Jaga Dia Untukku!!!

Tuesday, July 28, 2015

Salam pagi selasa. Ya! allah....menjadi² kemalasan aku nak update blog lately...apakah??? Last week line tenet ada problem kat office ni. Fiber Optic cable broken. Apa pon tak boleh. Dengan machine photostat tak boleh pakai. Nak print lagi lah tak boleh kan. Wifi plak kejap on and off. Memang sangap wei last week. Errkkk...panjang plak mukadimahnya. Luahan perasaan gittew.


Tuhanku Kamu tolonglah 
Hantarkan kepadanya 
Malaikat tuk jaganya 
Bila ku tiada 

NI sebenarnya tengah dalam kerisauan. Jasad jer kat office, tapi hati, minda dan perasaan tertinggal kat umah tu. Terkenangkan si anak. The one and only princess...Qahirah yang tengah demam. Harini dah masuk hari kedua. Malam smalam badan dah start dedar². Pukul 4 pagi smalam bawak gi klinik bila badan masih panas. Temperature dah 49. Dr risau takut kena tarik. Terus masuk ubat vontot.

Panas still on and off. Yang hairannya...pagi sampai tengah hari dah ok...aktif macam biasa. Masuk petang dah start mengerekot kesejukan dan dedar². Malam plak panas badan pon datang. Semalam si ibu dah amik Emergency Leave. Harini turn si abah plak. Kalau esok tak kebah juga, bergilir² lah cuti jawabnya. 

Risau betul lah kalau anak demam nih. Kalau demam biasa tak per. Takut demam lain jer...nauzubillahiminzalik....Doa ibu semoga kakak cepat sembuh.

Note: Nasib lah cuti ada berbaki lagi.

You Might Also Like

28 komen

  1. selamat hari raya fiza:)
    semoga qahira cepat sihat.....tinggi panasnya.....

    ReplyDelete
  2. Singgah sini..
    Selamat hari raya..
    semoga anak akk kembali sihat..Aminnn.
    Jom singgah my blog http://seindahcerita.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. sama la kite..mood kelaut nak update blog..xdpt kekuatan lagik..hehe..

    Allah..tp kalau xelok jugak bawak gie spital terus okayh...get well soon princess..

    ReplyDelete
  4. yup. Memang pun, anak kalau demam, memang apa pun tak jadi. Jangan kata ibu, ayah pun leh jadi tak keruan. Macam baru-baru ni, kawan sekerja saya. Anak demam panas dah 3 hari, mungkin sebab kurang pemantauan, anak dia kena sawan tarik. Huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Ya Allah tingginya demam Qahirah akak.. farah doakan semoga anak akak cepat sembuh..

    ReplyDelete
  6. moga dia cepat sembuh. biasa ni lepas cuti, rasa lemau memanjang saja

    ReplyDelete
  7. biasanya budak2 memang demamnya pelik, time malam badan memang panas, mungkin cuaca mlm sejuk kut..apa2 pun, cepat sembuh sayang

    ReplyDelete
  8. take care kakak qahirahhhh..! anak sakit mmg susah hati oooo

    ReplyDelete
  9. get well soon qahirah..kalo anak demam memang runsing..
    btw, selamat hari raya fiza&family..

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum
    hi singgah sini
    sory hr nie bz x sempat nak BW

    ReplyDelete
  11. anak sulung saya sealu demam macam tu..malam melompat2 siang demam..

    ReplyDelete
  12. smh Qahirah cepat sembuh ye Fiza, anak2 asiah time ry tu demam.
    selamat hari raya fiza, maaf zahir & batin

    ReplyDelete
  13. hopefully everything ok ya princess..

    ReplyDelete
  14. kasihannya. Semoga anak akak cepat sembuh dari demam. Amin.

    ReplyDelete
  15. Budak-budak kalau demam macam tulah.. siangnya ok, malamnya panas. Apa-apapun semoga anaknya tu cepat sembuh..

    ReplyDelete
  16. Anak usia kecik-kecik begini memang menagih perhatian lebih dari kita Fiza
    Apa lagi kalau demam memang biasa waktu tengahmalamlah yg panas naik. Kena jaga..

    Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  17. Assalam Fiza, demam skrg jgn dibuat main... cecepat le gi klinik ke... mmg risau laa kalo demam panas high temperature tuu.. sentiasa mandikan la Fiza... basahkan atau alirkan air bahagian belakang badan anak yg demam tu.... mudah2an..cepat sembuh Qahirah...aunty doakan...

    ReplyDelete
  18. Moga dak Qahirah cepat sembuh hendakNYA.

    ReplyDelete
  19. kalau anak2 tak sihat mmg kita sbg mak lagi bimbang kan...smg kakak cepat sembuh

    ReplyDelete
  20. bahagiaanyaaa bersama dgn anak anakk..

    ReplyDelete
  21. 49 degree celcius!!! Tinggi tu fiza.. Huhu.. Ada bagi minum PD tak? Bg minum PD campur ribena banyak2..
    RosmizaAli.Com™

    ReplyDelete
  22. 49 tinggi nya
    smga cepat sembuh ye kakak

    selamat hari raya
    maaf zahir batin dari saya

    ReplyDelete
  23. demam malam je la tu ye...sian anak2 bila tak sihatkan,memang ibunya risau la kan

    ReplyDelete
  24. get well soon Qahirah... demam raya tu namanya.. =) bila anak demam ni mak nya memg risau banyak..lagi2 kalau suhu on off..on off..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page