IOI City Mall Putrajaya | Opening on the 20 November 2014 | EXCITED

Wednesday, November 19, 2014


Nampak tak...nampak tak. Aku plak yang excited ko. Macam ada share plak ngan IOI ni sampai nak excited bagai. Harus lah excited wei sebab dekat ngan rumah. 5-10 minit jer kot. Hari² plak tu pergi dan balik kerja lalu sini. Secara tak langsung aku tengok jugak lah perkembangan construction IOI City Mall ni. Sambil tertanya²...'bilalah nak siap ni'. Nah...dah siap pon.

Asal lalu jer mesti nak padang. Asal pandang jer nampak IOI City Mall...hahaha...Iyer lah, kat bangi ni ada Warta, PKNS ngan Bangi Gateway. Itu lah shopping mall kebanggaan orang² bangi. Yer dakkk...Skang dah bukak IOI City Mall ni, silap² Alamanda orang tak pandang dah...hehehe...gurau jer. Jangan marah plak yerp pengunjung setia Alamanda.

Banyak kedai² best kat dalam ni. Antarannya:


Wow *buntang mata. Brand lain antaranya UNIQLO, COTTON ON, LEVI'S, ESPRIT, GUESS, BRANDS OUTLET, PADINI, TIMBERLAND, PONEY, GYMBOREE, MOTHERCARE, ADIDAS, NIKE, CLARKS, AL-IKHSAN  dan banyak lagi lah. Tak larat aku nak taip panjang².

Restaurant plak ada TONY ROMA'S, SEOUL GARDEN, FISH & CO, THE MANHATTAN FISH MARKET, BIG APPLE, SECRET RECIPE, TEH TARIK PLACE, NANDO'S dan banyak lagi. Lagi aku taip lagi kecur plak ailio membayangkan makanan² ni...muahahaha...

Lepas tu kan, ada ice skating uolls. Larger than Sunway Pyramid punya ice skating ko. Tahap Olympic sized tu...perghhhh...


Tak pernah lagi main ice skating. Tapi roller blade pernah lah. Masa jaman skolah dulu. Apa? Tak percaya aku main roller blade? Silalah percaya. Jangan memain dengan minah petite ni dulu...hahaha...

Ok lah. Tu jer nak share. Boleh terjah FB IOI City Mall Putrajaya ni kalau nak tau lebih detail. Kena sediakan duit jer lah kalau nak gi sini. Tak kan jalan² jer kan. Tak sah punya kalau tak beli. Sebab ada DAISO kat dalam tu...hehehe...

Note: Agak² bertambah sesak tak area sini. 


You Might Also Like

27 comments

  1. tengah counting nak menuju ke sana jugak ni..aritu ada lalu2 situ..
    paling penting tuk bebudak ada taman tema tertutup..hahahaaa..lingkup la poket mak pak cenggini..

    ReplyDelete
  2. eh.. dah nak bukak da? tp klu br bukak mesti kosong je lagi kan.. pastu besar plak.. ehh.. seram je.. iihih

    ReplyDelete
  3. Malaysia lah antara negara yang paling banyak shopping mall...hahaha

    ReplyDelete
  4. hehehhehe tergelak akak baca tau.....kalau ada share bolehlah tumpang sekaki...hikssss:)
    makin sesakkklah nanti......

    ReplyDelete
  5. wah..macam best je..tak pernah pi lagi..nak pi semata2 nak main bendalah ni memang tak la..heheheh

    ReplyDelete
  6. you're nominated...http://ifyouknowwhatimean21.blogspot.com/2014/11/liebster-award-dianeeya.html

    ReplyDelete
  7. Hari2 boleh cuci mata kat shopping mall lepas ni :)

    ReplyDelete
  8. Dia nak suruh Fiza kumpul duit dulu tu
    Siap aje nanti bolehlah memborong sakan ye:)

    ReplyDelete
  9. sekurangnya ada tempat baru..suasana baru....agak² jika terperangkap dalam kesesakan di skve boleh la singgah kat sini..makan²..jalan²....

    ReplyDelete
  10. yeay fiza, nnt kite dating kat ioi city mall ek! no more Alamanda, eceh! eksennn...heeee~

    ReplyDelete
  11. wahh..kitorang memang tak sabo2 nak gi sana..tp on the date tu x dapat nak join pembukaan sbb kene outstation plak..tapi takpe, pas2 tu pon bole gak pegi..

    btw salam perkenalan dari saya ;)

    ReplyDelete
  12. macam best aje bunyi nyer ye
    biasa tempat baru ada banyak diskaun
    terjah jangan tak terjah =)

    ReplyDelete
  13. Wah menariknya...

    jemput join segmen ini

    http://www.syukurnyasihat.com/2014/11/segmen-blog-review-by-syukurnya-sihat.html

    ReplyDelete
  14. Waaaahhh.. walaupon IOI tu agak jauh dari rumah Zura.. tapi tetap rasa teruja.
    boleh lah singgah kat IOI mall skali nanti.

    ReplyDelete
  15. ingatkannn 101 mall kat puchong tuu.. kat putrajaya pon ada mehh? nampak sangat kegemaran pergi tesco jerk.. hahahahaha

    ReplyDelete
  16. Baru dengar pasal nie kat radio pagi tadi kak..best la yer.. boleh shopping and main ice skating..=D

    ReplyDelete
  17. wah, ni mmg dekat betoi ni... blh g selalu la ni.. hihii

    ReplyDelete
  18. xpernah jugak amin ice skating ni

    ReplyDelete
  19. akak dah lama sangat tak lalu kat sana..

    ReplyDelete
  20. Tahu tak siapa yang teruja lebih tengok IOI Mall ni? Nope, not me. My husband yang excited lebih-lebih. I tak tahulah apa sebabnya. I okey je. Walaupun takda share, kalau tengok ada shopping mall baru, memang I teruja sikit. Sikit ajelah.....

    Nak menabung dululah sebelum ke sini. Jauh tu dari rumah. Takkan nak cuci mata jerk!

    ReplyDelete
  21. Dah pergi dah..mmg besar and rasanye mcm 1stopcentre..semua ade..hehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive