Tragedi 26 Ramadhan dalam Ingatan

Thursday, July 24, 2014

26 Ramadhan 1433H - 26 Ramadhan 1435H...2 tahun berlalu. Masih segar dan takkan pernah luput dalam ingatan.


[ACCIDENT] kat tol Sg Ramal. Lagi beberapa hari nak raya masa tu. Memang dugaan sangat. Alhamdulillah kereta masih boleh bergerak even dah kemek sebelah dan nampak buruk. Kejadian yang berlaku dalam sekelip mata. Memang kecuaian aku sendiri. Syukur sebab tak der yang tercedera. Menggelabah jangan cakap lah. Menggigil² satu badan. Beraya dalam keadaan yang sedih tahun tu. Dengan nak pakai duit yang banyak untuk repair keta lagi. 

Peringatan untuk kawan². Berhati² di jalan raya. Lebih² lagi dimusim perayaan ni. Kalau rasa mengantuk tu berhentilah dulu. Rehatkan mata. Jangan dipaksa dan jangan fikir nak cepat sampai. Ingatlan orang yang tersayang. Ingat tu. Ni pengalaman dari orang yang pernah accident...hehehe...

Note: Mood ke laut jer ni.



You Might Also Like

22 comments

  1. jemah penah merasai apa yang di rasai tu...kan...selamat hari raya

    ReplyDelete
  2. haha masing2 duk pikiq nk cuti kan..kikiik same ler ke awangan gitu..malas nk wat kerja..:)

    ReplyDelete
  3. lepas ni kene lebih berhati-hati ye

    ReplyDelete
  4. huhu
    kami pun ada pengalaman eksiden di bulan pose...nk selongkar entry jap

    ReplyDelete
  5. Tahun ni perlu lebih berhati-hati di jalan raya..

    ReplyDelete
  6. Nasib boleh berjalan dan digunakan lagi. Kalau tak memang tak beraya la kan. Harap lepas berhati2 la ye. Hehe

    ReplyDelete
  7. samalah mood saya pun dah kelaut.. padahal mood beraya xdelah sgt.. mungkin sbb kawan² dah mula cuti.. tp sy esok pun kerja lg.. dah ddk kg kan.. xde maknanya nak terkejar² balik kg.

    ReplyDelete
  8. Malang memang tidak berbau ... boleh berlaku pada sesiapa juga. Saya pun ada pengalaman terlibat accident cuma raya je beza .. hoho .. time dekat raya cina. Sadis gak la sbb bengkel semua tutup

    ReplyDelete
  9. benda lama sukar lupakan moga berhati2 san sabar selalu

    ReplyDelete
  10. Syukur keta jer yg kemekkan Fiza bukan orang....
    Sapa tak panik kena hentam gitu...tak pelah nak buat cam ne....keluar ajerlah duit

    ReplyDelete
  11. Ya Allah...benda nak jadi..sabar yer akak..

    ReplyDelete
  12. bila time nk raya kena macam ni...mmg stress rasanya...apa2 pun janji fiza selamat...

    ReplyDelete
  13. Mmg risau... kdg2 dah berhati2 pun klu nak kena tu nasib juga kan... Semoga kita semua sentiasa dilindungi... aamiin.

    ReplyDelete
  14. semalam kereta saya kena hentam dari belakang masa tgh queue dekat toll line tunai. Tahu je la smart tag lane asyik jam je. Mana tau keta belakang tu datang laju je dari belakang. Best tak bila dia cakap dia lupa brake. Nasib keta bumper belakang pecah sikit je. Tapi since dia cakap nak claim insurance dan report police so kena la saya menghabiskan masa buka puasa kat balai. Menyusah kan org betul la....dugaan!!! yang penting nothing so serious.Tapi sakit hati jugak la..nak raya keta cacat camni...

    ReplyDelete
  15. Ya Allah nasib baik akak xde pape

    ReplyDelete
  16. syukur akak selamat walaupun kereta teruk.. hati2 di jalan raya

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive