Water Your Body Apps

Thursday, October 23, 2014

Apa ke benda tu? Meh nak share apps dengan uolls semua. Kalau ada yang dah tau. Diam² sudah. Kalau yang belum tau, sila download apps ni. Kalau aku yang ketinggalaan jaman baru tau. Abaikan jer lah orang yang tetinggal ketapi ni yerp.

Apa Water Your Body ni? Ok...Kalau uolls rasa uolls ni jenis pelupa nak minum air *dasyat kan sampai lupa minum air. Tak sempat nak minum air. Malas nak mium air. Atau susah nak minum air secara teratur. Haaaa...bolehlah download apps nih. Tebuka kepada android dan juga iTunes.


Lepas dah download, masukkan berat badan. Nanti apps ni akan calculate berapa liter air yang di perlukan setiap hari untuk di minum mengikut berat badan. Aku ingatkan kita kena minum 3 liter sehari tak kira berat ko rendah atau tinggi. Rupanya kena minum ikut sukatan berat badan kita. 


Pastu pilih sukatan air yang di minum. Agak² lah berapa ML ko minum dan klik button cawan tu. Contohnya dah set 150ml, Tapi mimum lebih daripada tu. Just double klik jer. Boleh tukar setting kalau rasa diri tu sekali minum sampai 250ml.   


Yang bestnya, siap ada notification waktu minum air. Kalau tak nak notification pon boleh. Macam aku yang kekadang ingat² lupa nak minum air  nih, memang set notification. Terpulang lah uolls nak setting start dari pukul berapa sampai pukul berapa. Macam aku set dari pukul 7.00 am sampai 11.00 pm. Kalau nak tau bunyinya macam mana, sila lah download. 

Note: Bertabahlah kalau asyik ke toilet jer yer ☺


You Might Also Like

21 comments

  1. Okayh..blk kang nk download..skang xleh nnt abis data..hehe

    ReplyDelete
  2. bab asyik ke toilet tu yang malas..ahaha

    ReplyDelete
  3. eh sumpah lieya tak tau...menarik gak app ni....dulu lieya ni tak displin minum air...kalo kat opis secawan air tu leh sampai ke petang nak balik....lepas buat atkins tu laa baru displin amik 3l sehari.... lieya ni dulu suke minum air manis...air masak tu leh muntah balik kalo minum..... skrang ni laa dah insap heheheeheh....takut jugak kalo kene kencing manis kan...history belah family lieya mmg kuat kencing manisnyer...

    ReplyDelete
  4. alaaa ni yg malas nak buat ni..sebab jarang minum air putih..hehehe..

    ReplyDelete
  5. bagusnya apps ni.. aku pun nak donlod lah..
    aku ni kadang semangat je lebih konon nak minum air masak secukupnya.. bila tiba masa.. non hado.. hahahhaa

    ReplyDelete
  6. sy pun jenis tertinggal ketapi.. tak tau pun psl apps nih.. hahaha

    jujur kalu kat opis sy kuat minum dan kuar lari ke tiolet.. tp kalu kat umah.. kureng atau lupa nak minum.. hahaha

    ReplyDelete
  7. wow!
    saya baru tau wujudnya app macam ni :)

    ReplyDelete
  8. apps yang menari, tq atas perkongsian. btw done follow u, follow mine too :) - Noob

    ReplyDelete
  9. Wahhh...bagusnya...saya pun baru tau nie..hehehehe..

    ReplyDelete
  10. sekarang jugak saya install. sebab saya jenis liat minum air kosong. haha

    ReplyDelete
  11. OOO, APPLICATION GINI PUN ADA. (DOH TU NGAPER LA HURUP BESAR NIH). Senang la bila ada application ni utk org2 yg selalu lupa nak minum air ye.

    ReplyDelete
  12. bagus nih..lepas ni tak lupa dah kinum air kot..

    ReplyDelete
  13. woahhh hebat apps ni.. kalau dh minum air banyak pun kna install juga la kan

    ReplyDelete
  14. betul fiza, actually kuantiti air yg diperlukan adalah mengikut berat kita sendiri

    ReplyDelete
  15. walla a good one, nnti KA nk try ler !

    ReplyDelete
  16. Bagus jugak ada apps macam ni.. Boleh disiplinkan diri minum air secukupnya setiap hari.. Baru kulit sihat.. Hee.. okay, nak gi donlod jap..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive