Cerita Anniversary | Choc Moist Cake lapis Cheese jer

Friday, November 28, 2014

Biasa² jer. Itu jer yang mampu. Nak bagi kad, tak sempat nak beli dan tak sempat nak tempah. Nak bagi hadiah, hadiah dah lama dapat. Hadiah paling berharga lagi. Tu...anak² yang 3 orang tu lah hadiahnya. Selain dari hadiah KASIH SAYANG yang berterusan selama 9 tahun hidup bersama ni. Ehhhh...straight to the point. Ini lah hadiah yang di bakar dengan penuh kasih sayang:


CHOC MOIST CAKE LAPIS CHEESE. Curlass ko jot. Siap ada angka 9 lagi tu. Abaikan lah angka 9 aku yang tak center tu. Keras tangan lagi bab men deco nih. Kali ni aku tambah choc rice. Meriah kek aku tu dengan coklat. Maklumlah...fiza dan coklat tak dapat di pisahkan. Bertambah lah berat badan aku macam ni. Dengan cheese nya lagi dalam tu.

Kebetulan dah lama tak membakar kek. Kebetuan anak² sibuk nak kek. Dan kebetulan jugak anniversary. Jadinya kita buat kek lah untuk somi kita tu. Gigih tak gigi lah #makbanyakanak ni. Malam rabu baru nak membakar. Kononnya nak  buat surprise pagi khamis tu. Tapi.....biarlah rahsia...ekekeke...

Kepuasan berganda bila dapat hasilkan kek dari tangan sendiri. Dan kepuasan berganda jugak sebab nak kena mengemas balik...ppfftttt...Ko tau lah bila buat kek kan. Berkecah dapur dengan bekas² untuk di basuh. Nak kena tunggu kek siap di bakar lagi. Nak topping lagi....haishhhh...memang banyak kerja lah. Mata pon dah macam panda sebab tido pukul 2.30 am semata² demi untukmu kek...hahaha...baru sehari tido lewat dah keluar dah panda erk. Sila jangan percaya...ngeeeee...

Note: Orang lelaki dan lupa tarikh memang tak\dapat dipisahkan. Mak redho jer noks *sambillapairmata 


You Might Also Like

23 comments

  1. sodapnyee..puas hatikan bile kite wat sendri kek utk hari bersejarah..ewahhh..bersejarah okayh..ngeh3..

    tp bile part yg nk kene mencuci tuh, alamak aihhhhh, malasnyeeeee..

    ReplyDelete
  2. gigih membaking..nape takde gambar dah potong..

    ReplyDelete
  3. kan..mmg puas hati dapat hasilkan dgn air tangan sendiri..walaupon letih, tapi sgt berbaloi..

    huhu..lumrah org lelaki mmg gitu.. kdg tu bkn dia x ingta.. tp saje buat dekkk je.. geram!!

    ReplyDelete
  4. Puas hati ye Fiza. Anak-anak mestilah rebut nak makan no. 9 itu dulu kan..
    Gigih Fiza buat kek. Kalau macam kakak memang tak adalah
    Nak makan kek beli aje satu/dua slice ke Secret Recipe - org tak rajin.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..tahniah! dah Berjaya harungi 9thn bersama. Ada gak deko tu, kalau saya pun..keras tgn nak deko2.

    airmata dah kering belum? hehe

    ReplyDelete
  6. biasa la lelaki..kadang2 mana nak ingat benda2 kecik macam ni, akak pun nak tunggu gak ni en.azmi tu ingat tak anniversary kitorang bulan 12 nanti...hehehe
    nak bg surprise apa nanti agaknya..
    sedap kek tu..akak tak pernah try lagi buat kek coklat lapis cheese nih

    ReplyDelete
  7. Happy belated anniversary noqs..
    Dah bleh buat jual dah kek tu.. tp sblm buat jual ko kena bg aku rasa dl tau.. hehehe

    Jgn bersedih ye.. semoga kebahagian milik kau.. inshaAllah ☺

    ReplyDelete
  8. hahahaha..okey laa 9 tahun kahwin ada lupa2 jugak.. mine, jangan kan berfday ke anniversary kite dia lupa.. anak baru lahir sebulan pon dia tak ingat anak lahir berapa hb..sobbsss.. pasrah pasrahh.. neway..happy anniversary dear! semoga bahagia hingga kesyurga.. ada chance tambah no 4 plak.. hehe

    ReplyDelete
  9. Aduh, kesiannya kat#makbanyakanak, laki terlupa ke anniversary pagi tu? Tapi takpa, janji kita dah buatkan kek dengan penuh jiran raga sampai lebam biji mata berjaga. Memang curlasslah macam ni. Kalau I tak kuasa nak berjaga malam. Hahaha.

    ReplyDelete
  10. mengiurkan sbb saya pun mmg sika dgn cokelat2 nih ... nak buat camna , lelaki mmg cam tu , redha jer lah ... heeee

    ReplyDelete
  11. jer??? jer kau kater? ini dah kerlas sangat la wei...

    ReplyDelete
  12. Happy anniversary... akak pun baru je.. yang ke 19 tahun.. kejap sangat masa berlalu.. semoga terus berbahagia..

    ReplyDelete
  13. Happy Anniversary.. semoga sentiasa diberkati kehidupan sekeluarga... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  14. hahaha.. org lelaki memang payah nk ingat no ni. fakta. happy anniversary sis !

    ReplyDelete
  15. Selamat ulangtahun perkahwinan Fiza, semoga bahagia dan penuhi cabaran hidup bersama dgn tabah ye

    psst : nanti FREE email alamat rumah , nk pos ole2 kerana menjadi Top Commentar Nov blog JM :-)

    ReplyDelete
  16. makanan kegemaran saya dan anak-anak ni,

    ReplyDelete
  17. adoi sedapnya..walaupun nampak simple kan

    ReplyDelete
  18. sedapnya..rajin akak membaking kan.. tapi mmg puas hati la dapat buat sendiri utk surprise orang tersayang..bangga dgn akak...=D

    ReplyDelete
  19. buat sendiri itulah yang nikmat sebenarnya, air tangan seorang isteri....
    Mama Niza

    ReplyDelete
  20. Sbb berkecah tu la yg sangat rela membeli kek drpd bake sendiri. heheh.. Tahniah fiza. Happy anniversary.

    ReplyDelete
  21. bestnya dpt buat sendiri.
    sy tahun ni main order je kak, macam tak lalu je nak berjaga tengah malam..

    baru maksatuanak.. hihi

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive