Keterujaan seorang BUDAK!!!

Wednesday, October 15, 2014

Budak bandar kata kan. Bila jumpa sesuatu yang baru tu, rasa macam jakun plak. 1st  time tengok pokok semalu. Erkkk...pokok ker daun? 

Budak 2 pusar ☺

Ni masa gi taman kat umah tu. Riadah di petang hari. Tunjukkan kan anak² pokok semalu ni. Berebut memasing nak pegang. Mulalah tanya soalan macam². Soalan cepuk cemas. ..'Ibu, macam mana pokok ni boleh gerak?'...'ibu, kenapa nama dia semalu?'...'ibu, kenapa pokok  ni kecik'...ppffttttt...

Note: Mencuri sedikit masa. Banyak komen yang belum di luluskan lagi, Nanti iols terjah sesatu yerp. 



You Might Also Like

43 comments

  1. masa nih la minda diorg berkembang.. kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila sel² sedang berhubung gittew kak ☺

      Delete
  2. hehe..sy xpnh lagi bwk ank pegi main daun2 ni...mcm x berani plak nak bg dia main...kang kne duri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebetulan jumpa kat playground. Rasanya tak der duri pokok semalu ni. Tak prasan plak ☺

      Delete
  3. sel-sel otak sedang berhubung... : )

    ReplyDelete
  4. hehehe budak2 suka banyak soal...
    otak sedang berkembang...

    ReplyDelete
  5. macam2 yang ditanya yerp
    btw kena sedai jawapan yang bernas
    untuk anak-anak comel ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak. Memang setiap masa kena bersiap sedia dengan soalan² dari anak² nih.

      Delete
  6. Haaa.. budak kalau dah pandai ckp.. mula la asyik menanye je yea..hahaa.. sabar jela..tunggu twin saya nnt camner plak, tp skrg pun dah nampak dah.. Twin Airis menanya bahasa dia la, kite wat paham2 je la.. heeeee..sonok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TU lah emme. Kekadang tak terjawab dengan soalan dorang nih.

      Delete
  7. SAMALA DGN ANAK SAYA. TAPI TAK PANDAI CAKAP LAGI. TANGAN LA LAJU MASUK MULUT T___T


    BTW SAYA ADA MENJUAL KHAT KUFI, INSHAALLAH DGN HARGA MAMPU MILIK. JEMPUT SINGGAH. - SALAM UKHWAH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah ngan budak 2 pusar ni sis. Skang dah tak masuk mulut dah.

      Wah...menarik nih. Nanti saya terjah ☺

      Delete
  8. Nati ko ceritalah kisah tuan puteri kena sumpah jd pohon semalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ada ker citer tu. 1st time dengan ni noks ☺

      Delete
  9. Hehe.. Budak2 sekarang banyak benda2 yang dekat dgn alam macam ni yg diorang kurang tau.. Rasanya sebab kurang explore kot ye.. Tak mcm zaman2 kita dulu.. Habis ceruk gi explore.. Hehehehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu miza. Budak bandar katakan. Tak macam kita dulu.

      Delete
  10. hehehehe.. mesti mulut anak2 pok pek pok pek kan.. mcm2 dorang nak tanya.. kita jawab itu.. dia konar tanya kot nih pulak. naik letih nak menjawab. hahahahahaha.

    nanti nak tunjuk jugak lah pokok semalu nih kat anak2. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang letih zura. Sebab kekadang tak tau nak bagi jawapan apa.

      Silalah cari yerp, Mesti anak² teruja.

      Delete
  11. Budak2 biasa lah tu...yang banyak tanya tu yang kreatif yang bijak...ingin tahu apa yang dilihat dan yang di rasa atau di dengar...

    Comey...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bebudak kan kak. Memang suma di tanya nya ☺

      Delete
  12. Hehehehe! Sy kena get ready if Aydin menanyakan soklan cepuk cemas tu Fiza!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila bersiap sedia dengan jawapan yg bernas yerp. Kalau tak puas hati dengan jawapan memang dorang akan tanye 'kenapa..kenapa..kenapa'...ppffttt...

      Delete
  13. Macam my husband ngan kawan2 dia fisrtime I tunjuk pokok ni kat depa, excited berlarian satu padang cucuk2 pokok ni hahaha. eh ritu nampak kat kedai ada jual pokok ni kat sini hahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke...dapat ku bayangkan situasi itu. Haaa...boleh lah beli utk your husband. Tak yah lari satu padang lagi ☺☺

      Delete
  14. nasib baik tak ada soalan kenapa dia tak malu?? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha....Senang jer jawapan. Sebab dia tak der perasaan ☺☺

      Delete
  15. salam kenal..
    blogwalking here dari apps edisi blog :)

    ReplyDelete
  16. daun semalu bila kita touch je dia kuncup..dulu masa kecik suka sangat mengerjakan daun semalu ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama lah kita. Asal nampak daun ni mesti nak pegang. Suka dpt yg beso² tu ☺

      Delete
  17. eyhhh..sebijik mcm kakak asya ni..
    bru knl daun semalu..jumpa je..sibuk nk kuncupkan

    ReplyDelete
  18. hihi.suka gak dlu keck kecik sntuh.

    ReplyDelete
  19. baguslah anak2 yg byk bertanya ni pintar dan pjg akalnyer

    ReplyDelete
  20. Anak-anak I masa gi Morib hari tu nampak pokok semalu. So, Mommy ni ambil masa sikit nak kenalkan kat anak. Apaknya wat dunno jerk. Bila I kata je pokok ni boleh kuncup kalau disentuh, mereka tengok dan LARI! Punyalah....

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive