Mee Tarik Sedap @ Terminal, Cyberjaya

Thursday, May 14, 2015


Dalam banyak² Mee Tarik yang aku pernah makan, Mee Tarik kat terminal, Cyberjaya ni lah yang paling sedap. Antara Mee Tarik Warisan Asli branch Cyberjaya dengan Bangi ni, kesedapan dia tak dapat lagi menandingi kesedapan Mee Tarik kat Terminal Cyberjaya.

Bagi tekak aku dan kawan², memang sangat sedap. Ada perisa ayam dan jugak daging. Dia punya sambal pon sodap. Mee Tarik tu dia uli sendiri. Ko boleh saksikan macam mana dari tepung tu dia uli² sampai jadi mee. Sebab tu nama dia mee tarik sebab nak kena uli tarik uli tarik doh tu...ekekeke...Tak menyempat aku nak merakam atau amik gambar masa dia tengah buat mee tarik tu. Memang boleh sado lah lengan kalau buat hari².

Kalau uolls berdekatan Cyberjaya, boleh terjah Food Court @ Terminal, Cyberjaya. Depan D'Pulze jer. Cari kedai M. Nama kedai dia Mee Tarik. Ada jugak menu lain selain Mee Tarik. Tapi tak pernah try sebab bila datang jer kedai dia terus mengidam Mee Tarik dia yang sedap tu. 

Note: Update laju². OK..bye!!


You Might Also Like

21 komen

  1. Mesti sedap! Nampak simple je...tapi kalau takotkan kolestrol,jom kawal dengan PHYTOCOL ST!

    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/phytocol-st-cara-mudah-sekat-kolestrol.html

    ReplyDelete
  2. mee tarik ni ala ala macam mee sup ke? saya selalu dengar nama, ni 1st time tgk rupanya..

    ReplyDelete
  3. nanati kalau pu lagi sila ambik video nya ye..nak tengok jugak..:)

    ReplyDelete
  4. mee tarik ni edap sgt ya..belum pernah rasa lagi.

    ReplyDelete
  5. Kedai O tu pulak nasik lemak dia sedap

    ReplyDelete
  6. Mee Tarik Warisan Asli? Rasanya dekat Sungai Besi pun ada. Ke lain nama ntah. Tapi rasanya dh betul dah nama dia Mee Tarik Warisan Asli. Emi sendiri belum pernah try. Ramai org ckp sendiri. Later kena try sendiri la.

    Btw jom singgah ke blog Emi :)

    ReplyDelete
  7. ala..pagi-pagi dah baca entri mi tarik ni...

    ReplyDelete
  8. lieya skrang selalu gak lepak dpulzes tu fiza....ye laa nak gi ioi ramai org ...nak jalan pun besar..... dpulzes ni okey laaaa..... mkn pun mcm2 ade dah kat cyberjaya skrang...nanti leh la try....lieya kalo mee2 ni mmg suke....

    ReplyDelete
  9. yang kat kl ni pun aku tak try lagi :)

    ReplyDelete
  10. apesal ramai share entry makanan hari ni.. melaparkan orang~!

    ReplyDelete
  11. dah lama teringin nak makan mee tarik.. chinese muslim restoran kan selalunya.. .

    ReplyDelete
  12. Kakak teringin tau nak menikmati mee tarik ni Fiza
    Kat JB belum ada lagi. Bilalah nak ada tak tahu..

    ReplyDelete
  13. Teringin nak makan mee tarik. Rasa dia macam mi biasa tak kak fiza?

    ReplyDelete
  14. tak penah lagi makan tapi ada kat sri gombak ni mee tarik chinese muslim punya...

    ReplyDelete
  15. Byk betul cawangan mee tarik ni..

    ReplyDelete
  16. tak pernah cuba lagi mee tarik.. ingat nak cuba gak nanti kat setapak

    ReplyDelete
  17. nampak memikat selera la.. kalau buat sendiri mee ni mesti rasa lain dr mee yg kt luar :)

    ReplyDelete
  18. Kalau Mi Tarik Warisan ni yang saya selalu pergi dekat dengan Sungai Besi, dekat Lakefields tu. Yang Bangi dan Cyberjaya ni tak pernah pulak merasa. Eh, lain kali kalau pergi Cyberjaya kena try jugalah. Asyik pergi makan nasi Arab pun letihlah...

    Oh, ya..last time pergi Cyberjaya ingat nak makan dekat Sultan yang Fiza suggestkan tu. Kita sampai sana, tulisnya 24 jam tapi tengok kedai macam tak ready lagi nak beroperasi. Makanya kita batalkan niat nak mencuba :(

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page