Nachos Muchacos

Thursday, October 30, 2014


Amacam...Silalah buat. Sedap sangat. Ni malam tadi punya projek. Kudapan di malam hari depan TV menghadap Abang Jebat dan Mastura dalam citer Setitis Kasih Darmia. Resipi pon senang sangat. Apatah lagi nak membuatnya. Boleh juga pakai Nachos brand Mission yang macam nih:


Memandangkan semalam tak mengizinkan aku untuk singgah giant beli Nachos Mission ni. Jadinya kita beli jer lah Nachos lain. Tapi aku punya nachos tu macam tak semenggah sikit rupanya. Tak banyak beza sebelum dan selepas bakar...hahaha...salah timing ker oven tu. Tak per, practice make perfect kan. Kalau tambah mozzarella cheese atau jalepano cheese lagi sedap. 

Ni idea member office lah ni. Terus terjebak. Kalau uolls nak buat, bakar dalam 2 minit jer. Tapi bergantung pada oven memasing jugak. Atau tunggu sampai cheese tu mencair. Memang sedap makan panas². Sekejapan jer habis sampai anak² minta lagi. Nanti ibu buat lagi yerp #ImanQahirahQhalif

Note: Harini ada pasar malam. Nak cari ubi kayu ☺


You Might Also Like

35 comments

  1. bolehlah knor bt nanti..mesti anak2 suka ni...

    ReplyDelete
  2. Makin rajin masak. Tak boleh jadi ni. Kita pun nak masak-masak gak!

    ReplyDelete
  3. meroyan jap tgk kudapan ni..... hari tu ada nampak blogger lain up jgk.. sedapppnya..... alahai tekak ni sdhlah x blh jumpa cheese mesti tergoda...

    ReplyDelete
  4. perghhh..best best...oven kat umah amie tu dah lama x keluar dr sarang..huhu

    ReplyDelete
  5. Fiza dah tukar kulit yeh.....bilu mata hitam ku hihi...
    Wah,,...... confirm sedap ni, dahlan Nanchos tu dah sedia ada perasa tambah cheese lagilah meletop letop anak beranak makan ye haha

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum
    singgah pagi
    sory x sempat nk komen anum bz hari ini

    ReplyDelete
  7. sedapnye kan
    sebab letak cheese tu
    nak try lah, teringin gitu :)

    ReplyDelete
  8. alaaa..sedap ke?? hri tu bedal nachos mcm tu je.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. kalau menda ada cheese tu... mmg laju jer nak try he3

    ReplyDelete
  10. mak ai nampak sedap tu fiza, nk suh Angah cuba buat ler gamaknyer

    ReplyDelete
  11. prego tu masak/bakar sekali jugak ke?

    ReplyDelete
  12. OH TU NACHOS NAMANYE.. CHACHOS PUN BULEH KAN KAN... PAS TU KENE BAKAR CHEESE YG TELAH DITABUR DI ATAS NACHOS KAN FIZA?

    ReplyDelete
  13. Wah.. Nampak sedap.. Tapi yang penting ianya Halalan Toyyiban.. :)

    ReplyDelete
  14. uitss sedap nyer... eh try ni ... senang pun ..

    ReplyDelete
  15. nak buat apa dgn ubi kayu? Sira ubi ke? Sedap... nyumm...

    Nacho ni kena bakar lepas dah campur cheese ke?

    ReplyDelete
  16. Kat rumah wife saya ada beli wrap brand Mission ni..
    Tak tau pulak mereka ada keluarkan nachos...boleh cuba ni..

    ReplyDelete
  17. tang cheese tu yg x tahan tue.
    nmpk sodap pulak tengok nie.
    kalau xdek chees rasanya kureng mnarik dh tue.
    hehe.

    ReplyDelete
  18. Klu nachos bersalut dgn cheese ni mmg aku suka nokss..

    ReplyDelete
  19. Salam kenal..hi dear..
    Best jugak resepi ni..simple n nampak sedap..btw buat ape dgn ubi kayu..hope sudi share..hihi

    ReplyDelete
  20. macam sedap jer heee..nak..nak...nak juga

    ReplyDelete
  21. Senang, cepat dan sedap itulah yg praktikal buat kita yg sibuk siang malam ni Fiza..

    ReplyDelete
  22. Tak pernah makan nachos.. kena bakar dulu ea nk mkn dia? ingatkan macam jajan biasa tu.. ready to eat.. hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  23. macam best je nih...bole try jugak

    ReplyDelete
  24. sedapnya,nachos tu anak kak nurul mkn sekejap je,apatah lg klu buat camni,lg cepat,huhuhu........

    ReplyDelete
  25. cheese tu kena cuba cheddar cheese kot instead of chesedale...baru cair elok..hihi

    sori,,bg pndapat jer..

    tapi, mmg nmpk sedap! :)

    ainniah.com

    ReplyDelete
  26. maaak aih menggoda..
    makan saja pun dah sodap ^^

    ReplyDelete
  27. dah mcm2 lagi lah resepi kau yer noqs.. ni buat aku nak tiru ni.. hehehe

    ReplyDelete
  28. Eh, memang nama dia ada mencaco-caco gitu ek? Nachos brand Mission tu biasa beli tapi tak pernah pulak buat gaya gini. I rasa kalau I buat tukar sos, boleh gak kan.

    ReplyDelete
  29. Cuba lagi Fiza...biasalah try n error..sedap npak nyer tu..

    ReplyDelete
  30. nak try buat lah nanti. mcm sedap je :)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive