wat kudapan raya lah fiza.

    ReplyDelete
  13. tinginnnn nak buat tapi takut. takut badan tak tahan lagi. huuuu mee pun terus dapat demam urat. ini kan pulak laksa sobsss

    ReplyDelete
  14. Bestnya resipi ni fiza. Nak trylah. Aydin tu dahlah jenis suka mengudap.

    ReplyDelete
  15. ada jumpa dekat google buat dari mee laksa.artu ada banyak mee laksa angan kosong jer simpan dalam peti akhir lupa sebab nak buat itu ini bz jer alasan saya hee...

    ReplyDelete
  16. semuanya dah boleh buat sendiriikan.. rajin atau malas pilihan hati...
    haa.ler boleh buat kuih rayani...

    ReplyDelete
  17. salam k.fiza..
    guna laksa jer nk buatnye..hihih.bleh try...thanks share resepi ye.. :))

    ReplyDelete
  18. Pakai laksa ek.. ermm sedap ke.. nnti akak buat dulu la..kalau sedap boleh buat jugak..hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive