Terapi Bagi Anak²!!!

Friday, May 15, 2015

Kalau kita yang dewasa ni, shopping adalah terapi. Tapi bagi bebudak ni? Apa yang terapi bagi dorang??? Bagi #ImanQahirahQhalif, ini adalah terapi mereka:


Pergi taman permainan. Sementara tunggu abang Iman Hakimi habis waktu sekolah, kita gi main kat taman dulu. 


Ok...dah cukup korum. Bila Abang Kimi dah keluar sekolah, kita sambung main kat taman lagi. Hari² ajak gi taman permainan. Kalau boleh hujan² tu pon nak ajak jugak gi taman...ppffttt...


Best gi taman tu. Sebab dapat explore....dapat main pasir. Budak bandar kata kan. Gasak  korang lah nak. Nanti balik umah mandi terus. 


Budak dan air tak kan terpisah. Biar pon air becak. Baru lepas hujan kata kan. Pon nak gi taman jugak. Ko tengok apa dorang man ni. Habis lencun si iman qhalif. Main jirus² ko ngan kakak kan. Tak per lah. Explore katanya. 


Dapat panjat pokok pon dah rasa happy bukan main. Budak skang kan tak macam jaman kita dulu. Panjat² pokok ni dah biasa. Pastu gi cari berudu kat longkang². Skan ni dah nampak berudu dalam longkang pon payah kan. Tu yang bila nampak pokok rendang rasa excited nak memanjat. Sian bebudak bandar nih.

Ini lah rutin harian #Ibu3Anak. Hari² kecuali hujan mesti bawak anak² ke taman. Seharian dok nursery/tadika/sekolah kan. Besar pahala bila dapat gembirakan hati anak². Nak buat rumah macam taman permainan, umah plak apartment. Bestnya kalau dapat landed house kan. 

Note: Minggu ni dan minggu depan adalah minggu exam. 


You Might Also Like

19 komen

  1. hahah macam anak2 jue balik kampung depa duk main parit.. tangkap ikan.. pehtu ligan ayam.. hahaha.. kat sini mana ada perit.. ada longkang bnyak.. ayam pun nak dengaq kokok pepagi tak dak.. kokok ayam dalam hanfon jer lah...

    ReplyDelete
  2. memang bagi chance kat anak2 buat apa yang kita pernah buat dizaman kanak2. bagi chance mandi hujan, main pasir, panjat pokok...

    ReplyDelete
  3. sama la dengan anak saya.cukup suka pi taman atau main kat luar.kalau petang2 tu muka masing2 monyok..bawak je keluar ,buka pintu masing2 muka ceria je...hahahah

    ReplyDelete
  4. Dpt gie taman pun xcukup gembirakan anak kan..

    ReplyDelete
  5. anak buah nani suka sangat kalau bawak gi taman

    ReplyDelete
  6. Hihi... bagi chance pada mereka Fiza
    Bezanya dulu kita dulu tak ada siapa pantau
    Anak sekarang panjat pokok rendang pun kita pantau...

    ReplyDelete
  7. serius best kalau dapat landed house.. hehhehe (coz saya pun duduk di apartment. hehe)

    ReplyDelete
  8. memang bebudak seronok betul dpt buat aktiviti mcm ni kan fiza, seronok tgk siap memanjat lagi tu ;)

    ReplyDelete
  9. Wahh seronok panjat pokok.. dulu pun saya kaki panjat pokok hehee.. :D

    ReplyDelete
  10. mmg bdk2 suka sgt!
    tmpat beliau melepaskan segala keseronokkan...
    berlari sepuasnya...

    waa..untungnya dpt pnjt pokok..tringat zaman dulu2... suka pnjat pokok..bdk zaman skarang jrg dpt pnjt2 pokok ni..kecuali y duk kat kampung2,

    ReplyDelete
  11. Kita dulu lagi lasakkan Fiza
    Budak sekarang mainnya agak terkawal.

    ReplyDelete
  12. salam. hee sonoknya main dgn anak anak ;p

    ReplyDelete
  13. irine pon memang pantang ah pi taman..adoii semua dia nak panjat padahal tak boleh lagi.. suka dia.. memang betul laa yg ni terapi untuk anak2

    ReplyDelete
  14. bermain adalah terapi bagi anak2

    ReplyDelete
  15. berani dorang panjang pokok.. kalau di kampung bdk2 mcm ni la sis
    main air, panjat pokok, tangkap rama2. erkkk

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page