#MalaysiaNgaji

Friday, July 10, 2015




Jangan lupa ESOK.
#MalaysiaNgaji

“Satu jam, satu juta orang baca al-Quran serentak. Membentuk gelombang; Nikmatnya Ngaji dan Tadabur al-Quran.”

Mari kita bersama-sama meluangkan masa selama satu jam membaca al-Quran serentak secara bersendirian, berdua atau berkumpulan. Tidak kira di rumah, di sekolah, di pejabat atau mana sahaja. 

Tarikh: 24 Ramadan 1436H bersamaan 11 Julai 2015 (Sabtu) 
Masa: 12.00 tengah hari – 1.00 petang 
Peserta: Seluruh Rakyat Malaysia 

Trendingkan #MalaysiaNgaji. Upload gambar-gambar pada masa tersebut di Instagram, Twitter, Facebook anda.

Sumber: Pa&Ma

Note: Jangan lupa tau. Set alarm kat HP kalau takut lupa ☺


You Might Also Like

6 comments

  1. Insha Allah jika berkesempatan.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih uar-uarkan, saya taktau pun.

    ReplyDelete
  3. Alamak dah terlepas.. Tapi tiap-tiap malam dah mngaji, boleh kan..

    ReplyDelete
  4. aida dlm kereta waktu tu.
    balik seremban :)

    ReplyDelete
  5. uit baru tahu ni.. mmg dok tahu pun..
    bagusnya.. harap program cenggini bleh diteruskan..
    moga rahmat Allah sedia terlimpah buat Malaysia..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive