Pendaftaran Pelajar Tahun Satu 2016 | Permohonan Secara Online Telah Di Buka

Tuesday, March 03, 2015


Perhatian buat parent² yang ada anak yang bakal naik darjah 1 (satu) tahun depan. Especially parents² yang duduk kawasan Negeri Selangor. Pendaftaran secara online telah di buka bermula 1 March 2015 - 30 April 2015. Sila klik [SINI] untuk mendaftar. Kalau boleh janganlah bertangguh yerp. Takut esok² lupa plak. 

Untuk senarai nama sekolah, klik jer kat [SINI]. Ada disenaraikan nama² sekolah ikut daerah penempatan. Kalau nak masukkan anak² kat Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT), boleh klik [SINI]. Tapi kat Selangor ni ada beberapa buah jer Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ni. Untuk tahap sekolah rendah lah. Kalau kat Bangi ni, SBT adalah kat Sekolah Kebangsaan Jalan 3

Ok...Tu jer nak bagitau. Gi daftar cepat. Qahirah kena tunggu tahun depan baru boleh daftar ☺

Note: Rasa macam nak daftar Pra-Sekolah untuk Qahirah tahun depan, Tak tau lah lepas ker tak nih.



You Might Also Like

14 comments

  1. qahirah umo bape dah skrg? 5thn ek?

    ReplyDelete
  2. QAHIRAH GENG NGAN SYAWAL, KENA TUNGGU TAHUN DEPAN...aku set untuk syawal inshallah pra sekalah

    ReplyDelete
  3. senang nya... boleh daftar pakai online jer... dulu setengah mati terkejar ke sana ke mari... nasib di kampung saya ada satu sekolah jer dan muat ke tak muat ker semua akan sekolah situ

    ReplyDelete
  4. KL tak kene online lagi..tapi borang semua dah setel dah..

    ReplyDelete
  5. masing2 dah nak masuk sekolah ye. awal jugak ye diaorang buka pendaftran..kat sini tak tahu la dah boleh daftar ke tidak..

    ReplyDelete
  6. Semoga memudahkan para ibu bapa utk mendaftarkan anak2.. tak perlu bersusah ke sekolah kan..

    ReplyDelete
  7. kawan aritu pun dia terlepas tarikh daftar dah kena hantar jauh sikit sekolah dari rumah. itu pun nasib ada satu sekolah tu je yang tinggal pun

    ReplyDelete
  8. noe dah x ada anak kecik...hehehe

    ReplyDelete
  9. betul tu.jgn ditangguh tagguh
    karamg melepas.
    good luck buat yg akan mengisinya

    ReplyDelete
  10. wah..sekarang semua guna on9..kerja mudah kan..

    ReplyDelete
  11. Eh, anak bujang senang I tu rasanya tahun depan baru boleh mendaftar. Baru nak masuk 4 tahun this year. Sekolah main-main pun tak pergi lagi, inikan pulak sekolah betul ~_^

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive