ANAK suka Buka Baju? Nak TIPS??

Tuesday, August 26, 2014

Abaikan lah muka ustaz qhalif yang cheeky ni. Jelas terpancar dua pusar kat kepala tu.

Apa yang anda perasan dalam gambar diatas? Alaaaa...soalan tak thrill langsung. Dah terang² si ustaz qhalif pakai baju terbalik kan...muahahaha...Itu lah tips nya kalau tak nak bagi anak anda bukak baju. Pakaikan baju secara terbalik. Memang tak boleh lah dia nak bukak. Tapi kalau baju berbutang lah. Kalau baju t-shirt tu tak dapek den nak nolong sebab qhalif ni kalau pakai t-shirt elok jer. Kalau pakai baju berbutang memang kerjanya buka butang baju...ppfftttt...motor skill kot.

Ni last week punya citer. Masa amik kat nursery. Nampak jer budak dua pusar si ustaz qhalif ni aku dah tergelak². Apa lah fashion ko dik pakai baju terbalik nih. Dan aku dah agak ni mesti sebab budak ni suka bukak baju. Sebab bebudak pengasuh tu mengadu yang si qhalif suka bukak baju. Tu yang cikgu pakaikan baju macam tu. Bukan bukak baju jer, lately ni suka bukak seluar ngan pampers skali. Kat umah pon sama. Ada sekali tu, cikgu pengasuh citer, dia gi bukak pampers siap dengan bahan kumbahan...ppfftttt...tak senunuh ko tau dik. Sianlah kat cikgu. Aku siap pesan kalau qhalif buat pe'el, rotan jer dia *cakap berseloroh. Ko tau cikgu pengasuh cakap apa? 'alaaa...tak per kak, bebudak biasalah'. Bagus3x...hehehe...Nampak sangat ibu ko yang selalu rotan ko kan dik...kihkihkih...rotan² manja gittew.

Ok...tu baru 1st tips. Tips kedua kalau anak suka bukak baju. Senang jer, tak payah pakaikan dia baju...muahahaha...Penjimatan tenaga jugak sebab tak payah nak basuh baju banyak² kan. 

Tak tau lah bila nak start potty train qhalif nih. Sebab dia dah menunjukkan ciri² tak nak pakai pampers. Ada juga lah weekend ajar dia. Tapi gitu² jer lah. Asal tanya nak kencing ker tak. Menggeleng. Bila tak tanya, Dah kebasahan seluar dia. Memang menguji mental dan fizikal betul lah. Kalau ikut kakak Qahirah, [3 tahun dah tak pakai pampers lagi] and dah pandai basuh yak sendiri. Tak per dik, nanti kita cuba lagi yerp. 

Note: Lain anak lain ragamnya...hurmmmm...


You Might Also Like

23 comments

  1. hehehe tergelak sy tgk dia pakai bju cmtu..stkt ni anak sy blm lg tahap gni ekeke

    ReplyDelete
  2. HIHI..
    agaknya selesa x bbaju..xdelah pns n rimas kot

    ReplyDelete
  3. ma aku pantang betul, cucu dia tak berbaju..
    ko ada tips yg bagus sikit tak? aku hbis lagu dah nak menyenangkan pakai baju kat budak Luth yg suka lari nak pakai baju..

    ReplyDelete
  4. aahahahhahaa..pasrah je muka ye..gud idea jugak nie...hehehehe

    ReplyDelete
  5. hahahahahahah ustazzzz ustazzzz.. nasib baik bukan ustazah. kalau tak kan dah terbuka aurat tuhhh ahahahahah

    ReplyDelete
  6. Hehehee...2 pusar 2 kali Ganda bijak!

    ReplyDelete
  7. Hihihi good tips fiza... tersenyum akak tengok pic qhalif tu..

    ReplyDelete
  8. hahah gitu yer caranya .... model siap tutup mata malu ke tu ....

    ReplyDelete
  9. bagus punya tips, part tak pakai baju tu boleh la amalkan sana, kami kat sini pun asal panas sikit jer terus bogelkan budak2 ni, jarang nal dapat matahari kan.
    bagusnya kakak, siap pandai basuh yak sendiri, jelita ni dah free-diapers tapi yak still panggil kami cuci sebab payah pun toilet sini nak kena tadah air kat sinki kan.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak, hahaha budak 2 pusar orang kata nakal sikit ek kak? hihi comel je tengok baju terbalik hahaha. sheila kat rumah memang tak pakaikan Adam baju, seluar. pakai pampers dengan barut je. kalau malam pakai baju seluar, barut kita buka, hehehehe

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum kak, hahaha budak 2 pusar orang kata nakal sikit ek kak? hihi comel je tengok baju terbalik hahaha. sheila kat rumah memang tak pakaikan Adam baju, seluar. pakai pampers dengan barut je. kalau malam pakai baju seluar, barut kita buka, hehehehe

    ReplyDelete
  12. tu dia ragam anak byk akal la Qhalif same cam twin la..
    kalo dah buka seluar lak, mesti buka pampers pastu... penah terjadi bahan kumbahan pun teraboq la.. huhuhuh...

    ReplyDelete
  13. tula kan budak2 ni..nak dimarah lebih2 pon tak sampai hati

    ReplyDelete
  14. haha.. suka buka baju ker Imam Muda ni?? Pa'e pun dah start lah suka sgt buka baju..tak kira malam.. boleh ikut petua fiza ni..senang, tak payah pakai baju langsung..hahaha

    ReplyDelete
  15. hihihi,...si iecha pun samaaa...asikla suka terbogel...taktau laaaa nk wat camne lagii...susah beno nak pakai baju

    ReplyDelete
  16. hahahaha..part yang bukak pampers sendiri siap ngan sisa kumbahan tu selalu terjadi kat qaleef kite gak...agagaga

    ReplyDelete
  17. Cara ini juga yg keluarga kakak praktikkan pada allahyarham atok kakak dulu Fiza. Dia tapi bukan baju, seluar. Jenis seluar track-suit yg bertali jadi biasa kami terbalikkan talinya ikat bhgn belakang sebab dia kalau dah buka tak suka pakai balik (Alzheimer). Bimbang org lain nampak terpaksa buat macam itulah..

    ReplyDelete
  18. Hehee.. unik juga idea tu. Nampak berkesan juga... :)

    ReplyDelete
  19. Zarif pernah buat perangai camni sekejap....sekarang dah ok dah...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive