Salam AIdiladha 1435H | Gambar Terbaru dari MEKAH

Friday, October 03, 2014

Pagi tadi dapat WhatsApp dari group office ni. One of our colleague sedang berada di Tanah Suci Mekah. Sebelum beliau melakukan wukuf di Arafah, beliau sempat mengirimkan 2 keping gambar:

Pandangan dari tingkat 2 Masjidil Haram

Luar Masjidil Haram. Dari suaru hotel

Ya! allah...tetiba rasa sebak tengok gambar ni. Beruntungnya mereka yang berpeluang menjadi tetamu Allah. Aku??? Berpeluang ker? Sempat ker aku menjejakkan kaki di SANA nanti? Semoga impian KITA ni menjadi kenyataan. 

Buat Kak Dina dan buat jemaah² haji, semoga dapat menunaikan rukun islam yang ke 5 ini dengan sempurna dan semoga mendapat haji yang mabrur, insya'allah. Dan smoga di permudahkan semua urusan dan perjalanan.


Selamat menunaikan ibadah korban buat semua umat muslimin dan muslimat diluar sana. Bagi yang pulang ke kampung...berhati² di jalan raya. Ramai yang dah start balik kampung malam ni kot. Rancang perjalanan anda supaya tak tersangkut dalam kesesakan lalulintas. Jaga kelajuan kenderaan. Ingat...CAMERA AES ada di mana². Jaga², ada yang memerhati...ekekeke..

Note: Puan punya blog pon cuti sampai selasa. Al maklumlah....nursery tutup. Nak tak nak, terpaksalah amik cuti.



You Might Also Like

25 comments

  1. alhamdulillah nampak tenang je tgk gamba ni

    ReplyDelete
  2. memang sebak kalau tengok...sama laaa....bilala leh jejak kaki ke tanah suci...moga ada rezeki nanti...

    ReplyDelete
  3. semoga tercapai impian kita nak ke sana.Amin...

    ReplyDelete
  4. ya allah kak...meremang bulu roma saya...sayunya tgk..meruntun hati ni nak jejakkan kaki ke sana jgk..

    ReplyDelete
  5. ya Allah..betul la fiza..sebak betul tgk gambar nie..the best pictures ever..takde tandingan..

    ReplyDelete
  6. moga semaunya di permudahkan...kathy pun berharap suatu hari nanti ada rezeki untuk menjadi tetamu Allah.. sebak sayu lihat gambar ni kan sis?

    ReplyDelete
  7. Semoga tiba masa aku pula.
    Insyallah.

    ReplyDelete
  8. kan... syahdu pak tengok gambar ni. selamat hari raya u.

    ReplyDelete
  9. Subhanallah......cantik sangat...moga kita dapat jadi tetamu Alllah suatu hari nanti....salam kenal dari wa n family

    ReplyDelete
  10. Bila agaknye akan ke sana btw salam aidiladha...^_^

    ReplyDelete
  11. Semoga kita semua bakal ke sana jugak suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  12. seronoknya.. bila laa nak sampai ye.. kalau nak gi skang, anak kecik lagi.. tade sape bule jaga.. hmm

    ReplyDelete
  13. INSYALLLAH AKAN ADA REZEKI KITA KESANA..

    ReplyDelete
  14. Salam Aidil Adha. Wah, kiranya masih cuti lagilah hari ni ye. Kita dah kerja. Yeah! Eh, apa ke halnya!

    Tengok gambar je dah rasa teruja. Harapnya adalah peluang nak ke sana....

    ReplyDelete
  15. Salam Aidiladha =)

    http://butikgebugebu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. pasang niat ke sana...moga dengan izin darin-Nya satu hari nanti sampai jugak ke mekah..aminnn

    ReplyDelete
  17. Salam Aidiladha buat Fiza.
    Syahdu jer tengok gambar Mekah tu. teringin jugak untuk menjejakkan kaki di sana.. InsyaAllah.. moga2 diberi kesempatan olehNYA. Amin~

    Zura semalam dh keje.. nasib lah pengasuh anak2 pon raya kat shah alam. hehehe

    ReplyDelete
  18. Salam Aidiladha buat Fiza sekeluarga.. :)

    ReplyDelete
  19. Salam Aidil Adha... Semoga tetamu Allah semuanya beroleh rahmat dan haji yg mabrur.

    ReplyDelete
  20. bruntungnyaaa dia dimurahkan rezeki jadi tetamu-Nya. insyallah ada rezeki kita pulak kesana..

    ReplyDelete
  21. Salam Aidiladha buat akak sekeluarga.. semoga lepas nie kita pulak berpeluang men jadi tetamu Allah yer akak..

    ReplyDelete
  22. salam aidiladha buat fiza and family

    ReplyDelete
  23. Ya Allah... jemputlah aku ke tanah suci....

    ReplyDelete
  24. SELAMAT DATANG KE BLOG CINRAI.INI LAMAN WEB SAYA WWW.CINRAI.BLOGSPOT.COM JIKA BOLEH BLOG CINRAI DI SEBARKAN KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN ANDA DAPAT MEMBACA BLOG CINRAI.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive