Pantang nampak ESCALATOR!!!!

Thursday, February 05, 2015

Asal nampak jer berlari² nak naik. Asal nak naik jer mesti escalator...hahaha...Extra attention kalau gi shopping mall ngan anak soleh ni:


Pantang nampak escalator ko. Macam dapat menan happynya. Anak uolls macam ni tak? Suka naik escalator? Nak naik sendiri hokay. Tak nak dipegang. Lagak macam dah beso sangat. Kita ni risau jer. 

Haritu masa gi IOI City Mall, Putrajaya, boleh plak ada aksi adegan kejar mengejar. Si adik biasalah, nampak si kakak berlari, dia pon berlari jugak. Si kakak plak berlari tuju kat escalator. Aku apa lagi, dah terjerit² panggil bebudak tu. Pedulik lah dengan orang khenn. Panggil pon tak jalan. Sonok sangat berlari dalam tu. Kawasan luas. Nih dah macam nak ajak aku berlari sekali nih!!!!

Sebelum anak soleh qhalif tu naik escalator dan sebelum apa² jadi, baik aku sambar dia dulu. Pecut 100 meter dengan wedges dalam IOI City Mall tu. Geram jangan cakap lah. Kecik besar...kecik besar jer aku nengok. Geram dengan si kakak jugak. 

Rasa macam nak pakaikan safety harness kids tu jer. Dah lah jalan tak nak orang pegang. Pastu berlari². Kalau nampak escalator tu memang kena bersiap sedialah ko. Budak ni memang sekejapan jer. Baru naik escalator nak naik lagi escalator. Kemaruk escalator gamaknya.

Note: Ragam anak² yang 'unsangkarable'. Bley pitam dibuatnya.


You Might Also Like

27 comments

  1. ehheheheh bdk2 memang pantang jmp esculator....seronok bukan main

    ReplyDelete
  2. samalah fiza.. hat adik dia punya ngamuk phewwwww...

    ReplyDelete
  3. TU DIA ANAK FIZA... HAHAHA!!! TAK LEH KAWAL BILA BERADA DI TEMPAT AWAM..NASIB LA FIZA..ANAK ME LAK, TAKOT ORG, SO JALAN WAJIB PIMPIN TANGAN PAPA MAMA, SOWANG PEGANG SOWANG, HEEE~ MUJUR LA TAK MAIN LARI2 DLM MALL, KUSSS SEMANGAT....

    ReplyDelete
  4. alahaiiii...anak kite wat masa skang nie ngan umur setahun 2bulan nie pantang jumpa tangga..die kedepan dulu..mungkin next stage eskeleter la gamaknye..hurmmm..

    ReplyDelete
  5. elok pakaikan safety harness tu..
    saya pakaikan kat anak saya ..
    tapi siap la, ada lah nanti mata mata yang penuh hasad dengki/muka semacam pandang kita...hahaha..pedulikkan, kalau hilang, kalau jatuh, bukan anak mereka...tapi anak kita !

    ReplyDelete
  6. salam singgah.. Naughty nya.. tak pe.. Budak bijak mmg naughty sikit.. geram kdg2 dibuatnya ^^

    ReplyDelete
  7. hahah part kecik beso kecik beso tu memang selalu..tapi yelah kan budak...tak aktif kang dikata pulak tak normal, oh by the way kalau nak boleh join group Mak Tak Marah Anak kat FB

    ReplyDelete
  8. hero Has pun dulu2 mcm ni gak.. berdesup aja

    ReplyDelete
  9. Samalah noks ... pantang nampak escalator .. excited melampau, mcm jakun pun ada hehe
    tapi itulah kena perhati selalu ... huhu

    ReplyDelete
  10. sama jugak cam anak zee..nampak escalator dari jauh dah berlari..kita ni risau sebab dah banyak kes budak ngan escalator ni..bahayaaa..

    ReplyDelete
  11. hihi...anak2 comel... mmg aktif...nak2 kalau hero,triple aktifnya... kuruihhh mak mengejorr,hahaha

    ReplyDelete
  12. Hahhahaha..jenuh jugak kalau gitu..tapi kalau biar bahaya..takut tersepit kaki ke tangan ke..

    ReplyDelete
  13. seronok lah tu naik escalator ^_^

    ReplyDelete
  14. Anak2 saya pun mcm tu masa kecik.... Layankan ajer... hehehe

    ReplyDelete
  15. sementara dia nak besar kan fiza :)

    ReplyDelete
  16. hihi dpt bygkan camne fiza berlari berkejaran..hihihi...stress ek, kurus mak gini..

    ReplyDelete
  17. hahaha kat umh kena ltk escalator la 1 ekekeke

    ReplyDelete
  18. bebudak kalo jumpe eskalator bukan main kan..hahahhaha

    ReplyDelete
  19. anak2 sy ms kecik2 dulu pun geng kemaruk escalator..penat mak kejor haha
    ni dah lama tak ber-budak kecik, tengok escalator pun da tak heran..hehe (kalau dulu, asal gi tempat ada escalator je, nervous! haha)

    ReplyDelete
  20. hehehe...peminat escalator...mak berlari dlm mall kejar anak...dah biasa tengok...hehehehe

    ReplyDelete
  21. Telatah anak² .. Dioranglah racun diorang juga penawar..

    ReplyDelete
  22. Anak ai behave Fiza ....hihi....Sebab memasing dah besar panjang... Biasalah budak kevik

    ReplyDelete
  23. Mmg bahaya la kan budak2 ni. Derang main terjah je langsung tak fikir dah bahaya ke tak. Kita yang mak ni mmg selalu la kecut perut dan meremang tengkuk bila dlm situasi gitu. Nnt kalau jadi apa2, org ramai akan salahkan ibu bapa sebab tak jaga anak betul2. Tapi budak2 ni kan, faham je la. Sesaat je terlepas drpd pandangan mata, dah lesap. Take care ye fiza.

    ReplyDelete
  24. anak2 ni memang pun kan,takleh lepa kejap je hilang dari pandangan..memang kalau gi jalan2 dlm mall ke,suara ni boleh bergema segenap ruang,dok panggil nama anak2..hehehe

    ReplyDelete
  25. haha.. gitulah ada anak2 kecik..lg2 boy.. lg aktif kan.. cabaran buat #makbanyakanak..

    ReplyDelete
  26. Rugi tak terserempak dengan you tengah buat aksi 100 m :) Sebab itulah I suka pakai wedges. Lagi lebar tapak kasut, lagi bagus. Bukan senang nak buat adegan kejar mengejar dengan anak-anak ni. Semputlah kita tapi takpa, memang kita no. 1, anak-anak no.2 *_* Kalau tidak, tak tahu apa jadi!

    ReplyDelete
  27. hihi.
    anak saya kena tunggu dh dpt kaki nanti.
    nk tgk takut ke suka dgn eskalator tu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive