ADVERTORIAL Job | Bukan Suatu yang Mudah!!!

Thursday, November 20, 2014

Sebab nak kena cari idea untuk menulis. Nak kena perah otak untuk susun ayat. Nak kena cari ayat² yang sesuai. Bukan senang wei. Kalau setakat menulis santai² ok lah. Ni kita nak kena buat review. Jadinya...kena buat yang terbaik sebab kita di bayar. Ada yang dapat sampai RM800 dan lebih untuk buat advertorial...perghhh...Berbaloi dengan hasil titik peluh menulis.


Malas nak taip panjang². Bacalah erk...hehehe...Just nak berkongsi kegembiraan. 1st time dapat job advertorial selain dari nuffnang. Alaaaa...itu pon nak kecoh kan. Suka hati aku lah...muahahaha...Dapat gak aku tolong kawan² blog yang lain untuk berkongsi rezeki macam yang aku dapat nih. Rezeki harus di kongsi bersama kan. 

Terkejut gak bila dapat email offer untuk advertorial ni. Banyak kali berbalas email. 1st time katakan. Jadinya...lepas ni kalau ada offer lagi *mcm berharap jer..haha.., at least dah tau macam mana nak handle. Thanks to AMIR NAWAWI sebab bagi tunjuk ajar. Aku pon blur masa tu. Kebetulan Amir ni dah buat advertorial tu dulu. Tu yang tanya kat dia. Silalah terkjh blog Amir ☺

Note: Boleh belanja anak² dan abah kepada anak²☺ 



You Might Also Like

33 komen

  1. wahhh tahniah..rezeki jangan ditolak..

    ReplyDelete
  2. eh..eh..mcm nk try gak la..tq kak..

    ReplyDelete
  3. nanti saya ke blog Amir Nawawi tu baca..
    TQ..
    :)

    ReplyDelete
  4. wahhh tahniah.. tahniah ... satu peningkatan dan pencapaian baru dlm dunia blog... tahniah yer...

    ReplyDelete
  5. tahniah dear..rezeki tak kemana...hehehe

    ReplyDelete
  6. Thank you sebab mention nama saya..hehe..

    Rezeki harus dikongsi bersama.. Lagi la murah rezeki.. kan kan

    ReplyDelete
  7. tahniah kak . inshaAllah suatu hari nanti

    ReplyDelete
  8. tahniah..
    rezeki tu..lama2 dahboleh terima job lain..
    meh link nak baca entry tu..:)

    ReplyDelete
  9. best2...congrats fiza......:):)

    ReplyDelete
  10. tahniah fiza... permulaan yg bagus... nanti bila dah lama2, lg byk payment yg fiza blh mintak... lg tiggi uv lagi byk.. time tu 1 entry pun dah beratus la... kalau yg otai2 tu takyah cakap la, 1 entry pun dh 4 angka...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..mmg rezeki ni..
    apa2 pon lya doakan y terbaik

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah rezeki ..Tahniah Fiza..Arini pon dapat jugak satu lagi job advertorial hehehe rezeki..

    ReplyDelete
  13. Pernah juga dapat sekali, tapi terpaksa tolak sbb tak de masa nak buat...
    Memang tak mudah nak buat dan perlu masa yg banyak utk menulis dan buat sedikit research tentang produk yang kita kena review.. Berbaloi dgn harga yang dibayar...
    Pengalaman berharga kan?
    Rezeki anak2 jugak tu :)

    ReplyDelete
  14. Salam perkenalan,

    Tahniah..hasil berblogging.

    Ibu Hana

    ReplyDelete
  15. sy pun penah gak dpt tp macam blur2 jugak tatau nak buat cemana..so abaikan aje..byk ke dpt payment tuh??

    ReplyDelete
  16. ai baru start blogging... maybe dalam enam bulan dah stabil berblogging barulah boleh nak start beradvertorial nih... suka gak tengok orang maju jaya

    ReplyDelete
  17. murah rezeki fiza...

    lieya penah dpt dari nuffnang jek....tu pun pasal susu dugro...mmg masyukkk...payment dpt dlm 1k jugak....

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah..tahniah fiza,rezeki tu..moga makin bertambah banyak rezeki yg masuk nanti ye

    ReplyDelete
  19. wahhhh bagus yeh Fiza.... nak terjah blog dialah nak gak belajar.....

    ReplyDelete
  20. tahniah semoga bertambah rezeki advertorial

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah tahniah.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah tahniah akak.
    good luck :)

    ReplyDelete
  23. Wah, tahniah Fiza! Kecil ke besar nilainya, duit juga. Nak buat ad job ni bukan mudah. Eh, bercakap macam pernah buat je. Saya pernah 'tertolak' satu job. Punyalah perasan glamourkan. Padan muka!

    ReplyDelete
  24. Salam, haha tahniah..happy kan menulis dpt duit..semoga murah rezeki :D

    ReplyDelete
  25. salam sis,jika tak keberatan boleh saya tahu jumlah trafik blog sis sehari berapa..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page