WhatsApp Group punya cerita

Monday, December 08, 2014


Aku tau, rata² uolls pakai WhatsApp kan. Siap ada WhatsApp group lagi. Macam aku jugak lah. Berderet² WhatsApp group nya. Termasuk lah WhatsApp group office ni ha. Kalau nak ber gossip girl atau nak meluah perasaan ngan bebudak office ni, lain lah WhatsApp nya. Tak boleh camput ngan WhatsApp group office. Perghhhh...berapa banyak perkataan WhatsApp dah ni aku taip.

Ok...berbalik kepada cerita. Nak buat luahan perasaan gak nih. Perasaan geram. Dalam WA group office. Biasalah bercerita kisah kerja² kat office ni. Ada masa selit jugak unsur² humor, keagamaan, info, tips, video dan juga gambar. Haaaa...bab GAMBAR ni yang paling aku menyampah. 

Kalau ko nak share gambar pon, biarlah gambar yang senunuh sikit. Jangan lah ko share gambar yang tak senunuh. Dalam group ni ada big bos ada juga kaum hawa. Bukan gambar tak senunuh apa pon. Gambar accident. Kalau setakat gambar accident keta bertembung ker, lori terbabas ker...aku tak kisah. 

Tapi kan... bila dah share gambar ngeri orang accident sampai terburai isi perut doh kat tayar lori. Pastu gambar accident motor sampai putus kepala...tu dah melampua lah. Cuba lah sensitif sikit. Dalam group tu bukan semua orang yang kuat semangat nak tengok gambat² ngeri tu. Geram tau. 

Aku pon tak perasan gambar tu gambar putus kepala. Masa tu nak tido, ada WA group office masuk. Baca baik punya. Tak terfikir plak gambar tu ngeri. Tgk macam orang tengah buat bumping. Aku pon klik. Memula tak perasan lagi apa yg pelik kat gambar tu. Sekali telek² sambil baca balik. Hamik ko...Gambar accident putus kepala tengah meniarap rupanya. Cisssssssss...terus tak boleh tido sebab terbayang². Dah lah aku ni lemah semangat sket. 

Skang kalau ada gambar² yg masuk memang aku tapis. Ada gak yang aku terus delete. Tapi kan....kenapa ada orang yang suka share gambar² orang accident dalam keadaan yang ngeri pastu gi sharing plak ngan orang lain. Sempat plak tu amik gambar. Cuba sedekahkan lah AL-fatihah ker. Ini gi amik gambar buat apa. Buat tambah dosa jer.

Note: Bertembung ngan accident yang meragut nyawa pon aku dah seriau nak lalu.


You Might Also Like

27 comments

  1. ASSALAM...CUBA JOIN WHATSAPP TAPI XTERBUAT...FB TWITTER BLOG...MANA SATU PENAT JG.

    ReplyDelete
  2. betul tu...memang tak sesuai nak bg gambar2 atau video2 yg macam tu kan

    ReplyDelete
  3. Aku tak boleh tengok gambar2 ngeri tu noks. Mesti aku teringat2 sampai termimpi2. Huhu

    ReplyDelete
  4. hish.. gerunnyer.. sy pun xsuka tgk.. seriau ok

    ReplyDelete
  5. hahahaha... samalahhh.. tak suka betul gambar2 mengarut mcm tuuu.. memenuhkan memori fon je.. dah 1 kerja nak mendelete.. gambar lucah pon adoiiiii..org laki ni kalau nak sent gambar, memg laa macam gurau2.. tapi malu lah..kite kan pompuann.. kannn kannn

    ReplyDelete
  6. salam singgah..

    Jemput follow blog saya ye..tq

    ReplyDelete
  7. mmg tak suke kalo ada yg hantaq gitooo...tu yg kalo WA ni aku buat no auto download media...tak da la terasa sangat kalo ada yg anta gamba gitoo kan....blur2 je....rasa nak lempang lelaju kan kat org gitoo

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum fiza
    knor tak ada group wasppp ni..family sahaja..

    ReplyDelete
  9. Tu la... Fiza pun pelik dgn manusia. Gambar org accident pun nak share. Kalau Fiza nak tgk pun tak mau... Ngeri!

    ReplyDelete
  10. kadang derang tak sensetif.. tak pon saje je tak nak paham..

    ReplyDelete
  11. Ni lah topik yg dah lama saya bengang dgn org2 yg suka share gmbr2 org kemalangan ni. Tak fikir ke nak jaga aib si mati. Si mati pun ada family. Sedih betul la derang ni.

    ReplyDelete
  12. betul fiza, mesti ada sorang kan jenis mcm tu suka hantar gambar suka hati dia.....

    ReplyDelete
  13. saya pernah ada whatsapp group... memula kemain panas lagi... lelama sejuk, lepas tu tak minat nak chatting... saya kurang gemar berchatting walaupun 121... banyak habis masa

    ReplyDelete
  14. betul tu fiza, syukur sebab group skrg ni tak pernah share photo cenggitu, ngeri wehh

    ReplyDelete
  15. akak pun ada join group wasap ni...mcm tu la..geram...dok send mcm2..nak exit kang...ada yg terasa pulak..

    ReplyDelete
  16. Ragam manusia ni macam-macam Fiza ada yg suka dan ada yg kita tak suka. Bila dah dlm group memang begitulah jadinya..

    ReplyDelete
  17. aida jarang klik video kat fb / whatsapp. takut nak tgk gambo!
    and gambar accident tu semua ~ memang x patut la!!!

    ReplyDelete
  18. sy trus clear cenversation kak.. mmg xsuke klu ada yg share gmbr mcm tu.. kt fb pun sm..

    ReplyDelete
  19. Zura pon x suka tengok gambar2 cam tuh.. bikin hati gundah gulana jer kan.
    zura memang akan delete trus kalo gambar bukan2 camtuh. x nak semakkan tepon sendirik.

    ReplyDelete
  20. Sekarang ni memang tak sempat nak sedekah Al-fatihah kalau nampak perkara ngeri macam ni. Teruja nak share dengan kawan-kawan katanya. I pun memang takdalah suka sangat tengok gambar spesies gini.

    Moral of the story - lain kali masa nak tidur, jangan tengok WA. Hahaha!

    ReplyDelete
  21. mujur saya tak ada whatsapp...hehe
    saya pun ngeri kalau tengok bebenda gitu, mau tujuh hari
    tak lalu makan, ishh...ngeri
    sungguh tak paham dengan orang yang suka share benda gitu

    ReplyDelete
  22. Farah pun sependapat dgn akak.. kadang2 org kita nie tak sensitif.. kena la mangsa.. aib si mati kena jaga.. jangan la salah guna teknologi skrg sampai semua perkara pun nak share betul la.. cuba ahli keluarga tgk keadaan tue mesti kan bertambah sedih la mereka..

    ReplyDelete
  23. Bukan sengaja kot....Kalau tak kuat semangat delete siap siap jer Fiza

    ReplyDelete
  24. Ye la kan? Buat apa nak sebar gambar macam tu kat grup. adeh..

    ReplyDelete
  25. Yg lagi tension tu.. WA ni dia trs save gambar2 yg dihantar tu dlm gallery kita... mmg mkn space la...

    ReplyDelete
  26. betul tu kak saya pon pelik kadamg tu.jaga la sensitiviti keluarga mangsa walaupon kita tak kenal kan..
    saya suka delete je

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive