PRATAHFIZ | Ujian Lisan Hafazan!!!

Thursday, October 08, 2015

Bila dah nak hujung tahun nih, exam pon dah nak start. Exam Iman Hakimi start 19 October ni. Tu pon aku call skolah tanya bila exam. Tanya kat kimi, katanya bulan 10. Tapi tak tau bila tarikhnya. Tanya surat...nan hado lagi suratnya...ppffttt...Baik call sekolah untuk dapatkan kepastian. 


Tadi dapat whatsapp dari group PASTI. Next week ada hafazan lisan untuk exam akhir tahun. Cikgu siap bagi senarai surah² yang nak di hafal. Pergghhhh...hebat budak² 5 tahun PASTI kalau dah hafal surah² nih. Aku dulu 5 tahun pon setakat tahu Al-Fatihah jer kot. Harap² Qahirah dah hafal lah surah² tu. 


Malam ni kita ulangkaji sama² yer kakak. Ada jugak surah² yang ibu belum hafal/lancar lagi. Harap² kakak dah hafal surah² yang ustazah bagi ni. Ustazah pon dah suruh tasmi dengan anak kat umah. Kalau anak lagi hafal/lancar dari ibu. boleh tercabar ibu nih kakak...hehehe...Exam bertulis plak start dari 26 October sampai 30 Oktober nih. 

Bulan October memang bulan exam. Anak yang exam, ibu yang nervous semacam. Good luck untuk hafazan next week yer kakak. 

Note: Alhamdulillah....sejak masuk PASTI ni dah banyak surah² yang qahirah dah hafal. Sampai dalam toilet pon dok membaca doa...ppfftttt...

You Might Also Like

11 comments

  1. gud luck qahirah! nayli pun thn dpn cdg nak masukkan ke pasti jugak..

    ReplyDelete
  2. Semoga menjadi seorang Hafizah..

    ReplyDelete
  3. Anak-anak ni dah terlatih dari awal tahun Fiza.
    Jgn takut mereka bila dah ingat terus melekat dlm kepala
    Cuma nak kena ingatkan aje berulang-ulang.

    ReplyDelete
  4. subhanallah, bagusnya bdk pra skang.. hebat kakak..")

    ReplyDelete
  5. Hebatnya 5 tahun dah terdedah dgn hafalan surah2. Sama la kita fiza, dulu 5 tahun saya Al fatihah pun tak tau ke benda. Heheh.Goodluck ye untuk anak solehah Qahirah sayang.

    ReplyDelete
  6. wow terbaik la pasti.
    dgn ibu skali bleh hafal kan.
    mcm aida ada la skit hafal dgn anak2.
    ikut silibus agama di skola pagi & skola agama.
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  7. wowwwwww kita yang baca surah2 tu blh terbeliak mata. tapi memang bagus kalau anak2 boleh hafal kan. tetiba kita mak2 ni menyorok bawah katil nanti haaaaaa hihi

    ReplyDelete
  8. sejuk perut ibu mengandungkan qahirah

    ReplyDelete
  9. Bagusnya Qahirah..Alhamdulillah.. seronok dengar anak2 seawal usia tue dah boleh hafal banyak surah dah.. =D

    ReplyDelete
  10. ni yang bagus tentang silibus PASTI
    afif dulu pun gitu juga
    all the best ye qahirah

    ReplyDelete
  11. bagusnya qahirah dlm toilet pon hafal.. hehehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive