Professor Cilik

Thursday, December 04, 2014


Tittew gewam jer tau ngan budak 2 pusar ni. Ada jer kerjaan yang di buatnya. Yang kekadang buat titew rasa nak menyinga jer. Tapi dalam masa yang sama buat titew nak gelak gak tengok gelagat dia tau. Dalam pada nak sorok tu, jumpa jugak dia...haissshhhh...

Sorok sikit punya tinggi nun atas freezer. Dapat budak bijak 2 pusar ni dipanjat nya baby chair dan selongkar apa yang ada atas tu. Cermin mata ibu jadi mainannya. Si ibu pon satu hal jugak. Dah tau rabun tapi perasan macam mata tu sihat. Simpan jer cermin mata tu...tak pakai pon. Sudahnya anak yang main.


Rindunya ngan baby montel rambut pacak ni. Baby ni skang dah hilang komentelannya. Tahun depan nak masuk playschool dah. Mulut pon boleh tahan jugak ni. Masih menyusu ibu lagi. Makin nak benti makin galak pulak dia menyusu. weekend memang melekap jer dah macam kaola...ppffttt...

Haritu letak nescafe. Kebetulan dia tengah makan roti. Dalam masa yang sama nak menyusu. Sekali dah masuk mulut, terus terkedu dan bangun. Termenung jap. Aku tahan jer nak gelak. Sekali dia hisap roti yang dia tengah makan tu. Pastu di lapnya tempat sapu nescafe dan terus sambung nyusu balik sambil sengih². Ko rasa apa??? Gelak besar aku wei. Bertuah punya anak ☺

Macam dah lari tajuk plak entry aku ni. Kecelaruan fikiran gamaknya....hahaha...

Note: Agak ke busy an skang ni. Update entry pon lambat...haisshhhh....



You Might Also Like

29 komen

  1. Makin sedap kot macam minum nescafe susu hahaha...
    Siapa lagi bijak ha... tak terjawab kan ibunya.

    ReplyDelete
  2. hujung thn mmg semua org busyyyyy :)

    ReplyDelete
  3. hahahahaha.. tergelak besar zura baca part sapu nescafe tu.
    sabar jer lah kan.. ade saja akalnye. asal boleh nyusu. hahahahaha

    ReplyDelete
  4. SAlam singgah..

    jika sudi follow blog saya ye...tq

    http://teratakcassia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. alalallala tomeinyaaaa....

    untuk fiza, happy aniversary moga kekal bahagia dunia akhirat, muahh muahhhh:)

    ReplyDelete
  6. heheehe comel! bakal profesor ni fiza...kemain ngan speknye...dayyan pun suke songlap spek lieya....tapi lieya marah die pakai sebab power lieya tinggil ...600 tuuuu...

    bijak2 haahahaha...namapknye kene sapu getah bakawali kot ni fiza...baru die tobat nak menenen lagi heheeheeh....

    ReplyDelete
  7. Comel je si rambut pacak tido..

    ReplyDelete
  8. Biasalah...sel-sel otaknya sedang mula berhubung, nak jadi profesor le tu!
    Mana tau jadi kenyataan bila besar nanti...

    ReplyDelete
  9. salam,,iqha singgah sini ;)
    http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/12/cara-nak-buat-duit.html

    ReplyDelete
  10. irine pon suka main spek mata kite.. pastu die kepak kepak plak bingkai spek.. waa.. nk kumpul duit beli baru pon tak terbeli2.. hahaha..syg tuuu... clever dia lap dgn roti..hahhaha..

    ReplyDelete
  11. anak saya dulu, teknik letak nescefe tu akhirnya berjaya utk stop kan dia menyusu badan..:P

    ReplyDelete
  12. makin bijak dah sekarang...comei je pakai spek...hihi

    ReplyDelete
  13. hehehe..pandai pulak dia pi lap yer akak.. budak2 skrg mana boleh tipu2 dah.. depa lagi advanced..=D

    ReplyDelete
  14. pusar 2? same la ngan anak dara kat umah ni.. pusar 2 juge ikot abah die.

    ReplyDelete
  15. Wahh... mmg ada tokoh prof tu.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  16. haha..bijaknya dia...
    pndai plok tu lap sndiri..
    susah jugak ye nk lps susu badan..

    insyallah.. prof to be ni

    ReplyDelete
  17. I pernah cakap tak... orang tua2 kata, ada dua pusar nnt bini pun dua.. haipppp. hahahaha tapi yg penting, mmg banyak akal kan dia. (penat la wei taip pakai satu tangan sambil meriba puteri tidur ni)

    ReplyDelete
  18. dah bijak , camtu ler lagunya . kalau sapu air daun betik yg pahit tu , melalak ke idak ni ... hehehee

    ReplyDelete
  19. bila anak2 dah beso nanti lebih lagi rasa rindunya... rasa nak suruh dia lambat2 jadi dewasa... yer tak?

    ReplyDelete
  20. Heheheheh! Sy pun geram baca gelagat dia. Mg bijak. Inshaa Allah. Nak tgu apa cite Khadeeja ni lak bila tiba masa nak berpisah dgn 'susunya' t. Hahahahah!

    ReplyDelete
  21. hahaha.. kelakar la tgk dorang. semoga menjadi anak yg soleh

    ReplyDelete
  22. hehehe..macam2 kerenah anak2 ni kan,kdg2 macam nak jadi singa je,kadang2 memang gelak dibuatnya

    ReplyDelete
  23. Comel je kan walaupun kadang-kadang tu terasa bahang nak membaham je budak-budak ni. Anak-anak I dah lali suara tarzan Mommynya. Heran kalau sehari mereka tak dengar suara ngauman I tau!

    ReplyDelete
  24. hehe...bijak professor cilik ni =)

    ReplyDelete
  25. alahai..
    smga mnjdi anak bertuah ibu dh abah
    kalau kedah suka letak akaq seruntun yg pahit tu ..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page