Cakkkk!!!!!

Monday, December 15, 2014


#makbanyakanak kembali ber blog setelah 4 hari (termasuk weekend) hilang di alam maya ni. Ada yang rindu atau tercari² ke?...ekekeke...muntah hijo jer tengok perkataan 'rindu' tu khenn. Siapalah kita. Hanya blogger marhaen jer...,muahahaha...ok, sambung citer.

Aku cuti hari jumaat tu. Khamis tu kan birthday Sultan Selangor. jadinya aku lanjutkan cuti sampai jumaat. Terus pagi ni rasa lemau nak gi kerja sebab dah lama cuti. Tu yang malas kalau cuti lelama nih. 

Cuti haritu pon saja² jer. Nak merehatkan diri. Anak² suma hantar nursery, Lepas hantar dorang aku bantai membuta kat umah, Syiok wei tido tak der orang ganggu. Tapi nama jer cuti, Kerja rumah tetap jalan. Memang non stop kerja rumah ni kan. Redho jer lah. Itu jer lah kisahnya. Ada hutang kisah Muzium Negara. Tunggu erk.

Note: Sila sediakan air. Kejap lagi #makbanyakanak nak datang umah uolls....hehehe... 



You Might Also Like

49 komen

  1. main cakk cakk pulak sis kita pagi sinin ni. hehe.
    welcome back sis :)

    ReplyDelete
  2. bestnye cuti lama...kite dh usha2 dh kelender next year..next year lg byk cuti bersambung nieh..hehe

    ReplyDelete
  3. Normal tu kalau cuti pandai panjang waktu tido.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...merehatkan diri gittew. Puas tido ☺

      Delete
  4. Kakak pun cuti 3 hari sejak jumaat Fiza
    Anak-anak kena hantar nursery tak tanya ke kenapa sebab mamanya cuti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak...maunya tak tanya. Tapi ibunya bohong sunat kata kerja...hehehe...

      Delete
  5. akak nk air apa..sila order siap² ye..hahaha

    ReplyDelete
  6. keje kat umah mana la pernah abes kan hu3

    ReplyDelete
  7. air oren ada...dah tersedia..hahaah..muka copy paste tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama erk. Patutlah panas jer ibu ngan anak ni.

      Delete
  8. Syok wooo, kalo cuti pastu tidur. Mcm recharge semula tenaga zahir dan batin. Dulu saya ada jgk la buat mcm tu. Cuti, htr anak gi pengasuh, pastu saya tidur. Tp skrg mcm tak sampai hati pulak bila tgk muka anak. Mcm taknak kan dia je. Emo betul. Pdhal bukan mende pun. Htr kejap je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu lyd. Memang recharge tenaga lah bila dapat tidur tanpa gangguan. Kita pon rasa tak sampai hati jugak nak hantar. Buat hati kering jer ☺

      Delete
  9. amboiii #makbanyakanak nii.. seghoonoookk antar anak pegi nursery dia syok bantai tido pulak.. hahahaha..kelakor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersantai di rumah tanpa gangguan sis. Syiok tu ☺

      Delete
  10. Salam berblogging... salam ceria selalu... :)

    ReplyDelete
  11. kerja rumah mana nak habis kan Fiza..kalau tak cuti pun kita tetap jugak buat..kalau cuti pulak dari pagi menjalankan tugas hakiki dirumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak. Kalau ada orang gaji baru rasa relax sket kan. Tapi tak mampu nak upah org gaji. Redho jer lah ☺

      Delete
  12. paling best bila dpt bercuti2 pjg ni kan ! leh spend masa dgn anak2, neway tq ttp ke blog KA even dh lama x jenguk kesini yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak. MEmang best klo cuti pastu dpt bawak anak jalan2.

      Delete
  13. Zura pon teringin nak cuti direct haitu.. apakan daya.. cuti dh negetif.. kakakakaka

    ReplyDelete
  14. Next week saya cuti 9 hari.. EEeeIyaahoo..

    ReplyDelete
  15. Liza pun dh lama tak jln2 baca blog kwn2. Huhu..

    ReplyDelete
  16. Sekali sekala kalau dpt cuti panjang mmg syiok oo.. kalau la surirumah ada cuti gitu kan seghonok!! Adeh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...Memang syiok. Pastu nak kembali bekerja rasa tak syiok.

      Delete
  17. tulah kan..namanya cuti..tp bila duk rmh kerja ttp non stop..

    hihi..muka copypaste mommy dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan lya. Besar pengorbanan kita sebagai ibu & isteri.

      Delete
  18. hahahhah.. kalau namenye kerja rumah mmg tak pernah nak siap kan.. heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul3x. Baru kemas dah bersepah. Baru lipat kain, dah bertimbun balik. Memang non stop.

      Delete
  19. memang lemau kan kalo dah cuti lama...aduiiii

    ReplyDelete
  20. Baru cuti 4 hari... kalau cuti sebulan, mau tak kerja terus, bersawang blog...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...blog memang tak boleh cuti lelama BM.

      Delete
  21. ramai yg sambung cuti masa hari cuti sultan selangor tu kan..
    cepatan update..
    betul tu kerja rumah mmg x kan habis.ada je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab cuti direct sampai weekend ciksu. Tu yg best. Org KL pon suka sbb jalan tak sesak ☺

      Delete
  22. mak byk anak katanya..haahah...sabar je lah

    ReplyDelete
  23. ain pon cuti 4 hari (jumaat-isnin) baru ni. tapi berjalan ler, bukan dok rumah.hehe..
    xrindu tapi seronok singgah sini baca entri santai2 tak tensyen2 ni. :)

    jemput ke blog ain jugak bile2 free. :)

    ainniah.com

    ReplyDelete
  24. Kalau dah lama bercuti memang kena heret kaki ke pejabatlah jawabnya. Sebenarnya cuti duduk kat rumah lagi penat tau. Kerja rumah tak habis-habis. Taktau mengapalah....

    ReplyDelete
  25. farah weekend mmg tak mengadap blog sgt la akak.. tengok gitu2 jer..hehehe

    ReplyDelete
  26. ramai yg rindu tu fiza...jgn hilang lama2 sangat

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page