Ubat Penyejuk Tekak!!!

Friday, March 06, 2015



Cendol oh! cendol. Sendiri upload sendiri terliur. Betapa nikmatnya bila dapat makan cendol time cuaca panas² ni kan. Ni cendol dengkil. Jauh aku merantau...dari cyberjaya ke dengkil sebab nak makan cendol. Sedap jangan cakap lah. Sambil makan, hirup cendol. Sambil hirup cendol, sambil makan. Memang buncit lah perut ko dibuatnya. 


Ni pon layan. Baru jer lepas makan....hehehe...Sejak cuaca panas ni, memang tak boleh control nak makan benda² sejuk. Tak menahan dibuatnya. Buat badan jadi lesu dan lemau jer. Kalau sebelum ni gi kedai order air barli/sirap suam jer. Skang ni mesti nak kena ada ais skali. 

Note: Have a great weekend uolls ☺


You Might Also Like

28 comments

  1. cendol tu memang mantap la...kena dengan tekak sekarang ni kalau makan fiza..

    ReplyDelete
  2. yang bawahtu masa mengandung akak kalua boleh nak hari2... entah ler masa mengandung ketara sangat...

    ReplyDelete
  3. aiseh..supermom dah post benda-benda sedap dan nyaman untuk anak tekak..nak jugak kluar carik cendol pas ni.hihii

    ReplyDelete
  4. sedap tu kalau kena cendol panas2 ni..petang ni ada pasar malam tepi umah..boleh la beli cendol..:)

    ReplyDelete
  5. SEDAPNYA CENDOL FIZA DH LAMA XMKN NI...MUSIM PANAS MMG KENA DGN SELERA NI...

    ReplyDelete
  6. CUACA PANAS KENA BANYAKKAN MINUM AIR PUTIH.. BARULAH PUTIH.. :)

    ReplyDelete
  7. betui
    sekarang air sejuk2 sangat laris
    pergi stesen minyak pun tinggal sikit je
    penangan cuaca

    ReplyDelete
  8. sedap makan dikala cuaca panas...

    ReplyDelete
  9. solero tu favourite sy juga :)

    amboih cendol tu, tgk gambo aje pun da terasa2 'nikmat'nya ;p

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum fiza, aduh terliur kaknoor tengok cendol ni macam nak keja cari je kan

    ReplyDelete
  11. Cuaca memang panas..sebab tu asyik min,lepas tu kerap la masuk tandas. Hehehehe.

    ReplyDelete
  12. Ini bukan sahaja penyejuk tekak Fiza tetapi membuatkan tekak ambe terasa kering! huhu

    ReplyDelete
  13. Cendol lama kakak tak beli tapi aiskrim yg bawah tu kakak memang sentiasa ada stock kat freezer kakak. Kakak suka yg Solero tu ada rasa lemon dan susu:)

    ReplyDelete
  14. assalam.
    akak sihat ?
    lama dok singgah sini.huhu
    thanks kak singgah komen, ni pon bru nk bls jejak..

    alahai semuanya sedap..
    hri tu blk kg ada bawa bekal cendol mk buatkan
    bila nk makan j. tp x letak ais.msih bpantang ais..

    eskerim tu.dapnya

    ReplyDelete
  15. alahaiii.. nengok ni time panas2 gini.. adess

    ReplyDelete
  16. Sedap juga pekena cendol hujung2 minggu ni.. fuhh.. :D

    ReplyDelete
  17. salam kenal..singgah blogwalking kat sini..

    panas2 ni mmg minum air batu je manjang..huhu

    ReplyDelete
  18. Suka dgn ur tagline...supermom with superkids...nampak mak2 sangat gitu! Haha...done follow n salam kenal ya...;)

    ReplyDelete
  19. Semalam pun aku makan cendol. Beli dekat mamak rojak dekat2 umah aku ni je. Kira okay la buat lepas gian wp tak sesesap cendol wahab.

    ReplyDelete
  20. fuh..mmg sedap la klo dpt ni time panas2 ni

    ReplyDelete
  21. fuhhh menyelerakan....nk pekena cendol x dpt la kt opis ni...tp klu ais krim tu...anytime jer...

    ReplyDelete
  22. cuaca panas dapat 2 benda nih mmg heaven lah hai

    ReplyDelete
  23. Baru2 nie Farah buat sendiri jer cendol akak..lagi puas boleh makan bercup-cup..cuaca panas la katakan..agagaga

    ReplyDelete
  24. Aduhai, cendol tu! Kenapalah terbaca entri ni petang-petang gini. Tetib nak cendol, manalah nak cari kat area rumah! Kena tunggu hujung minggulah kalau nak pekena cendol!

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive