#MyKids #MyStrenghtMyEverything

Tuesday, November 11, 2014

Ambooiiii...tajuk pon kena letak #hash tag gak ker...hehehe...Ketandusan idea, macam ni lah. 

Si adik dan kakak yang over ☺

Layan jer lah erk. Asal tak der idea, up citer pasal anak². Asal up citer pasal anak² jer, tengah tak der idea...hahaha...My #ImanQahirahQhalif. Jarang nak dapat amik gambar 3 beradik ni secara berjemaah macam nih. Amik pon sepantas kilat yang boleh. Pastu mula lah memasing buat aksi bebas. 

Alhamdulillah...anak² dah sminggu tidur kat bilik sendiri. Qhalif pon dah pandai. Nak tidur or nak minum susu ajak masuk bilik. Tapi si kakak masih drama queen. Nak kena tidur sebelah dia dulu dan tepuk² baru lah dia nak tidur. Tapi kalau dah kepenatan tahap maksima, minum susu dah lelap sendiri. Senang ibu ko ni kak.  

Alhamdulillah...si ibu pon dah mula tidur kat bilik sendiri. Pastu ada budak tu merayap malam². Panjat katil cari candu dia ni...ekekeke....Bila lah nak wean off ni dik. Ibu plak yang over....rasa tak sampai hati plak. Haishhhhh...Dah 2 tahun 11 bulan dah nih.

Note: Tak survey lagi tadika qahirah nih. 


You Might Also Like

16 komen

  1. 2 tahun 11 bulan? sebayalah dengan anak saya
    next month cukup dah dia 3 tahun =)
    saya dulu time pindah rumah baru pun gitu
    susahnya nak bagi bebudak tidur bilik sendiri
    tapi sejak 3 bulan ni, mereka dah biasa
    mula-mula aje payah =)

    ReplyDelete
  2. biasa nyer mak yg sedey-tak-sampai-hati-nak-wean-off... macam saya, anak sulung 3tahun lebey... yg 2nd xnampak tanda2 lagi ha3

    ReplyDelete
  3. kihkihkih..memahami sgtttt..sbb kadang kalau xde idea cite psl anak..sbb gambau anak yg penuh dlm phone nie haaaa..hehe

    ReplyDelete
  4. Kakak tengok Qhalif yg ceria tu pun kakak gelak sendiri Fiza
    Makin cerdik dia makin ligatlah
    Apa lagi ada abg dan kakak atasnya memang menjadilah.

    ReplyDelete
  5. uish...kite tgk gambar anak2 fiza ni dok terbayang.. yg no tiga ni kalo lelaki...sonok dah boleh rileks, heeee~ tapi tu rezeki Allah swt..terima dengan hati yg senang...

    ReplyDelete
  6. hahah...nak dekat 3 tahun dah ye??mesti manja sangt nih..tak pe la..ada kawan2 nanti dia berenti la..macam anak saudara saya..masuk tadika 4 tahun terus berenti.lambat lagi 4 tahun tu..ekekek

    ReplyDelete
  7. hahaha ad abudak masih ketagih ek... takper la... once dia ready, dia sendiri tak nak nnt. kan.

    ReplyDelete
  8. adik sha dah form3 masih tido dengan mama abah sha :|

    ReplyDelete
  9. alhamdulilah dah pandai dah dorg. kira skang yang dilema nak putuskan tempat tido. anak baru setahun dua bulan. skang memang lah tak terpk nak pisah tmpt tido lagi. nak pulak tido berdua je abi duduk jauh. tapi nanti kalau tak biasakan dari kecik takut dia xmo pisah pulak adoiiii dilema dilema

    ReplyDelete
  10. Salam. Hee seronok perangai anak-anak itu.

    ReplyDelete
  11. bagusnya dah pandai tidur bilik sendiri

    ReplyDelete
  12. comel 3 beradik nie.. bagus2 dan pandai tido sendiri dah..heee.. opss tang candu tue no komen la..hehehe

    ReplyDelete
  13. Oh, dah selesai masalah tidur malam rupanya! Kira masing-masing dah tidur sendiri termasuk ibunyalahkan. I pulak asal selang 2,3 hari tak tulis pasal anak-anak, mulalah kemaruk nak menceceh pasal mereka dalam blog.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page